Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: przepis lekko zmodyfikowany z bloga Moje Wypieki 100 g podłużnych biszkoptów duża puszka brzoskwiń (820 g) 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżeczki żelatyny w proszku 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1. Dno formy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie biszkopty. 2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy(...)żadnych grudek. 5. W misie miksera ubić krótko mascarpone. Dodać brzoskwiniowe puree. Zmiksować. Dodać galaretkę. Zmiksować. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą. Masę wylać na biszkopty. Odłożyć do lodówki do stężenia. 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 3 dojrzałe brzoskwinie około 150-200 g malin Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia
Moja Galeria Smakuniemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie była zbyt słodka. Ciasto lekkie i orzeźwiające, w sam raz na upały. *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 500 g sera na sernik ( z wiaderka) słoiczek dżemu agrestowo-kiwi 3 jajka(...)łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki zielonej (kiwi lub agrestowa) na wierzch: 200 g drobnych winogron bez pestek 1 opakowanie galaretki gruszkowej Upiec biszkopt: biała ubić na sztywno, następnie dosypywać cukier a później dodać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, wymieszać. Przełożyć do foremki i piec w 175*C około 25 minut. Wystudzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawykonaniu ciasto biszkoptowe z masą z serków Danone, galaretki, malin i jeżyn. Powiem Wam że jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków:) Zapraszam do wypróbowania:) Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki typ 550 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa z serków: 4 serki truskawkowe Danone 5 śmietan(...)patyczka. Serki przekładamy do miski, dodajemy śmietankę, i śmietanę fix, mieszamy mikserem tak długo aż masa zgęstnieje. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l przegotowanej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Biszkopt przekrawamy na pół i spodnią część przekładamy do blaszki, następnie wykładamy masę serkową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu dobrze dociskając. Wierzch smarujemy 4 łyżkami dżemu z czarnej porzeczki.Na dżemie układamy
Sama słodycz i szczypta chilibiszkopt 5 jajek 1 szkl cukry 1 i 1/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody warstwa różowa 400 g malin (z nalewki lub zasypanych cukrem i lekko odciśniętych z soku) 100 ml mleka 150 g śmietany 2-3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny warstwa biała serek włoski 250 g pół szkl mleka cukier do smaku(...)łyżka soku z cytryny warstwa czerwona 250 g musu malinowego (przetartego przez sito) 200 ml wody 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny dodatkowo jeżyny i maliny do dekoracji Pieczemy biszkopt. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy wodę, mąkę i proszek do pieczenia, dobrze ubijamy ciasto, wylewamy do tortownicy i pieczemy 30 min w temp 180 st. Po upieczeniu studzimy i wykrawamy
Gotowanie jest łatweMasło orzechowe, maślany krem, mocno czekoladowe biszkopty… A to wszystko z okazji naszej szóstej rocznicy ślubu. Sugerując się jej nazwą, zwaną cukrową musiało być, chcąc nie chcąc słodko, z dużą ilością cukru I taki oto jest ten torcik czekoladowy z masłem orzechowym. Nie będę oszukiwać, że słodki i kaloryczny nie jest, bo jest… Ale wyobrażacie sobie mocno czekoladowe(...)wilgotne biszkopty, ala brownie, krem maślany na bazie masła orzechowego, czekoladowo-gorzkie ganache, całość ozdobiona orzeszkami, czekoladki z masłem orzechowym… Uwierzcie mi dajcie się skusić, dla takich słodkości warto zgrzeszyć Składniki na biszkopt: 350 g mąki pszennej 400 g cukru kryształu 105 g kakao 1 łyżka sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka
Made By Mom And SonLekkie ciasto z dużą ilością musu czekoladowego i mięciutkimi gruszkami. Biszkopt w tym cieście jest puszysty i wilgotny, nawet nie przypomina tradycyjnego biszkoptu. A to za sprawą oleju i odrobiny coca-coli, które go spulchniły. Jeśli piekąc biszkopt mam pod reką jakiś gazowany napój to zawsze dolewam odrobinką, wtedy ciasto jest mniej suche. Polecam Wam także ten trik i zapraszam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: wiśnie bez pestek 1/2 kg, galaretka 1 opakowanie/poziomkowa, kefir 400 ml, żelatyna 3 listki, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 180 gram spód będzie wierzchem - forma silikonowa 24x24 cm, na dnie rozsypać umyte, wypestkowane wiśnie,wlać galaretkę poziomkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do stężenia na stężałej galaretce poukładać biszkopty, żelatynę w płatkach namoczyć(...)kefirze i podgrzać w mikrofalówce, wymieszać, wlać galarertkę cytrynową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody i wszystko wymieszać, wlać na biszkopty trochę i do lodówki poukładać wiśnie, wlać resztę kefiru i do lodówki najlepiej na całą noc nożem maczanym w wodzie oddzielić deser od formy, nakryć talerzem i obrócić, delikatnie zdjąć formę - deser jest orzeźwiający, nie za słodki
W Mojej Kuchni LubięTort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)cukru sok z cytryny Przygotowanie : Biszkopt: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić pianę na sztywno, dodać cukier dalej ubijać. Następnie miksując dodawać po jednym żółtku i olej, zmiksować. Na samym końcu dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach
Kuchnia Danusitortownica o śr. 21cm Składniki: 400g serka mascarpone, 300g śmietanki 36%, 3 czubate łyżki cukru pudru, 500g świeżych truskawek, 2 opakowania podłużnych biszkoptów w cukrze. Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz stopniowo, stale ubijając, dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować krótko, aż składniki się połączą. Truskawki umyć, odszypułkować(...)ćwiartki i dodać do masy serowej, wymieszać. Resztę truskawek przepołowić i odłożyć do dekoracji. Połowę masy wyłożyć na środek tortownicy o śr. 20cm, po czym na bokach ustawić pionowo biszkopty, rozsmarowując jednocześnie krem tak, by biszkopty się nie przewracały. Wyłożyć resztę kremu, równomiernie rozsmarować. Na środku ułożyć pozostałe truskawki. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Tuż przed podaniem obwiązać wstążeczką
Z miłości do słodkościktóra jest niezwykle smaczna i godna do wypróbowania. Uwielbiam ten torcik! Jest po prostu rewelacyjny w smaku i ciężko poprzestać na jednym (hmmm, dwóch?) kawałku! 1 duże opakowanie okrągłych biszkoptów (180g) 200g dżemu z czarnej porzeczki (około 1/2 słoika) 1/2 szklanki wody (nie co więcej) 20 ml likieru orzechowego 80-100g orzechów (u mnie po 20g włoskich, nerkowca, pekan(...)mleka. Całość energicznie mieszać do zgęstnienia masy. Masło ubić na puch i miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu oraz sok z cytryny. Dżem wymieszać z wodą. W tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 rozrobionego dżemu. W szczeliny między ciastkami powtykać owoce z dżemu, a całość skropić odrobiną likieru orzechowego. Następnie wyłożyć połowę kremu i kolejno nasączone biszkopty skropione likierem oraz
Di gotujeswoje małe przyjemności trzeba znaleźć czas, choć odrobinkę. Tym razem wyczarowałam torcikowe ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami lata - brzoskwiniami i jagodami. Bardzo, bardzo smakowite :) Składniki: (na tortownicę 24cm) BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 1 litr śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno. Do piany dodawać po łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Do masy
Cakes By KejtBiszkopt z rabarbarem czyli awaryjne ciasto dla niespodziewanych gości to znakomity pomysł na podwieczorek do popołudniowej kawy, stanowi również pyszny smakołyk dla dzieci. Najlepiej smakuje oprószony cukrem pudrem z dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców tj. rabarbaru, agrestu, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek. składniki na tortownicę 23 cm 5-6 łodyg rabarbaru 5 jajek szklanka cukru kryształu szklanka(...)dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu układamy pokrojony rabarbar. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C około 35-40 minut a po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Biszkopt z rabarbarem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaCiasto pomarańczowe Składniki : Biszkopt kawowy jajka- 7 szt cukier -1 szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo : wiórki pomarańczowe do posypania ciasta Przygotowanie(...)Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach 37x25, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. Masa budyniowa : Do wysokiego naczynia , wsypać proszek budyniowy, wlać szklankę soku, dokładnie wymieszać. Pozostały sok przelać
Kuchnia DanusiLekki tort na jasnym biszkopcie przełożony masą z serka mascarone i kremówki oraz mandarynkami i ananasami. Ma delikatny i orzeźwiający smak. Będzie smakował i dzieciom i dorosłym. Ten prosty tort może przygotować każdy. Nie wymaga on ani specjalnych umiejętności, ani doświadczenia. Przygotowuje się go szybko i wystarczy mu 1-2 godziny w lodówce przed podaniem. Składniki na tortownicę o średnicy(...)Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki tortowej mała szczypta soli 1 łyżka masła do wysmarowania boków tortownicy Krem do przełożenia 2 warstw: 500 g serka mascarpone (2 opakowania) 200 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 1 puszka mandarynek (można zastąpił świeżymi manadarynkami, dokładnie oczyszczonymi z błon
Trzeci talerzkawałek tortu. Przekonajcie się czy Wy też to odczujecie po zjedzeniu piankowej fantazji Składniki: galaretka o smaku truskawkowym 2 galaretki cytrynowe galaretka brzoskwiniowa 200 g biszkoptów 500 g niesłodzonego mleka skondensowanego 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 300 g truskawek Ponadto do dekoracji: 250 ml kremówki (30%) truskawki Wykonanie: Trzy różne galaretki(...)oprócz jednej cytrynowej) rozpuściłam w połowie ilości wody zalecanej na opakowaniu. Żelatynę rozpuściłam w niewielkiej ilości zimnej wody. Tortownicę wyłożyłam folią aluminiową i biszkoptami. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzałam, żeby stała się płynna. Wystustudziłam. Serek mascarpone wymieszałam delikatnie z żelatyną. Połowę wyłożyłam na biszkoptach. Mleko skondensowane ubiłam w mikserze, podzieliłam na 3 części. Każdą z osobna mieszałam z tężejącymi
Kuchnia u Krysi