miłosnym” i dewizą „przez żołądek do serca” są T artinki na Walentynki w kształcie serca. Inne przepisy, które wpisują się w Walentynkowe menu: Tort Pavlova z bitą śmietaną i owocami Walentynkowa Zupa cebulowa z czerwonej cebuli Wytrawne Palmiery Kruche ciasteczka orzechowe serca Jajko sadzone z ryżem, marchewką i groszkiem Składniki: marynowany śledź pumpernikiel serek kanapkowy z papryką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięposłodzić lub dodać gorące mleko. Tak przygotowaną kawę korzenną przelać do kubka termicznego i zabrać ze sobą w podróż lub do pracy. Kawę możecie także serwować w domu. Udekorowana bitą śmietaną stanie się wspaniałym umilaczem w czasie koleżeńskich ploteczek
kolorowotorcikowododajemy nasz dodatek w tym przypadku draże. Nakładamy masę do papierowych foremek i pieczemy ok. 20 min w 190 stopniach. Gdy nasze muffinki wystygną można dla ozdoby udekorować je bitą śmietaną lub cukrem pudrem:) Smacznego! Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook'u - klik A jeżeli chcesz być na bieżąco obserwuj mojego bloga
Kolejny blog o gotowaniuzjedzenia. Z wielką ochotą sięgną po nią również dzieci. Ciasto jest bardzo dobre, nie za słodkie, dla mnie takie w sam raz. Dodatek borówek idealnie przełamuje słodkość bitej śmietany i masy serowej. Smerfetka to taki serniczek na zimno ale niezwykle pyszny i urodziwy. Przepis pochodzi ze strony" Bernika mój kulinarny pamiętnik " z moimi zmianami
Krakowskie smaki Aniamerykańskie), czy na patyku (zamrożona masa lodowa utrzymuje się na patyku wbitym w jej środek). Występują w ogromnej liczbie odmian i z wieloma dodatkami, z których najpopularniejszymi są: bita śmietana, rurki waflowe, rodzynki, kruszone orzechy. Źródło LOVE Lody kochają wszyscy…tak dosłownie wszyscy!!! <-- dam sobie za to stwierdzenie normalnie rękę uciąć, a nawet dwie!!! Podaje się
ClauditteMissCookingSzybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i bitej śmietany. Takie banalne a taaaakie pyszne! ;-))) Kto chętny?!!! ;-) SŁODKIE!!!! ;-) SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ - 4 - 5 paczek herbatników - 1 duży budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np. ajerkoniak lub karmel - 150 ml schłodzonej śmietany 36% - 6 cukierków
SMYKWKUCHNIbył prosty, domowa pizza z ulubionymi (naszej całej czwórki) dodatkami. Niestety, zdjęcia po upieczeniu nie mam ale była pyszna- zapewniam;) W gości z anieśliśmy jeszcze mocno kawowe babeczki z bitą śmietaną jednak były tak dobre, że nie doczekały się ani wpisu ani zdjęcia, to nic przynajmniej będę miała powód do kolejnego wpisu:) Na pizzę s erdecznie zapraszam:) Przepis pochodzi
Krakowskie smaki Anikokilki wyłożone ciastem. 4. Na wierzchu układamy kratkę z pozostałego ciasta. Piec ok.20 - 25 minut w tem. 180 C na złoty kolor. . Gotowe szarlotki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy bitą śmietaną
Apetyczna babeczkaSkładniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka 1 cytryna (sok) Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki 30% 5 łyżek cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix 1 cytryna ( skórka) 2 kiwi Sposób przygotowania: 1. Do jednego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia i dodać
A Ty Smakuj Mnienagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 minut, do momentu aż wierzch ładnie się zezłoci. Po wyjęciu oprószyć cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na gorąco z kleksem bitej śmietany lub lodami waniliowymi. Smacznego
KUCHARNIAFogga, w myślach tęsknię za tym spalonym słońcem powietrzem, a Wam zostawiam ostatnie maliny, z tej ostatniej letniej niedzieli. I piosenkę, na koniec. DESER BEZOWY Z CZEKOLADOWYM GANACHE, BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI Na blaty bezowe 3 białka 175 g cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej 25 startej czekolady deserowej Piekarnik rozgrzać do temperatury 140 stopni. Na papierze do pieczenia wyrysować
KUCHARNIABIAŁYM KREMEM CZEKOLADOWO-PISTACJOWYM /składniki na 4 porcje/ 500 g rabarbaru 200 ml malinowego puree /zastąpiłam domową galaretką z malin, jeszcze z zimowych zapasów/ 400 ml bitej śmietany 150 g białej czekolady 100 ml pistacjowego pure / zastąpiłam drobno zmiksowanymi orzeszkami pistacjowymi/ garść malin do ozdobienia - użyłam mrożonych z zeszłego lata Rabarbar umyć i pokroić na równe kawałki
KUCHARNIARadość. Dziecinna. Prawdziwa. Śnieg! Nareszcie! Na czapce z pomponem. Na nosie. Za szyją. Na policzkach rumianych od zimowego szczęścia. Zwisa na płocie. Ugina gałęzie. Zakrywa krzewy jak wielka porcja bitej śmietany. Mleczne drogi. Białe góry. A nad nami niebo toczy bitwę na poduszki. Chmury pękają w szwach, sypią białym pierzem. Ileż w tym niebie mają poduszek?!! Posłania aniołów muszą być
KUCHARNIApozostanie królową klasyki i dobrego stylu?! Pstrokaty parasol na drewnianej nóżce. W jego cieniu ogonek, a pod nim wisienka. Wokół niej wiórki czekolady i kakaowy pył kryjący chmurę bitej śmietany. W środku w końcu dochodzimy do sedna - kawa, ale to nie koniec - pod nią jeszcze dwie warstwy sama nie wiem czego. Pewnie, że wygląda kusząco. Pewnie
KUCHARNIAtwarz. Trzymać przez ok. 20 minut, po tym czasie dokładnie zmyć wodą. CZEKOLADOWA MASECZKA NA TWARZ NR 2 CHOCOLATE FACE MASK kieliszek gorzkiego kakao w proszku 3 łyżeczki bitej śmietany 1 łyżeczka białego sera 2 łyżki miodu 3 łyżeczki płatków owsianych Wszystkie składniki zmiksować razem - ja robiłam to ręcznie. Gotową maseczkę nałożyć na twarz i dekolt i zostawić
KUCHARNIA