Dobry przepis na biszkopt jest wart każdych pieniędzy. Ja wypróbowałam wiele przepisów, ale odkąd znalazłam w necie ten to jestem mu wierna. Wychodzi idealnie, jeszcze ani razu mi nie opadł, za to pięknie daje się kroić na 2-3 placki. A przecież oto nam chodzi, gdy chcemy zrobić pyszny, urodzinowy tort. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdlatego co jakiś czas ruszajcie nimi. W czasie, kiedy omlety stygną ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem, ubitą przekładamy do rękawa cukierniczego, wypełniamy środek omletów i posypujemy owocami. Smacznego :)) biszkopt, maliny, borówki, śmietana
Bułka z ChlebemInspiracją do zrobienia masy było ciasto, które jadłam kiedyś w cukierni 🙂 Składniki biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: … Czytaj dalej Rolada z masą truflową
czarrna od kuchniRolada kakaowa z wiśniami i lekką masą serową Składniki biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 350 g serka … Czytaj dalej Rolada szwarcwaldzka
czarrna od kuchniDelikatny, kremowy jogurtowiec z galaretką o dwóch smakach. Bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów, słodki jogurt wzmocniony smakiem limonki. Dla wszystkich którzy lubią kwaskowe smaki w słodkich deserach. Cudownie orzeźwiający. Oczywiście można zrobić go z tylko jednokolorowej galaretki. Ale mi bardzo spodobało mi się połączenie tych dwóch kolorów. A dodatkowo do jednej z galaretek dodałam
dolcevitainmykitchenwiem, dlaczego to ciasto nazywa się szwedzkim tortem jabłecznym. Już tak jakoś się utarło. Jest przepyszne. Połączenie aromatycznych jabłek, słodkiej śmietanki i delikatnego biszkoptu posmakuje każdemu. Najczęściej piekę to ciasto jesienią, jak tylko pojawią się soczyste, czerwone jabłka. Dla oszczędności czasu można wziąć też jabłka ze słoika. Ale nie oszukujmy się, najlepsze
dolcevitainmykitchenczekoladzie oraz 2 wafelki typu prince polo pokrojone na trójkąty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do misy przelewamy śmietanę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder, ubijamy na sztywną masę, spód biszkoptu nasączamy zaparzoną wcześniej herbatą, smarujemy warstwą dżemu i 1/3 masy, następnie kładziemy środkowy blat i powtarzamy czynności. Wierzchni blat również nasączamy oraz smarujemy dżemem i pozostałością masy. Dekorujemy wierzch wg uznania
Studencka Michajest, że śliwki kojarzą mi się z końcem wakacji, jesienią i początkiem roku szkolnego. I żeby ten moment był szczególnym, warto jest upiec coś pysznego. Śliwkowy tort to biszkopt z dodatkiem migdałów, gęsty budyń ze śliwkami, masa
dolcevitainmykitchentruskawki (wieeeem – pewnie sama chemia – ale czasem człowiek nie może się oprzeć). Szkoda mi było je zjeść w minutę, więc od The post Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeśrednicy 23cm. Składniki Twaróg 1kg (twarogu zmielonego min. 3x) Jajko 3 jajka Mleczna czekolada 200g Śmietana 36% 2 łyżki Cukier 1,5 szklanki Eks The post Sernik czekoladowy na biszkoptach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki Biszkopt przepis znajdziesz na blogu Budyń waniliowy 2 budynie Mleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeNiebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają ciastu naturalną słodycz. Składniki Biszkopty kilka s The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeCiasto z kremem karpatkowym i wiśniami – lepsze niż niejeden tort! :) Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Skład The post Ciasto z kremem karpatkowym i wiśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesezonowych jagód. W ten sposób można przemycić nawet czarną porzeczkę. Nielubianą, a taką bogatą w witaminę c. Torcik jest delikatny, orzeźwiający, idealny na ciepłe dni. Jeśli lubicie ,,mokre“ ciasta, biszkopt można nasączyć sokiem pomarańczowym lub słabą herbatą. Chociaż, gdy ciasto trochę
dolcevitainmykitchenSkładniki ciasto: 30 dkg maku, 15 dkg cukru pudru, 5 jaj, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, biszkopt: 4 jaja, 1/2 szklanki cukru kryształu, 3/4 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do … Czytaj dalej Ciasto makowo-orzechowe
czarrna od kuchni