borówki - 4037 przepisów (strona:213/270)

Ciasteczka powitalne dla przedszkolaka 114

żłobka :) sytuacja się powtarza.  Ciastka francuskie wypełnione tym co najlepsze  Składniki: Ciasto francuskie jabłko śliwki 1 duża łyżka miodu rzepakowego 2 garść mieszanki keksowej 1 mała garść borówek Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni z opcją góra i dół. Płat ciasta dzielimy na 6 kawałków lub więcej po rozwałkowaniu. Ja podzieliłam na kółka (użyłam do tego szklanki

ClauditteMissCooking
Kalendarz owoców i warzyw - podział na pory roku 202

połowa września) Truskawki- (II połowa czerwca) późna odmiana (I połowa września) Winogrona- (II połowa sierpnia, I połowa września) Wiśnie- (II połowa czerwca, lipiec) Żurawina- (I połowa września) Jesień: Borówka- (II połowa września) Czarny bez- (II połowa września, październik) Głóg- (II połowa września, październik) Gruszka- przechowywane w spiżarni (II połowa września, październik, listopad, I połowa grudnia) Jabłka- (II połowa września, październik

Krakowskie smaki Ani
Spanakopita z pokrzywą, bo wszystko się kręci wokół zieleni 158

polany stokrotek i ląduję wśród puchatych dmuchawców.  Dywan łąki jest miękki i gruby, jaskrawy od kolorów, które co dzień układają się w nowy wzór.  Kwitną pigwowce i borówki; widać już zalążki agrestu i porzeczek.  W myślach układam je już w słoikach, rozsypuje na kruchych tartach i spijam z warg kropelki soku.  Parasole rabarbaru aż się proszą

KUCHARNIA
Koktajl malinowy 197

przygotowywałam swoje pierwsze mleko roślinne, to z myślą, że je wykorzystam do owocowych koktajli. Moja zamrażarka pęka w szwach od mrożonych owoców: truskawek, malin, borówek i jeżyn. Owoce mrożę właśnie do domowych deserów i koktajli. Na pierwszy rzut poszedł owsiany Koktajl malinowy , który jest pyszny, zdrowy, bez dodatku cukru i innych dodatków. Aby go przygotować wystarczy 250 ml domowego mleka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta owocowa 137

zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać 2 łyżki masła, połączyć za pomocą miksera i wyłożyć na ciasto.  Na wierzchu układamy owoce - w moim wykonaniu są to nektarynki i borówki. Polecam ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, napisz koniecznie komentarz

Mój Smak na Życie
Szybkie ciasto ucierane z rodzynkami korynckimi Bio 204

łączymy wszystko w całość. Do ciasta wsypujemy rodzynki korynckie  FRESANO Ja osobiście nie przepadam za standardową rodzynką, ale KORYNTKI są rodzynką malutką i przypominają mi troszkę suszone borówki, więc łatwiej mi się przełamać. A dodatkowa wiedza na temat rodzynek i ich pozytywny wpływ na cały nasz organizm, sprawia, że chętniej po nie siegam! Te suszone winogrona zawierają całe mnóstwo

Z Kuchni Do Kuchni
Pasztet z soczewicy z pieczarkami 274

dodać pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Wyłożyć na blaszki, wyłożone wcześniej papierem pergaminowym. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Doskonale smakuje z odrobiną żurawiny lub borówki. Smacznego! Post Pasztet z soczewicy z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki

Anielskie Smaki
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 206

znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną częścią ciasta przykrywamy ją. Na wierzchu układamy owoce. Wybór należy do Was, w oryginale jest to granat. Ja użyłem również borówek

BaRepas
Kruszonkowiec - ciasto z pełnoziarnistą kruszonką i pianą z białek 351

mnie masło) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (można zastąpić tradycyjną pszenną) 1/4 szklanki cukru + 1/4 szklanki cukru do bezy słoik dżemu (około 250ml), u mnie Borówki leśne całe owoce dżem Nasza Chata 1. Do miski przekładamy żółtka, masło/margarynę, mąkę i 1/4 szklanki cukru. Robimy kruszonkę - nie zagniatamy ciasta a rozcieramy je rękoma

Szefowa kuchni
Drożdżówki i rogaliki 257

Rogaliki z dodatkiem ziemniaków Jagodzianki na twarożku Bułeczki z rabarbarem Rogale marcińskie Drożdżówki odrywane z borówkami Jagodzianki na oleju Jagodzianki Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Ala piecze i gotuje
Tarty i kruche 209

kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami

Ala piecze i gotuje
PTASIE MLECZKO 121

śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka fioletowa (ametystowa) 1 łyżka soku z jagód 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka soku truskawkowego 1 galaretka cytrynowa owoce (użyłam borówki i porzeczek) 1/4 kostki masła 10-12 herbatników Petit Beurre A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w osobnej szklance gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Ciastka pokruszyć i połączyć z roztopionym

Kuchnia w opałach
JOGURTOWE MINI-SERNICZKI 109

sekund w bardzo gorącej wodzie. Następnie postawić go na talerzyku dnem do góry, bez problemu deser powinien odejść od ścianek naczynia. Ja podałam ten deser z łyżką dżemu z borówki, miętą i melisą

Kuchnia w opałach
GALARETKA Z OWOCAMI W CZEKOLADZIE 90

choć bardziej pracochłonne i wymagające od Was więcej cierpliwości. Ale warto :) SKŁADNIKI: 150 g gorzkiej czekolady 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) 1/2 szkl musu owocowego (u mnie zblendowane maliny, borówki i nektarynka) A jak to zrobić: Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szkl gorącej, ale nie wrzącej wody. Odstawić aby lekko stężała. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Foremki silikonowe bardzo dokładnie

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania