biszkopt z - 1500 przepisów (strona:2/100)

Biszkopt z masą kawową 372

sztkawa rozpuszczalna - 4 łyżeczkiwoda gotowana - 2 łyżeczkimleko - 2 szklcukier -0,5 szklmąka ziemniaczana - 2 łyżkimąka pszenna - 3 łyżkiPolewamargaryna - 2 łyżkicukier - 2 łyżkikakao - 2 łyżkiśmietana 24 % - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE:Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, ubić. Mąki obie wymieszać z proszkiem(...)Następnie dodać kawę, zmiksować. Polewa : Składniki polewy przełożyć do rondla, postawić na ogniu, mieszając doprowadzić do połączenia się składników i rozpuszczenia cukru, ostudzić. Składanie ciasta: biszkopt krem śmietankowy masa z kawą polewa

Kuchnia Danusi
SERNIK W-Z LUB MILKY WAY NA ZIMNO (z mocno czekoladowym biszkoptem bezglutenowym) 228

tutaj, a nas z lodówki wołają ostatnie dwa kawałki. Niby wypadałoby się podzielić, ale... chyba obejmiemy je prawem producenta (kto stworzył, ten niechaj delektuje się smakiem 'ostatków').SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY:- 6 jajek,- 1 szklanka cukru,- 2 budynie czekoladowe (bezglutenowcy - czytajcie skład),- mąka (około 3 łyżek) bezglutenowcy - mąka bezglutenowa do ciast,- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,- 3 łyżka słodkiego kakao(...)cukru pudru,- 100 ml wody,SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ:- 130 ml śmietany 30%,- tabliczka czekolady mlecznej,- 4-5 łyżek słodkiego kakao.DODATKOWO:- owoce np. skórka pomarańczowa i żurawina,WYKONANIE BISZKOPTU:Całe jajka ubić z cukrem. Wymieszać budynie, mąkę, proszek do pieczenia i kakao,Delikatnie zmiksować pianę z jaj z sypkimi składnikami.PIECZENIE: 180 stopni. około 30-40 minut, góra-dół

Wypisz Wymaluj
Ciasto z biszkoptami i makiem 194

Proponujemy ciasto o bardzo ciekawym smaku.Przepis może wydawać się skomplikowany, ale wykonanie jest proste.Składniki:-0,25 kg biszkoptów-0,5 szklanki suchego maku-8 jajek-1,5 kostki margaryny-1,5 szklanki cukru-2,5 szklanki mąki i dodatkowo 3 łyżki-2 łyżki kakao-2 łyżeczki proszku do pieczenia-aromat rumowy-słoiczek kwaśnego dżemu   Oddzielamy żółtka(...)Otrzymaliśmy 3 różne masy ciasta.   Blaszkę o wymiarach 30 x 22 cm smarujemy tłuszczem.Na dno wykładamy masę z makiem.   Na niej układamy biszkopty.   Na biszkopty nakładamy po troszku dżemu.   Przykrywamy masą z kakao.   Na niej układamy biszkopty i dżem.   Przykrywamy to białą masą i wstawiamy do piekarnika

Maminek kulinarny
Biszkopt z masą jabłkową 186

Wczoraj powstał biszkopt, które się zawsze udaje , dzisiaj masa jabłkowa i mamy szarlotkę na biszkopcie.SKŁADNIKI:Przepis na biszkopt  znajdziecie TUMasa jabłkowa2 kg świeżych jabłek lub 2 słoiki jabłek smażonych2 galaretki cytrynowe lub agrestowe1 łyżeczka cynamonu1 cukier waniliowyWYKONANIEJabłka świeże ubieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy. Jeśli ze słoika wrzucamy do garnka. Podgrzewamy do gorącej masy dodajemy(...)dwie galaretki, cukier. Lekko ostudzamy. Dodajemy cynamon. Biszkopt przekrawamy na połowę. Na jedną wylewamy lekko ciepłą masę, przykrywamy drugą.  Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą. U mnie bez niczego. Mniej cukru.  Gotowe.SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Biszkopt idealny. 280

Biszkopt- jeden z najtrudniejszych wypieków w sztuce kulinarnej. Odkrycie idealnego ciasta na biszkopt zajęło mi ok. 2 lata. Były to przeróżne warianty z dodatkiem masła, z proszkiem do pieczenia,  z różnymi mąkami lecz doszedłem do odkrycia idealnego i bardzo prostego ciasta na biszkoptBiszkopt udaje się po prostu idealny! Puszysty, miękki, lekki do pokrojenia i niesamowicie smaczny. Zapraszam

Kuchnia Łukasza
Biszkopt na migdałach z kremem borówkowym na bazie mascarpone 183

Jeśli szukacie zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych wypieków albo przepisów na smakołyki, których jeszcze nie próbowaliście, ten przepis powinien Wam się spodobać. Biszkopt migdałowy powinien przypaść do gustu zresztą wszystkim, ponieważ smakuje naprawdę wyśmienicie i jest bardzo delikatny. Należy tylko uważać aby go nie przesuszyć. Mojej rodzinie bardzo zasmakował. Idealnie komponuje się z wszelkimi kremami, owocami czy galaretkami. Na pierwszy rzut(...)trudno nawet rozpoznać, że jest to biszkopt bez dodatku mąki. Składniki na spód biszkoptowy: 100 g drobno zmielonych płatków migdałów 4 jajka L 2 łyżki ksylitolu/syropu z agawy bądź ew.cukru na krem: 250 g mascarpone 250 ml kremówki 150 g gładkiego twarożku 200 g borówek 2 łyżki dżemu malinowego (u mnie bez dodatku cukru) 3 duże łyżki żelatyny *opcjonalnie słodzik

Ze smakiem i z pasją
Biszkopt kakaowy z mlecznym kremem i orzechami laskowymi 192

Jeśli jeszcze kiedyś najdzie Was spontaniczna ochota na małe co nieco, poniżej pomysł na zaspokojenie tego głodu, jednak ostrzegam - mimo poziomu słodkości da się zjeść więcej niż mały kawałek ;) Biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: śmietanka 36% szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku wanilia + szklanka orzechów laskowych(...)delikatnie łyżką, a całość następnie przekładamy do blachy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20-25 minut, po czym jeszcze ciepły biszkopt wyjmujemy, rzucamy na podłogę z wysokości kolan i zadowoleni z siebie umieszczamy ponownie w piekarniku aż do wystudzenia.       Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i mlekiem

sama złodycz
Domowe biszkopty dla dzieci 158

Moja córeczka to prawdziwy ciasteczkowy potwór;) Biszkopty to jedyna słodkość jaką od czasu do czasu dostaje. Czemu więc nie spróbować upiec domowych biszkoptów, bez wszystkich tych E, dużej ilości cukru i emulgatorów czy jak ich tam zwą? Ja upiekłam ostatnio takie własnie biszkoptowe ciasteczka i wyszły super. Z podanych proporcji wyjdzie ok. 50 biszkoptów - można je popakować w woreczki

Kulinarne Inspiracje
Na szybko: niski biszkopt z wiśniami 137

domach też był taki przesąd, że jak się do biszkoptu mąki nie wmiesza ręcznie do tego mieszając go cały czas w jedną stronę to biszkopt opadnie i będzie w nim piękny zakalec? U mnie tak było. Ale wiecie co? To nieprawda :) A wykorzystując ostatnie w tym sezonie wiśnie powstał niski biszkopt z wiśniami. Składniki: 4 duże jajka 1 szklanka cukru

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tort szachownica 549

tort, który powstał na 9 urodziny mojej córki.  Pierwotnie miał powstać tort piesek, ale obawiałam się, że nie podołam zadaniu.  Na szczęście wpadłam na pomysł, że zamiast biszkoptu w kształcie psa, córa sama może wykonać figurki z masy marcepanowej.  Pomysł był strzałem w dziesiątkę.  Córa zadowolona z efektu, a to najważniejsze. Podczas wycinania szachownicy rozwaliłam jedną(...)warstwę biszkoptu.  Dlatego tort składa się z trzech poziomów.  Do tego tortu użyłam biszkoptów, które pokazywałam w tym wpisie .   Składniki: biszkopt jasny z 5 jajek ( taki ) biszkopt ciemny z 5 jajek ( taki ) 1 kg mascarpone 650 ml śmietany kremówki 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 4 - 5 łyżek cukru drobnego   Wykonanie:   Upieczone i ostudzone biszkopty

Sto kolorów kuchni
Biszkopty z pianką twarożkową 176

Dzisiaj zapraszam na ciasteczka. Najprostsze, ekspresowe do przygotowania. Produkty potrzebne przeważnie są w każdym domu. Galaretka, twarożek i garść biszkoptów. Najlepiej byłoby samemu upiec ciasteczka, ale czasem spieszymy się, albo zwyczajnie mamy lenia ;) Staram się jak najrzadziej korzystać z gotowych produktów, jak zapewne zauważyliście. Uważam jednak, ze nie można popadać w skrajności, więc i mnie zdarza się przygotować coś(...)ilości wyświetleń - spodobały się i nadal do nich wracacie. Dzisiaj prostsza ich wersja, choć nie mniej smaczna :) Poprzednią wersję znajdziecie tam >klik!< Składniki: 250 g okrągłych biszkoptów , 1 mała galaretka (na 375 ml wody-Winiary takie robią, ale można użyć standardowej i dodać odpowiednio więcej twarożku, nadmiar kremu nie zmarnuje się na pewno), kilka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką 284

rady wykorzystać dwóch szuflad wypełnionych po brzegi zamrożonych owoców. Chyba   „przegięłam” z ilością ;-). To już chyba ( przynajmniej na razie) ostatnie ciasto z owocami. Tym razem zrobiłam biszkopt z kremem budyniowym, owocami i galaretką. Składniki na biszkopt ( duża blacha) 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek ¾ szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 2 budynie waniliowe(...)Przed nałożeniem masy budyniowej wystudzić. Ugotować budynie z cukrem, przykryć ( żeby się nie tworzył kożuch) i wystudzić. Wystudzony budyń dokładnie zmiksować z masłem. Gotowy krem budyniowy przełożyć na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównać, pamiętając, żeby brzegi były dokładnie „uszczelnione” kremem, wtedy galaretka nie ucieknie. Na ciasto wyłożyć owoce ( ja dałam jagody, jeżyny, czarną i czerwoną porzeczkę. Przygotować galaretki według przepisu

Na słodko lub wytrawnie
Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową 2087

Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową...Puszyste placki biszkoptowe.Między nimi warstwa bitej śmietany.Posmarowane na wierzchu masą krówkową.I oprószone orzeszkami ziemnymi.Proste, pyszne i eleganckie ciasto.Zapraszam!Składniki:Biszkopt:6 jaj;1 szklanka mąki pszennej;3/4 szklanki białego cukru;1 łyżeczka proszku do pieczenia.Bita śmietana:600 g śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki);2 łyżki żelatyny;1/3 szklanki gorącej

Gospodyni Miejska
Biszkopt 383

Długo szukałam idealnego przepisu na biszkopt, każdy który sprawdzałam był inny i każdy miał jakąś złotą zasadę, której bezwzględnie należało przestrzegać, żeby ciasto nie upadło. I choćby nie wiem jak koło niego chodzić na palcach i patrzyć na piekarnik błagalnym wzrokiem zwykle niewiele to dawało. Mój zdecydowany faworyt, to biszkopt, który na szczęście nie jest tak wymagający i dzięki kilku(...)żółtkami delikatnie mieszając - najlepiej drucianą trzepaczką. Mąkę wkładamy do sitka i wsypujemy po trochu do masy delikatnie mieszając. Przekładamy na blachę i rozprowadzamy szpatułką.*Jeśli chcemy po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego

Ciastkozercy
sernik "oszukaniec - pysznie wniebowzięty" ze śliwkami i truskawkami na biszkoptach... 163

jogurt naturalny gęsty, 2 opakowania budyń waniliowy, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 30 dag śliwki bez pestek mrożone-odmrożone lub świeże, kilkanaście truskawek mrożonych-odmrożonych lub świeże, 200 gram biszkopty, - lukier ile potrzeba śliwki odmrożone zmiksować w pojemniku blendera nie za drobno 4 żółtka, cukier, sok z cytryny utrzeć na kogel-mogel w robocie lub mikserem do masy dodać jogurt, budynie(...)wszystko dobrze zmiksować na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek i na wolnych obrotach połączyć z masą jogurtową tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia na dnie ułożyć biszkopty i przelać masę jogurtową na wierzchu położyć biszkopty i na nie truskawki odmrożone lekko wciskając w masę piec w 200C około 45 minut i sernik zostawić na 5 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Prawdziwy biszkopt - bez proszku 157

Ciasto wyjmuję z pieca i ustawiam do góry dnem na dwóch kubkach (nie powinno wypaść z formy bo trzyma się obręczy). Zostawiam tak do ostygnięcia żeby nie opadło. Kroimy biszkopt na blaty do tortu najlepiej następnego dnia. Korzystając z tego przepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Ponadto zgodnie z biszkoptowymi proporcjami  piekę też małe(...)biszkopty i smażę na oleju placki

prawdziwe jedzenie
Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1144

właśnie ona przyrządzała go zawsze wtedy, gdy była ochota na coś innego, niż ucierane.  Dobrze też sprawdza się jako ciasto na niedzielę, dla gości. JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. /od Babci;/ biszkopt: /wersja ekspress - gotowy/ 6 białek 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku od pieczeniacukier waniliowy Ubiłam białka na sztywno, po czym stopniowo dodawać cukier(...)galaretki agrestowe Galaretki rozpuszczam w możliwie najmniejszej ilości gorącej wody (dodaję tylko tyle wody, by galaretkę rozpuścić). Zostawiam do wystudzenia. Kiedy zacznie gęstnieć, miksuję z jabłkami. Wykładam na biszkopt. wierzch: 2 kartoniki śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka żelatyny odrobina wody wiórki/płatki czekoladowe Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuściłam w możliwie najmniejszej

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania