Tort Violetta

Tort Violetta

Tort Violetta

I kolejny tort.  Tym razem dla małej, wielkiej fanki Violetty;) Kolorowe biszkopty przełożone masą truskawkową. Solenizantka była bardzo zadowolona, więc i ja się cieszę;) Serdecznie polecam:) Składniki: 3 jajka 150 g cukru  75 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej  barwnik spożywczy opcjonalnie Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek, dodać barwnik spożywczy i ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać cukier, ciągle miksując. Do ubitych białek dodajemy żółtka i nadal miksujemy. Na sam ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.