biała czekolada - 5588 przepisów (strona:134/373)

Sernik z orzechami 121

niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek 200 g białej czekolady 1 łyżeczka esencji waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być

Bullio
Sernik z orzechami 142

niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek 200 g białej czekolady 1 łyżeczka esencji waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być

Bullio
Sernik z orzechami 378

niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek 200 g białej czekolady 1 łyżeczka esencji waniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być

Bullio
Niby nie brownie a jednak... 163

mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców np. malin, truskawek itp kawałki białej czekolady wykonanie: W kąpieli wodnej podgrzewamy mleczko koksowe, śmietanę, połamaną na kawałki czekoladę oraz ksylitol. Gdy czekolada się rozpuści i połączy z pozostałymi składnikami ściągamy miskę z ognia. Odstawiamy

Przysmaki Karolki
Paluszki czekoladowe z bakaliami i białą czekoladą 125

mąki pszennej 75 g cukru trzcinowego 10 g cukru z wanilią jajko 50 g suszonej żurawiny 50 g orzechów włoskich 50 g płatków migdałowych polewa czekoladowa lub tabliczka białej czekolady Czekoladę gorzką połamać, rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Mąkę, cukier, cukier z wanilią i jajko włożyć do miski. Dodać ostudzoną czekoladę i zagnieść ciasto. Dodać posiekaną żurawinę

Słodkie inspiracje
Tarta z kajmakiem i bananami 260

Tortownicę o średnicy 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, wcisnąć w dno i boki formy. Schłodzić w lodówce. Nadzienie: 150 g mascarpone 250 g masy kajmakowej 50 g białej czekolady 200 g kremówki 2 banany Mascarpone zmiksować z masą kajmakową do gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i dokładnie połączyć. Banany pokroić w około 0,5 cm plasterki. Masę wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Czeko - ciacho 149

posmarowania blaszki) - krem czekoladowy ok. 200 ml śmietanki kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru - polewa: 3 łyżki śmietanki 36% 90 g białej czekolady (tabliczka) 3 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy białka, po 3 min dodajemy cukier i dalej ubijamy (na "sztywną" pianę). Następnie wrzucamy stopniowo żółtka

Alutka-Gotuje
Tort Red Velvet urodzinowy 294

oleju 1 łyżka winnego octu ¼ łyżeczki waniliowej pasty 2 łyżeczki czerwonego barwnika otarta skórka z cytryny Krem 300 g twarożku lub serka ricotta 250 g masła 200 g białej czekolady 50-100 g cukru pudru wedle smaku Mus z czerwonej borówki 500 g borówki, mrożonej 150 g cukru pudru 5 listków żelatyny + 2 listki do galaretki 100 g serka(...)wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i ostudź. Zmiksuj masło z ostudzoną czekoladą. W osobnej misce zmiksuj serek z cukrem pudrem. Dodaj po łyżce serowej masy do czekoladowego kremu stale miksując. Montowanie tortu. Umieść pierwszy placek na talerzu. Rozsmaruj połowę owocowego musu, przykryj drugim plackiem. Posmaruj placek białym kremem serowym i przykryj kolejnym plackiem. Rozsmaruj

codojedzenia
Do jakich posiłków pasuje białe wino? 181

przypadku potraw w sosie to sos ma decydujący wpływa na wybór wina do wina nie należy podawać potraw z octem, unika się też jajek, szpinaku, zup, karczochów i czekolady białe wina serwuje się w kieliszkach wyższych niż do wina czerwonego kuchnie lokalne należy podawać z lokalnymi odmianami wina, dlatego też wtedy, gdy przygotowuje się potrawy kuchni włoskiej, warto zdecydować się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe babeczki Agnieszki 138

Pyszne babeczki które upiekła moja córka Agnieszka z moją niewielką pomocą Składniki: - 150 g masła - 125 g czekolady (ze skórką pomarańczy 70% kakao ) - 50 g czekolady białej - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 1 mały olejek zapachowy butter-vanille albo waniliowy - 2 duże jajka - 170 ml mleka(...)Sposób przygotowania: 1. - Czekolady posiekać na małe kawałki - Mąkę wymieszać z proszkiem                                                                      do pieczenia sodą kakao i cukrem - Masło rozpuścić i ostudzić. 2. - Do miski

W królestwie smaków Beaty
Torcik Cappuccino (łatwy) 6087

ozdobę.   Potrzebne będą: grubsza folia (ja użyłam koszulki na dokumenty) rolki po folii spożywczej albo aluminiowej, rolki po ręczniku papierowym patyczek do szaszłyków gumki recepturki czekolada gorzka czekolada biała groszki cukrowe srebrne - albo inne dekoracje   Przygotować sobie kilka kawałków folii tak, aby można było nimi owinąć rurki w taki sposób, by folia na siebie nie zachodziła(...)Naszykować rurki, gumki i patyczek do szaszłyków. Obie czekolady rozpuścić na parze. Rondelek z wodą ustawić na gazie. Włożyć do niego miskę szklaną lub ceramiczną z pokruszoną czekoladą. Gotować wodę na małym ogniu, aby jej ciepło rozgrzewało czekoladę znajdującą się w misce, mieszać czasem, aby czekolada równo się rozpuściła. Przygotować obie czekolady tak, aby były płynne.   Łyżką rozlewać

Kulinarne Inspiracje
Czas zdmuchnac swieczki - tort 191

zawsze marzyla o takim torcie. Podobne zachwyty bylo slychac w chwili rozpakowywania prezentow. Czyli dzien pelen wrazen i radosci.Tort z malinami i biala czekoladaskladnikiSprawdzony juz kilka razy przepis na biszkopt jest tuprzelozenie tortu: 750ml kremowki 200g bialej czekolady 1 sloiczek konfitury malinowej 150g malin cukier puder - ilosc wedlug uznania 4 saszetki usztywniacza do smietany do dekoracjipokruszony marcepan zabarwiony na zielonokwiatkiwykonanie

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy 226

łyżka cukru pudru 2 łyżki spirytusu Do napaczowania 50 ml wiśniówki 50 ml przegotowanej wody(zimnej) wiśnie z nalewki(bez pestek) Do dekoracji wiśnie kandyzowane płatki z białej czekolady ozdoby z czekolady Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno z solą, dodawać stopniowo cukier i ubijać aż białka będą sztywne i lśniące. Następnie dodawać kolejno po jednym żółtku

Ala piecze i gotuje
Tort z owocami - pachnący latem :) 101

Polub mnie na Facebooku Składniki: Masa: Mascarpone 250 g śmietana 30 % 400 ml cukier puder 1 łyżka czekolada białą 100 g Sezonowe lub ulubione owoce ok 1 kg poncz do nasączenia biszkoptu ciepła woda 3/4 szklanki sok wyciśnięty z połówki cytryny Biszkopt kakaowy z mojego przepisu znajdziecie tu: Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania