Mintaj jest rybą słodkowodną z zimnych wód mórz Pacyfiku, od Japonii, wody Kalifornii po cieśninę Beringa. Największe okazy dorastają nawet do 80 cm długości. Dziś przedstawiamy
KreatywnePinyMikołajki do czas obdarowywania prezentami, małe upominki tym bardziej, że zrobione własnoręcznie nabierają szczególnego znaczenia. Przesyłamy wspomnienia z mikołajek i mamy nadzieję, ze za rok ten
KreatywnePinyPotrzebne będą: ciasteczka okrągłe czerwona masa cukrowa - do nosków deserowa czekolada ( rozpuszczona w kąpieli wodnej) wykałaczka bądź patyczek do szaszłyków do narysowania rogów i oczek
KreatywnePinyPotrzebne będą: okrągłe ciasteczka czerwona masa cukrowa- na szalik i nos biała masa cukrowa- na bałwanka kawałki deserowej czekolady-na oczy i węgielki odrobina wody do
KreatywnePinyNiesamowitym sposobem na powiedzenie komuś kocham Cię są ciasteczka, słodkie i pyszne. Ale jeszcze oryginalniejszym sposobem jest ich dekoracja. Zapraszamy na krótkie DIY jak zrobić pyszny
KreatywnePinyPierniczki z czerwoną masą cukrową idealnie sprawdzą się na świątecznym stole, ale również jako Walentynkowa dekoracja, czy prezent. Składniki: 250 g mąki 150 g miodu
KreatywnePinySkładniki: (Potrzebna będzie foremka w kształcie bałwanka) 225 g mąki 3/4 sody oczyszczonej 175 g drobnego cukru 3 jajka 50 g jogurtu naturalnego 50 g kajmaku
KreatywnePinyPianka jest mięciutka, delikatna i jest idealnym daniem samym w sobie, przystawką, bądź dodatkiem do mięs, szczególnie kaczek :) Polecam. Składniki: ( na 3-4 porcje) 0,5
KreatywnePinyTo słodziutkie ciasto kojarzy mi się z odchodzącą już od nas zimą i mroźnym białym puchem. Zdjęcie zrobione wieczorkiem bo nie mogliśmy się już powstrzymać by
KreatywnePinyKolejna propozycja domowej wędliny, szynka peklowana, pieczona z sosem chrzanowym , w aromatycznych przyprawach. Coś wspaniałego, mój mężuś powiedział że coraz lepsze robię te szyneczki.
Takie tam pichcenieMyśląc o świętach zawsze mam przed oczami pyszne pieczone mięsa, pasztety...Proponuję do upieczenia tę łatwą do przygotowania karkówkę. Niezwykle aromatyczna, soczysta, polecam nie tylko na
Z Majeczką w kuchniWybór tortu na urodziny dziecka jest zawsze dużym wyzwaniem. Od dłuższego czasu zastanawiałam się jaki tort przygotować, żeby idealnie trafić w gust i smak pociechy. Jak
dom-agi.plDziś kolejna wędlina z szynkowara. Poprzednio była drobiowa a tym razem wieprzowa. Oczywiście zrobiona w szynkowarze singiel od Tradismak . Zawsze smacznie, zawsze świeżo. Świetny pomysł na
Ewa w kuchniDzisiaj zapraszam na kolejmą domowa wędlinkę. Robiłam ja dosyć dawno, ale przepis został dokładnie spisany, więc dzisiaj bez obaw mogę go szczerze polecić. Domowa wędlina, to
Gosia gotujeŁosoś to rybka, którą lubię pod każdą postacią...z grilla, smażony na patelni, w sushi czy wędzony na zimno. Zapraszam na jego podanie w wersji z
Gosia gotuje