biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:150/363)

Na urodzinach musi byc tort 173

Ucieszyla sie za to z rozanych dekoracji w kolorze rozowym. I jak na mala dame przystalo cale nasze przyjecie bylo w tym wlasnie kolorze :-) Tort migdalowy z kremem o smaku nutelli biszkopt 4 jajka 150g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 100g mielonych migdalow wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i 4 lyzkami(...)przeciac na 3 blaty. krem skladniki: 500g serka mascarpone maly sloiczek Nutelli maly sloik wisni 1 usztywniacz do smietany 1 smietana kremowka 200ml wykonanie: Kremowke ubijamy mikserem. Dodajemy do niej utrwalacz do smietany i mascarpone. Ubijamy. Na koncu dodajemy Nutelle i wszystko dokladnie mieszamy. 1/3 masy odkladamy i dodajemy do niej odsaczone wisnie. Jeden blat biszkoptu kladziemy na talerzu

Przysmaki Karolki
Czarne dukaty-tort 206

Oreo  markiza (czekoladowe dwuwarstwowe kruche ciastko wypełnione białym kremem)          oreo «w USA: pogardliwa nazwa nadawana Murzynowi, który wrósł w środowisko ludzi białych lub popiera działalność instytucji przez nich prowadzonych Biszkopt(...)piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na blaty. Uwaga:  boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Krem

w mojej kuchni
Biszkoptowa Rolada z Serduszkami (z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami) 179

masła 1/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku malinowego  czerwony barwnik (opcjonalnie) Biszkopt:  6 jajek 10 łyżek cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich(...)wytrącić się masło). Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder wymieszany z fixem i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.  Truskawki kroimy w drobną kostkę, bezy drobno kruszymy. Biszkopt rozwijamy i smarujemy kremem zostawiając koniec rolady pusty. Wykładamy pokrojone truskawki i posypujemy pokruszonymi bezami. Ponownie zawijamy roladę. Moje posty

Słodka Strona
Ciasta na Komunię Świętą 692

ochotę je zrobić?! ;) Ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem śmietankowym Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków

Moje Qulinaria
Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji 4100

ucieramy na jasną, puszystą masę, a następnie partiami dodajemy budyń. Na końcu wsypujemy cappuccino.Na dno formy w której piekliśmy biszkopt kładziemy dolną jego część. Na ciasto wykładamy połowę masy cappuccino, na nią kładziemy warstwę kokosową i znów smarujemy kremem. Całość przykrywamy górnym biszkoptem.Połamaną czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy z ognia, dokładnie

Słodka Strona
Biszkoptowa Rolada z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami 171

masła 1/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku malinowego  czerwony barwnik (opcjonalnie) Biszkopt:  6 jajek 10 łyżek cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich(...)wytrącić się masło). Pod koniec miksowania dodajemy cukier puder wymieszany z fixem i mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.  Truskawki kroimy w drobną kostkę, bezy drobno kruszymy. Biszkopt rozwijamy i smarujemy kremem zostawiając koniec rolady pusty. Wykładamy pokrojone truskawki lekko wbijając je w krem i posypujemy pokruszonymi bezami. Ponownie zawijamy roladę.   Moje posty

Słodka Strona
Wytrawny tort chlebowo-serowy 338

Tort nie zawsze musi być słodki. Przecież nie wszyscy lubią słodkości. Tort można zrobić w wersji wytrawnej i biszkopt zastąpić chlebem , a kremy zrobić z pysznego, naturalnego twarożku, z dodatkiem świeżych warzyw, ryby czy wędliny. Obiecuję, że taki wytrawny torcik bardzo spodoba się Waszym gościom i wszystkim będzie smakować. Tort chlebowo-serowy jest jednocześnie wytrawnym sernikiem na zimno . Można(...)sałatek. Można też wykorzystać do takiego tortu duży, okrągły bochenek chleba i pokroić go poziomo na blaty, jak biszkopt z tortownicy. Z czego zrobić masy/kremy do tortu wytrawnego? Tort nie może być suchy i musi dobrze smakować. Do zrobienia wytrawnych kremów doskonale nadaje się gładki, naturalny twarożek. Do większości serników, tych na zimno czy pieczonych, używam twarożku kanapkowo-sernikowego

Smaczna Pyza
Tort kokosowy z malinami 169

tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i oprószyć tartą bułką, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Masa kokosowa: 750 ml śmietany 30% 350 g serka mascarpone 225 g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru pudru 2 śmietan - fixy 3 szklanki malin(...)biszkoptowy ułożyć na paterze, delikatnie nasączyć mocną herbatą i wyłożyć 1/3 kremu kokosowego, na krem powykładać połowę malin, lekko dociskając, przykryć drugim blatem, rozsmarować drugą część kremu i wyłożyć resztę owoców. Przykryć ostatnim biszkoptem, wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dowolnie udekorować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tort Mikołajkowy 153

Piekłam w tortownicy o średnicy około 26 cm. Krem czekoladowy: Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do roztopionej i wystudzonej czekolady dodać serek philadelphia połączyć składniki. Czekoladę z serkiem dodać do ubitej śmietany i miksować krótko na niskich obrotach. Biszkopt(...)podzielić na trzy krążki. Każdy nasączyć (ja miałam herbatę), posmarować cienką warstwą dżemu w moim przypadku był to dżem truskawkowy domowej roboty. A na koniec krem czekoladowy. W ten sposób posmarować drugi blat biszkoptu. Jak widać ja tort ozdobiłam masą plastyczną więc wierzch całego tortu posmarowałam masą maślaną i obłożyłam tort masa cukrową. Całość ozdobiłam figurkami z tej masy

Amatorka kuchenna
Tort czekoladowy 147

przybrania kilka kropel zielonego barwnika Sposób wykonania kremu: Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Do ubitej śmietany dodać kakao, cukier puder, rozpuszczoną i schłodzoną kawę, i rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę. Wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić(...)wzdłuż na 3 części. Pierwszą część biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, następnie położyć drugi krążek, nasączyć go ponczem i nasmarować 1/3 kremu czekoladowego. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu i nasączyć ponczem a następnie nałożyć na wierzch i boki pozostała ilość kremu i dokładnie całość rozprowadzić. Rurki czekoladowe przeciąć na pół i ułożyć z boku

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto góra lodowa 429

cukru 80 g mąki pszennej 2 łyżki masła 4 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Krem z mleka w proszku: 250 g masła 1/2 szklanki cukru 125 ml wody 2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki 2 łyżki kakao + 1 paczka okrągłych biszkoptów Biszkopt - białka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksować. Mąkę przesiać(...)ponownie zagotować, zdjąć z ognia i mieszać tak długo, aż będzie gładka masa. Wystudzić. Biszkopciki przekroić na pół, ciasto z kremem przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować resztę kremu karpatkowego. Na wierzchu ułożyć biszkopty. Masło zagotować z wodą i cukrem, wystudzić. Do ostudzonej masy wmiksować dwie szklanki mleka w proszku. Masę podzielić na dwie części - do jednej dodać kakao, do drugiej

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO BAWOLE OCZY 273

łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia  6 żółtek 2 łyżki kakao szklanka mielonych orzechów  1 łyżeczka śmietany BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku i octu KREM: 1,5 szklanki mleka 6 łyżek cukru 1 budyń śmietankowy kostka masła (temperatura pokojowa) ORAZ: słoiczek powidła lub marmolady 2 paski białej czekolady(...)minut. KREM: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA: Ciasta wyciągamy z blaszek. Na ciasto z kulkami wykładamy cały krem i równo smarujemy, przykładamy biszkoptem. Z biszkopta zdrapujemy skórkę i polewamy polewą kakaową i białą robiąc wzorki (białą czekoladę rozpuściłam na parze z olejem) Ciasto najlepiej zrobić dzień przed krojeniem, fajnie

Pani na deser
Deser kremowy śmietankowo - kakaowy z biszkoptami, czekoladą i bitą śmietaną 10337

Przepis na smaczny deser warstwowy z delikatnego kremu śmietankowego i kakaowego przełożonego tartymi biszkoptami i czekoladą. Ponieważ jest mocno schłodzony, dobrze smakuje w upalne dni. Deser ten jest pomysłem mojej starszej córki. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Muffinki z kremem czekoladowym 157

zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy jak beton, mogłabym nim orzechy rozłupać albo połamać zęby. Kolejne próby przyniosły ubity, jajeczny placek, który nawet nie urósł o 1 mm. Podobno kiedy jest burza nie należy brać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda(...)wtedy nie zanosiło się na nią, byłyby na co zrzucić winę ;) By jednak nie wyjadać samego kremu, przygotowałam muffinki. Połączenie idealne - puszyste babeczki przełożone masą czekoladową, przepędziły wspomnienia po nieudanym biszkopcie :)    Składniki (na 10 szt muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki jogurt naturalnego 1/2 szklanki cukru

pink envelope
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 287

samo smakuje. Wprowadziłam małe modyfikacje, by tort pieczony w domu był nieco mniej kaloryczny i zdrowszy. Cukier zastąpiłam ksylitolem i muszę stwierdzić, że biszkopt pomimo dodatku mąki orkiszowej jest po prostu rewelacyjny. Krem maślany jest oryginalny, bardzo smaczny, ale i kaloryczny. Tort idealny dla tych wszystkich, którzy wykluczyli ze swojej diety cukier ze względów zdrowotnych lub chcą po prosto zdrowiej(...)łyżki ksylitolu utrzeć na puch z miękkim masłem. Dodawać po jednej łyżce wystudzonej masy budyniowej nie przerywając ubijania. Na koniec dodać alkohol wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć 1/4 kremu. Przykryć drugim blatem i powtórzyć operację. Cały wieniec posmarować kremem pozostawiając kilka łyżek kremu na rozetki. Posmarowany tort obsypać krokantem orzechowym. Na torcie wycisnąć rozetki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania