bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:684/3453)

Pleśniak z czarną porzeczką 210

się z dzieciństwem, bo piekła je moja mama. Uwielbiam czarną porzeczkę a do pleśniaka idealnie pasuje. Przełamuje słodycz bezy. Fajnie jest się wgryź w piankę lekką jak puch i mega słodką. ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 4 żółtka  2 łyżki cukru 200 g masła szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka płaska kakao beza(...)cukru jak poprzedni rozpuści się. Na końcu jak piana jest lśniąca dodaję mąkę ziemniaczaną i mieszam. Bezę wykładam na porzeczki. Na wierzch ścieram ciasto jasne. Wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 10 minut, potem zmieszam na 150 stopni i piekę jeszcze 40 minut

wesoła kuchnia
BABKA KISIELOWA 107

170g mąki orkiszowej typ450 - 250g masła - 5 jajek, osobno białka i żółtka - 1 szklanka cukru (dałam 170g ksylitolu- trochę mało...) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 5 opakowań kisielu bez cukru (każdy po 38g), użyłam malinowy + masło i bułka tarta do wysmarowania formy W misie miksera ucieramy miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem) na puszystą masę(...)niej masę i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka) z termoobiegiem lub 180*C bez termoobiegu na programie góra-dół. Ja piekłam z termoobiegiem. Po tym czasie formę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na kilka minut (u mnie ok. 10), do przestudzenia. Następnie wyjmujemy babkę z formy. Obsypujemy pudrem

Smaczne Zdrowe
Najlepsze ciasto z rabarbarem 165

rabarbarową nutą. Uwielbiam je! Przepis znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste , nr 3/2007 ładnych parę lat temu, i od tamtej pory piekłam to ciacho kilkakrotnie. Oczarowało mnie prostotą wykonania i połączeniem prostych składników, które razem dają niesamowicie apetyczny wypiek. Piekłam je w różnych kombinacjach smakowych - waniliowe, bezę z lub bez migdałów, z większą i mniejszą ilością rabarbaru(...)miękkiego masła 125 g cukru 2 jajka 3 żółtka 150 g mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g rabarbaru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów beza: 3 białka 175 g cukru 50 g mielonych migdałów dodatkowo: 25 g płatków migdałowych Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wbijać po kolei jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z pianką i rabarbarem - Najlepszy przepis 60

blaszka 23x33) Ciasto kruche: Żółtka 5 sztuk Masło 250 g Mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki Cukier puder 4 łyżki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Pianka: Białka 5  Cukier szklanka Olej 1/2 szklanki Budyń bez cukru ( u mnie malinowy) Owoce: Rabarbar 400-500 g ( można użyć innych owoców) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełożyć Do miski i wyrobić jednolite(...)ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar. Na koniec zetrzeć na owoce ciasto z zamrażalnika na tarce jarzynowej.  Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i piec ok. 40 minut bez termoobiegu. Gotowe można posypać pudrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Chałka drożdżowa 85

wstawieniem do piekarnika pomalować  roztrzepanym jajkiem  z dodatkiem łyżki mleka, wierzch posypać cukrem trzcinowym, makiem lub sezamem można również przygotować  kruszonkę . Chałki  pieczemy około 20-25 minut  bez termoobiegu do uzyskania złotego koloru Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i  studzimy  na kratce. 🥗 Z czym podać? Chałkę możecie jeść, jak już wspomniałam(...)papierem od pieczenia, przykryć folią spożywczą i odstawić na około 30-40 minut do podwojenia objętości (w ciepłe miejsce). Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Chałki przed wstawieniem do piekarnika pomalować roztrzepanym jajkiem z dodatkiem łyżki mleka, wierzch posypać cukrem trzcinowym, makiem lub sezamem można również przygotować kruszonkę . Chałki pieczemy około 20-25 minut bez termoobiegu

SprawdzonaKuchnia.pl
SŁODKIE ROGALIKI MAŚLANE NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 219

mleczne. Składniki: - 530g mąki orkiszowej (u mnie typ750)     lub 3 szklanki mąki pszennej - 250ml ciepłego mleka (u mnie bez laktozy, można dać również roślinne) - 80g masła (bez laktozy, z ukwaszonej śmietanki) - 25g świeżych drożdży - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru) - szczypta soli - 2 żółtka Dodatkowo: - ziarna do posypania (u mnie biały i niebieski mak oraz sezam) - białko(...)upieczeniu ziarna nam nie odpadną. Odstawiamy na ok.30-40 minut do napuszenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.20-30 minut do lekkiego zrumienienia, program góra-dół, bez termoobiegu. Ja piekłam moje 26 minut. Studzimy na kratce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi 431

wtedy lekkie, wilgotne, pachnące owocami. Jako tłuszcz wykorzystałam olej rzepakowy, gdyż doskonale sprawdza się podczas pieczenia ciast,odpada nam etap rozpuszczania tłuszczu . Ostatnio piekłam ciasta z truskawkami: Kruche ciasto z truskawkami i śmietankową pianką na oleju rzepakowym Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym Z tym przepisem na ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi każdy sobie poradzi. Przygotowuje(...)delikatnie przekładamy na truskawki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy, na wierzch ciasta kładziemy kwadratowy talerz, odwracamy ciasto i delikatnie ściągamy papier do pieczenia. Posypujemy powierzchnię ciasta pokruszonymi kawowymi bezami , karmelem z wanilią i można też posypać dodatkowo zwykłym cukrem pudrem. The post Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybkie ciasto z morelami (bez miksera) – idealne do kawy 231

rozpocząć dzień lub usiąść przy pysznym domowym cieście. Polecamy! A wracając do ciasta – zachęcam Was do pieczenia Spróbujcie   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 4 jajka M 3/4 szklanki oleju* 2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego kilka moreli (można zastąpić pociętą brzoskwinią) – u mnie 5 sztuk cukier puder do oprószenia(...)pestek). Można dodać więcej owoców (ciaśniej ułożyć obok siebie). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 45 minut. Gdy ciasto przestygnie oprószamy je cukrem pudrem i podajemy z ulubioną kawą. Smacznego

Słodkie okruszki
Biszkopt z masą serową, bezą i owocami 137

ocet. Jeszcze chwilkę ubijać. Pieczenie masy bezowej – blaszkę o wymiarach 28 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie wyłożyć na blaszkę formując nierówną powierzchnię. Nagrzać piekarnik do 160 C i piec około godziny. Jak już beza po dotknięciu będzie sztywna i nie zapada się.Jest gotowa. Gdyby jeszcze nie była gotowa zwiększcie temperaturę(...)piec jeszcze chwilkę do uzyskania sztywnej masy. Wyjąć bezę z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Wykonanie biszkoptu – białka ubić na sztywną pianę. Jak już są białka sztywne to powoli wsypywać cukier, ciągle mieszać. Dodać po jednym żółtku i ubijać. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli dodawać do masy jajecznej. Wymieszać już delikatnie łyżką. Pieczenie

Kuchnia Pokoleń
Quiche z dynią i kozim serem 219

godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyklej nim formę o średnicy 26 cm. Nakłuj spód widelcem i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub wedle piekarnika). Piecz przez 10 minut. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle. Dodaj szpinak, dopraw solą, pieprzem i smaż przez 2 minuty, aż szpinak(...)provolone, kozi ser i szpinak z cebulą. W misce roztrzep jajka z solą i mlekiem. Wylej masę jajeczną i wstaw do nagrzanego piekarnika na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 30 minut. Wyjmij z piekarnika, odczekaj 10 minut i pokrój na kawałki. Podawaj quiche na ciepło z zieloną sałatą, np. rukolą.     The post Quiche

codojedzenia
Pączki keto. Pieczone pączki. 86

Pączki keto. Pieczone pączki. Pyszne i puszyste pączki keto . Są łatwe w wykonania, bez drożdży , bez glutenu i cukru. Te pączki keto, pieczone pączki są idealnie słodkie, wykonane z mąki migdałowej z dodatkiem mleka kokosowego . Cudowny mix smakowy lekko kokosowy i migdałowy . Od dziś każdy kto jest na diecie keto czy innej może jeść te pączki

Zdrowy Styl Joanny
Puszysty placek jagodowy 156

zimnego masła 5 łyżek cukru pudru (lub więcej) 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 25 g kakao szczypta soli   Lekka pianka waniliowa: 6 białek w temperaturze pokojowej 180 g cukru 120 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku) 1 op. cukru waniliowego (16 g) sok z 1/2 limonki 100 g rozpuszczonego i przestudzonego(...)szpatułką).   Tak przygotowaną waniliową piankę wyłożyć na podpieczony spód. Wyrównać i wysypać na nią umyte i osuszone jagody. Na owoce zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta (bez kakao).   Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok. 50-55 minut. Placek ładnie wyrośnie, a później opadnie- to normalne. Upieczony wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Posypać cukrem

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche ciasto z porzeczkami, budyniem i bezą 162

wylepić formę o wymiarach  20x30 cm, uprzednio natłuszczoną i oprószoną bułką tartą. Spód podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piec przez ok. 20 minut na złoty kolor.  Beza 5 białek 100 g cukru pudru łyżka soku z cytryny łyżka skrobi ziemniaczanej Białka rozmiksować ze szczyptą soli. Ubijać na wysokich obrotach stopniowo dodając cukier(...)uzyskania sztywnej piany.Pod koniec wymieszać z sokiem z cytryny i skrobią ziemniaczaną. Na podpieczonym spodzie rozsmarować dżem, nałożyć warstwę budyniu, wyrównać szpatułką. Wyłożyć porzeczki, na wierzch położyć bezę i wstawić do piekarnika. Piec przez kolejne 20 minut, później zmniejszyć temp. do 60 stopni i włączyć termoobieg. Suszyć bezę przez dodatkowe 10 minut. Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Udanych wypieków

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania