biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:204/363)

Tiramisu z burbonem 272

pudrem, w osobnym naczyniu ubijamy śmietanę i łączymy delikatnie z masą mascarpone. W naczyniu 25x10 cm (może być większe wtedy zmniejszycie o jedno piętro) układamy biszkopty namoczone w mieszance kawy z burbonem, przekładamy kremem i posypujemy startą czekoladą, czynność powtarzamy jeszcze dwa razy. Wierz ciasta starannie oprószamy czekoladą i ciasto wkładamy do lodówki na 2-3h. Ciasto możemy przechowywać

Niezły Młynek
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 215

też nie zimna) dodaję ją do ubitej śmietany i szybko miksuje. Po zmiksowaniu masa może być wodnista, wystarczy na chwilę wstawić do lodówki. Ostatnią warstwę biszkoptu smaruję tą masą. Równie dobrze  można przełożyć krem do rękawa cukierniczego i pięknie ozdobić tort. Ja akurat przy tym torcie na wierzch położyłam opłatek z motywem z bajki Psi Patrol. Dzieci były zachwycone

Kuchnia Viki
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 291

orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki wrzącej wody 1 galaretka o smaku

Ugotować
TRUSKAWKOWA POEZJA 407

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba korzystać :) I tak właśnie powstało ciasto truskawkowa poezja. Pyszne, przełożone kremem i truskawkami zatopionymi w galaretce. Pychotka ;) Składniki: * biszkopt kakaowy  (przepis tutaj) * 500 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * około 700 g truskawek * pół szklanki cukru pudru * 1/4 szklanki przegotowanej wody+ łyżeczka cukru do nasączenia biszkoptu * 700 ml przegotowanej wody

Zrób to smacznie
Niebieski tort z księżniczką 164

pudru * 2 serki mascarpone  * niebieski barwnik spożywczy * opłatek dekoracyjny  Przygotowanie : Każdy biszkopt przekroić na trzy części. Każdy blat posmarować wodą z cytryną. Układamy biszkopty jeden na drugim, smarujemy je dżemem i kremem z kremówki i mascarpone. Układamy opłatek. Do pozostałego kremu dodajemy barwnik i niebieskim kremem ozdabiamy tort. Chłodzimy przez kilka godzin

Magiczne Życie Marty
BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku 368

I kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy

Ostra na Słodko
Majówka! 243

chodziłam, do poniedziałku to w mych myślach nadal krążą te przepyszne dania. Wspaniały był też tort weselny - nie sztuczność napchana cukrem i lukrem ale doskonały biszkopt z orzechami, konfitura wiśniowa i delikatny waniliowy krem - PYCHA!!! Jednak podany już nad ranem wydrążony bochenek chleba napełniony sosem z mięsem rozpływającym się w ustach przebił nawet tort - choć zupy grzybowej

sierotka maRysia w kuchni
Tort czekoladowo-pomarańczowy 235

zakończenie naszego czekoladowego weekendu upiekłam wyśmienity tort czekoladowo-pomarańczowy. Delikatny mięciutki biszkopt nasączony rumem i równie delikatny w smaku krem pomarańczowy tworzą doskonałą kompozycję. A do tego jeszcze ta czekoladowa polewa. Po prostu delicje. Ponieważ ja uwielbiam połączenie czekolady i pomarańczy jest to dla mnie najlepszy tort jaki upiekłam do tej pory. „ Czytaj więcej

Wiem co jem
ciasteczkowe lizaki – pop cake 258

składniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa, zmielone orzechy ok. 10 patyczków do lizaków lub patyczki do szaszłyków opcjonalnie: 2 łyżeczki wódki orzechowej wykonanie: Ciasto kruszymy na okruszki. Następnie do pokruszonego ciasta stopniowo dodajemy krem czekoladowy, opcjonalnie alkohol i wyrabiamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Szyfonowa figa. 215

Ciasto szyfonowe robiłam po raz pierwszy. Chciałam spróbować czegoś innego niż zwykły biszkopt. Ciasto szyfonowe jest puszyste, lekkie i wilgotne. Krem, to dopiero zagadka. Konfitura z figi posłużyła jako punkt odniesienia. Możecie ją kupić w sklepie internetowym Maroko Ciasto w całości ma na prawdę bardzo ciekawy smak, krem idealnie zgrywa się z ciemnym ciastem szyfonowym. Ją mam małą prostokątną foremkę

MamaOskarka
Ciasto kawowo-czekoladowe 219

Cześć dziś ciasto kawowe z delikatnym posmakiem czekolady. Biszkopt jest lekko namoczony ponczem kawowym i przełożony kremem cappuccino z serkiem mascarpone. Składniki na ciasto: 70 g masła 3 jajka 100 g czekolady gorzkiej 1 szklanka cukru brązowego 3 łyżki proszku do pieczenia 1 łyżka sody oczyszczonej 4 szklanki mąki pszennej Masa mascarpone: 1 opakowanie serka mascarpone 150 ml  śmietany

Panda i jej świat
Biskwity 229

"Piękne lato tej wiosny się zbliża! Mają być bardzo wysokie temperatury. Czas spędzania wolnego czasu zdecydowane się rozpoczął. Dziś zamiast na rower idę z eM. do

Słodkie Przyjemności
Rolada z masą makową 172

składniki* 4 jajka* 10 dag cukru* 1 cukier wanilinowy* 7 łyżek maki ziemniaczanej* 7 łyżek mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1 puszka gotowej masy

Mix smaku
Ciasto z jabłkami w galaretce 484

składnikibiszkopt* 2 jajka* 1/3 szklanki mąki pszennej* 1 łyżka mąki ziemniaczanej* 1/3 szklanki cukru* 1 łyżeczka octu* 1/3 łyżeczki proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1 kg jabłek

Mix smaku
Ciasta bez pieczenia 4051

Ratunku! Nie działa mi piekarnik! – czyli przepisy na ciasta bez pieczenia ;-)Pamiętam te niedawne czasy, gdy w studenckim mieszkaniu zmagałam się z piekarnikiem z wczesnego

Kulinarne Przeboje
Kokosowe ciasto z mango 257

niejednemu z nas kojarzą się te owoce z egzotycznymi , wymarzonymi wakacjami.Ale zanim na takie wakacje się wybierzemy mam dla Was przepis na ciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier – 0,4 szklanki

Ostra na Słodko
CIASTO BRZOSKWINIOWE NA KISIELU 191

 Ciasto brzoskwiniowe zrobione specjalnie na życzenie mojej ukochanej Mamci!Jakiś czas temu będąc w pracy dostałam sms o treści : „ Córuśka , ale Pani Ewa Wachowicz robiła super

Ostra na Słodko
Kostka kawowa 441

Kostka kawowa to po przepisie na ciasto kawowe z polewą śmietanową kolejna propozycja dla wielbicieli kawowych smakołyków. Składają się na nią kakaowy biszkopt, kawowa warstwa powstała

Smakołyki Bereniki
Biszkopt Artystyczny :) 191

było prostsze niż myślałam. Biszkopt z wzorkami, wygląda ładnie. Nie musimy zdobić kremami, następnym razem upiekę roladę w podobnym stylu :) Składniki: 2 białka ubić na sztywno 1/3 szklanki cukru - ciągle ubijając dodać: 2 żółtka z łyżką wody Wszystko razem wymieszać łyżką z: 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek Wykonanie

Blondynka Gotuje
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 763

Ciasto stworzone z tego, co miałam akurat pod ręką, więc nie jest to oryginalne `ciasto Krówka` tylko moja wariacja ;-) W oryginale jest krem śmietanowy , a nie budyniowy ;-) Ja robię na biszkopcie , inni na półkruchym cieście . Składniki Składniki na biszkopt: Jajko 6 jajek Cukier 1 szklanka Mąka tortowa 1 szklanka Mąka […] The post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu appeared first

Kulinarne Przeboje
Cappucino Agnieszki 242

masie układamy jedno obok drugiego, ciastka biszkoptowe nasączone ponczem. Na ciastka należy wyłożyć resztę masy (troszkę należy zostawić na posmarowanie wierzchu ciasta). Masę przykrywamy biszkoptem, ponczujemy resztą kawy z rumem.Wierzch ciasta smarujemy pozostawionym kremem. Gotowe ciasto posypujemy kawą cappucino lub startą czekoladą. Uwagi: 1. Ciasto trzeba przekładać kremem dosyć szybko, gdyż masa tężeje. 2. Czasami krem może być zbyt rzadki

In my kitchen
Rafaello 579

pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Przygotowanie kremu: 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Ugotowany budyń studzimy, gdy wystygnie miksujemy z kostką masła oraz połówką olejku śmietankowego.Kokos: margaryne roztapiamy, dodajemy cukier i wiórka, wszystko podsmażamy na złoty kolor.Upieczony biszkopt kroimy na pół. Obie cześci nasączamy kawą rozpuszcalną (dwie łyżeczki kawy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto z truskawkami na ciemnym biszkopcie. 275

łyżki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka żelatyny około 700g truskawek + kilka sztuk do dekoracji Dodatkowo: mały kubek mocnej czarnej herbaty, ½ tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie ciasta zaczynamy od biszkoptu. Białka oddzielamy od zółtek i umieszczamy w misce od miksera. Ubijamy około 2 minut, aż się spienią. Dodajemy powoli po łyżce cukru cały czas miksując, aż do powstania lśniącej piany(...)mieszamy. Wkładamy kubek do garnuszka z zimną wodą i delikatnie ochładzamy. Zaparzamy mały kubek lub filiżankę czarnej herbaty. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywny krem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy oraz przestudzoną żelatynę. Wystudzony biszkopt nasączamy herbatą (my zużyłyśmy około 4/5 kubka naparu). Następnie układamy na nim truskawki bez szypułek, szerszą stroną ku dołowi (jak na zdjęciu). Nakładamy

Kolizje Smaków
Tort miętusek 381

Fajny lekki orzeźwiający tort :) Od dawna miałam chętkę przygotować masę budyniowo-miętową do ciasta, akurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru(...)dokładnie wymieszać. 4. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową masa budyniowo-miętowa (2-3 łyżki odłożyć do dekoracji) biszkopt nasączony herbatą czarną lub miętową pianka miętowa Boki tortu posmarować pozostałym kremem budyniowo-miętowym. Tort ozdobić posypką czekoladową lub tartą gorzką czekoladą. Schłodzić. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania