domownicy poprosili mnie abym wykonał jakieś ciasto z kremem orzechowym, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam torcik z biszkoptami czekoladowymi, są one posmarowane konfiturą z czarnej porzeczki, a każda warstwa przełożona jest kremem z dodatkiem masła orzechowego i wanilii. Tort czekoladowy z masłem orzechowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikblaszkę z owocami. Rozsmarowujemy równo i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C. Pieczemy ok. 22-25 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu lub na programie do pieczenia biszkoptów. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika. Na górę nakładamy arkusz papieru do pieczenia lub ręcznik kuchenny, na to drugą blaszkę lub kratkę z piekarnika i odwracamy całość do góry nogami. Następnie
Smaczne Zdroweśmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy truskawki z żelatyną i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała pilnując żeby nie zrobiła się twarda bo wtedy nie rozsmarujemy jej na biszkopcie. Roladę rozwijamy i wykładamy masę, zwijamy całość dość. Możemy ją dodatkowo owinąć folią spożywczą. Wstawimy do lodówki na min 2 godziny. Smacznego. Artykuł Rolada truskawkowa pochodzi z serwisu
To co lubię - gotuję i polecamchłodniej, można chociaż na chwilę włączyć piekarnik nie piekąc się przy tym samemu. Dzisiaj ciasto z jabłkami, słodko-kwaśne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z jabłkami Składniki Składniki na biszkopt: 5 jajek 8 łyżek cukru 5 łyżki mąki pszennej 5 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę z jabłkami: 6 kwaskowych jabłek 3 agrestowe galaretki
To co lubię - gotuję i polecamzapraszam Was na lekki truskawkowy deser. Zrobienie go nie wymaga zbyt wiele czasu, a efekt wizualny i smakowy jest godny polecenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Deser truskawkowo-jogurtowy Składniki Biszkopt: 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 450 truskawek 1 szklanka schłodzonej śmietanki 30 % 4 łyżki żelatyny
To co lubię - gotuję i polecamgorące przekładamy (razem z papierem) do podłużnej keksówki o wymiarach 8×30 cm. Galaretki rozpuszczamy w 1 i ¼ szklanki gorącej wody, studzimy. Owoce myjemy, osuszamy, układamy na upieczony biszkopt. Pozostałe owoce blendujemy i dodajemy do galaretki. Lekko tężejący owocowo-galaretkowy mus przelewamy na owoce. Schładzamy minimum 2 h, deser wyjmujemy na talerz do góry dnem i zdejmujemy papier. Oprószamy
To co lubię - gotuję i polecamInspiracją do zrobienia masy było ciasto, które jadłam kiedyś w cukierni 🙂 Składniki biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa: 1 … Czytaj dalej Rolada z masą truflową
czarrna od kuchniSkładniki: biszkopt: 5 jajek 120 g cukru 120 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem truskawkowy: 1 kg truskawek 1/2 szklanki cukru 40 g … Czytaj dalej Rocznicowy tort truskawkowy
czarrna od kuchniSkładniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 350 g porzeczek 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy … Czytaj dalej Torcik z kremem porzeczkowym
czarrna od kuchnizapewnić, że z pewnością zrobicie furorę podczas swojego przyjęcia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery i ciasta oraz inne przepisy na ciasta . Składniki: 450 g suchego ciasta (biszkopt, babka, czekoladowe, ucierane) 100 g Nutelli 150 g serka mascarpone 1 łyżka oleju 200 g czekolady (gorzka, mleczna lub biała) Kolorowe posypki do ozdobienia Słomki lub patyczki do lodów Sposób
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: biszkopt: 4 jajka 80 g słodziku, u mnie erytrytol 80 g mąki pszennej 40 g odżywki białkowej (można pominąć i dać w to miejsce mąkę) 1 płaska łyżeczka proszku … Czytaj dalej Fit torcik
czarrna od kuchniSkładniki: biszkopt: 5 jajek 100 g mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza orzechowa: 5 białek 80 g cukru 240 g orzechów włoskich po 1 łyżce … Czytaj dalej Przekładaniec z kremem budyniowym
czarrna od kuchniPierwszy raz spróbowałam tego ciasta na imieninach u cioci. Było tak pyszne, że od razu poprosiłam o przepis i w kolejny weekend przygotowałam je u siebie
Prosty przepis naPyszne i bajecznie proste ciasto, które upiekłam w tym roku na święta zniknęło ze stołu raz dwa. Dostałam na nie przepis od koleżanki i faktycznie jest
Prosty przepis naJeśli końcówka jest mokra to niestety nasze ciasto jest jeszcze nie upieczone. Osobiście nie polecam stosowania patyczka do ciast biszkoptowych, ponieważ ciasto może opaść jeżeli przedziurawimy powłokę w niedopieczonym biszkopcie. , 9. Nie schłodzenie upieczonego ciasta przed jego dalszą obróbką. Upieczone ciasto należy schłodzić przed przystąpieniem do wykonywania kolejnego etapu naszego przepisu. Pamiętajmy, że masa straci zwartą konsystencje na ciepłym cieście
SmartBake.pl