wystarczająco słodkie. Odstawiamy do ostygnięcia.Do wysokiego naczynia przelewamy śmietankę i ubijamy na najwyższych obrotach, do momentu, gdy jej konsystencja będzie całkowicie sztywna, tj. po odwróceniu naczynia bita śmietana nie wypadnie z pojemnika :)Kieliszki do szampana napełniamy do polowy musem jabłkowym, na to posypujemy po 3 pokruszone biszkopty, a na wierzch nakładamy bogato ubitą śmietankę, wyrównujemy.Podajemy schłodzone
Słodkie Przyjemnościsobie tego czegoś - chociaż muszę przyznać, że nie są znowu takie złe :) Dziś przygotowałam deser - mix moich ulubionych owoców - jabłek i truskawek, do tego puszysta pianka z waniliowej bitej śmietany. Wszystko to brzmi tak pysznie, że zaraz zjem drugą porcję! "Składniki na 3 pucharki3 jabłka50 ml wodymielony cynamon100 ml śmietankipół laski wanilii10 truskawekokrągłe biszkopty Sposób przygotowania:Jabłka obieramy
Słodkie Przyjemnościcieście para miała swoje ujście, następnie smarujemy wierzch ciasta wodą i lekko posypujemy cukrem.Pieczemy około 25 minut - do zarumienienia.Studzimy w formie.Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych ew. bitą śmietaną.Smacznego
Słodkie Przyjemnościlekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym, a następnie wyciskamy w środek za pomocą szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki bitą śmietanę.Podajemy od razu ;)Smacznego
Słodkie Przyjemnościwiem jak Wy, ale ja wprost kocham lody z dodatkami. Ze świeżymi owocami, bita śmietaną, orzechami albo owocowym sosem. Jak z tymi pierwszymi, zazwyczaj nie ma problemu, tak z sosem może się ten problem pojawić. Na moim blogu rzadko pojawiają się przepisy na dodatki, albo na przepisy na ciasta podstawowe, choć uznałam, że zamierzam to zmienić! A zacznę
Słodkie Przyjemnościlodu, zalewamy to gorącym espresso, dodajemy lody.Całość zalewamy mlekiem i ekstraktem waniliowym. Miksujemy na najwyższych obrotach około 2 minut.Po tym czasie przelewamy o wysokich szklanek. Wierzch możemy udekorować bitą śmietaną i posypać cukrem waniliowym/ czekoladą.Na zdrowie
Słodkie Przyjemnościfolią spożywczą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, choć najlepiej na całą noc.Po tym czasie ciasto przekładamy na paterę, a wierzch dekorujemy ubitą na najwyższych obrotach bitą śmietaną i umytymi truskawkami.Podajemy na zimno.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościMało czasu na przygotowanie deseru? Nic straconego, wystarczy przygotować kruche babeczki, ubić śmietankę i przygotować ulubione owoce w dzisiejszym wypadku będą to niezawodne jagody! Świetnie komponują się z bitą śmietaną i kruchym ciastem. Ciasto można wykorzystać mrożone, albo przygotować szybko świeże. Proste prawda? "Składniki:2 żółtka80 g cukru 400 g mąki200 g masłaDodatkowo:400 ml śmietanki kremówki
Słodkie Przyjemnościresztę piany i mieszamy.Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy. Na rozgrzany ruszt wylewamy masę, tak aby zakryć cała powierzchnie.Pieczemy około 5-7 minut.Podajemy z dżemem, owocami, cukrem pudrem lub bitą śmietaną.Smacznego
Słodkie Przyjemnościtrzcinowego a następnie posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką.Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 25 minut.Podajemy na ciepło z zimnymi dodatkami np. z gałką lodów waniliowych albo bitą śmietaną.Smacznego
Słodkie Przyjemnościżółtek, bardzo owocowe i puszyste. Nadające się nie tylko od święta w ciepły dzień, ale również i chłodniejszy wieczór w towarzystwie. Zapraszam na malinowe ciasto z samych żółtek z bitą śmietaną.Składniki:12 żółtek12 łyżek cukru (można dodać troszkę mniej)60 ml mlekałyzeczka sody oczyszczonej1,5 szklanki mąkiłyzeczka ekstraktu cynamonowego1/4 szklanki soku z kawałkami malinsłoik dżemu malinowego300 ml śmietanki
Słodkie Przyjemnościwodnej z cukrem waniliowym do momentu podwojenia się objętości. Białka i śmietankę z dodatkiem cukru pudru ubijamy w oddzielnych miskach na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy bitą śmietanę, delikatnie mieszając za pomocą łopatki. Następnie dolewamy pianę z białek, a gdy masa będzie już jednolita, szampana. Jako że krem dosyć szybko zastyga, przekładamy go sprawnie na biszkopt przecięty
sama złodyczEklerki…, ptysie… każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki:Ciasto parzone:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2
Oryginalny smakZrobiło się zimno, więc dzisiaj na rozgrzewkę polecam wyjątkową, gorącą czekoladę. Bardzo smaczna, ciekawy smak zawdzięcza dodanym ciasteczkom Oreo. Wierzch zdobi bita śmietana bez cukru i połamane ciasteczka, które w połączeniu z gorącą czekolada tworzą niebo dla łasuchów. Polecam to wyjątkowe, gorące połączenie:) Gorąca czekolada z ciasteczkami Oreo Składniki na 3 porcje: 1 szklanka mleka
Mała CukierenkaDosłownie na chwilę wstawiłam jeszcze do piekarnika, aby lekko zapiec i podrumienić brzegi. Można podać na śniadanie lub jako deser. Moje były z prażonymi jabłkami, ale kilka sztuk napełniłam bitą śmietaną. To propozycje są na słodko, ale również pyszne będą, np. z nadzieniem z pieczarek… zresztą wystarczy puścić wodze wyobraźni. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Mini niemieckie naleśniki appeared first
mojewypiekiinietylko