biszkopt - 17572 przepisów (strona:805/1172)

Idealny jasny biszkopt - do tortów i nie tylko 511

Dziś podzielę się z Wami przepisem na podstawowy jasny biszkopt. Opierałam się na przepisie, który jest w zasadzie dość popularny i znajdziesz go między innymi u pani Doroty z blogu Moje Wypieki . Czytaj całość

Anioszek w kuchni
Tort z bitą śmietaną, wiśniami oraz galaretką z... whisky 170

tortcik, który wcale nie jest skomplikowany w wykonaniu - cała filozofia polega na upieczeniu biszkopta, który wychodzi puszysty i smakowity. A pozostałe rzeczy to już nie mogą nie wyjść :-) SKŁADNIKI: biszkopt: - 4 jaja - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - szczypta soli do przełożenia: - ok. 500 ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru

Wielopokoleniowo
Tort bananowo- truskawkowy 229

wszystkich Mam z okazji ich święta pyszny tort czekoladowy z bananowym wnętrzem i truskawkową dekoracją. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3 x 3 jajka 3 x 3/4 szkl mąki 3 x 1/2 szkl cukru 3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 145

babeczki to kawałeczek mięciutkiego jak chmurka biszkoptu dla każdego. Przybrane koroną z bitej śmietany i świeżymi owocami wyglądają uroczo, czyż nie? ;) Co więcej są proste i szybkie w przygotowaniu niczym muffinki, więc z pewnością udadzą się każdemu cukierniczemu laikowi. Gorąco polecam na nadchodzący Dzień Mamy! * SKŁADNIKI na 24 babeczki o średnicy 3 cm 90 g cukru 3 jajka

Food Square
Tort myszka Miki 249

Tort urodzinowy dla małego Maksia, fana myszki Miki. Składniki Biszkopt x 3 ( 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 2/3 szkl mąki 3 x 1/3 szkl cukru 3 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 x 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Deser kremowy śmietankowo - kakaowy z biszkoptami, czekoladą i bitą śmietaną 10319

Przepis na smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowego i kakaowego przełożonego tartymi biszkoptami i czekoladą. Ponieważ jest mocno schłodzony, dobrze smakuje w upalne dni. Deser ten jest pomysłem mojej starszej córki. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Kakaowy spód do ciasta – biszkoptowy 223

foremki, pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut – do suchego patyczka. Ważne: Jeśli zależy nam na wyższym spodzie dodajemy proszek do pieczenia, na zdjęciach jest biszkopt bez proszku.  Kakao koniecznie mieszamy z mąką, wtedy łatwiej połączymy je z ubitą masą

Gotowanie i blogowanie
Podwójny tort śmietanowy 137

Tort dla niej i dla niego – mocno kakaowy i owocowy – jasny i ciemny Składniki: biszkopt jasny: 5 jajek 3/4 szklanki curkru 1 szklanka mąki tortowej Młynomag 2 łyżki mąki … Czytaj dalej Podwójny tort śmietanowy

czarrna od kuchni
Mech leśny z kremem cytrynowym 219

Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort komunijny kwadratowy 258

Wielkimi krokami zbliża się sezon komunijny. To moja propozycja skromnego, kwadratowego tortu z malinowo- czekoladowym wnętrzem. Biszkopt 3 szt ( 21 x 21) 3x 3 jajka 3x 3/4 szkl mąki 3x 1/2 szkl cukru 3x. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sernik odwrócony 187

wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie ściągamy papier. Wierzch polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem

Czary - gary w kuchni
Biszkopt bezglutenowy 120

ciągle ubijając, dodajemy: żółtka, erytrol, przesiane mąki. Gotową masę przekładamy do formy i pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-40 minut. Najlepiej sprawdzać patyczkiem. Gdy będzie suchy, biszkopt jest gotowy

Kucharzyca
Tort imieninowy 182

Moja propozycja na Dzień Czekolady. Delikatny, czekoladowy tort z owocową wkładką. Składniki: Biszkopt x 4 ( 21 cm ) 4 x 2 jajka 4 x 2/3 szkl mąki 4 x 1/3 szkl cukru 4 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Ciasto makowe z masą serową 169

Lekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i bez okazji :) foremka 25x36cm Ciasto:  6 jajek,  szklanka mąki pszennej tortowej,  1/2 szklanki cukru,  szklanka maku (użyłam Mak mielony BackMit),  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2-3 łyżeczki

Z miłości do słodkości
Rolada orzechowa 140

Składniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka 1 szklanka cukru kryształu … Czytaj dalej Rolada orzechowa

czarrna od kuchni