bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:686/3453)

Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 201

pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka i bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do 175 st, grzałka góra-dół. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać wodą. Wszystkie składniki oprócz czekolady i skórki przełożyć do misy malaksera(...)mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli 100 g gorzkiej czekolady (bez mleka) 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych 5 łyżek mleka kokosowego (tylko tej gęstej części

moj przepis na
Lubię jesień! 125

Szarlotka czy placek ze śliwkami? Dla mnie bez znaczenia – tym bardziej, że podczas jesieni mogłabym piec ciasta z jabłkami czy śliwkami bez końca. To jedna z moich ulubionych czynności na wolne popołudnia. Stres i grobowy nastrój zawsze znika przy pieczeniu. Miałam kilka podejść do ciast z jabłkami, ale najbardziej dumna jestem z przepisu na szarlotkę(...)biszkopcie z pyszną bezą . Mam problemy z wypiekami na biszkopcie. Raz się uda, a innym razem twardy jak kamień. Nawet gołębie nie chcą dziobać. Ale tutaj, magia – ciasto rośnie bez problemu i jeszcze cudna beza. Na śliwkę też mam sposób. Węgierka wpada do ciasta kruchego z dodatkiem czekolady. Chociażby jedno niedzielne popołudnie musi być z tym ciastem

Pink Envelope
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 206

pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez(...)łyżką lub szpatułką. Pianę przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 218

pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez(...)łyżką lub szpatułką. Pianę przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać

Mała Cukierenka
Chleb pszenno – żytni z prażoną mąką - marcowa piekarnia 208

prażoną mąką. Pyszny! Trudno się dziwić -  wszystkie chleby upieczone według przepisów z  bloga Danusi (  Leśny Zakątek  ), są pyszne. Piekłam z połowy porcji, bez foremki, chleb wyrastał w koszyku. Jedynym kłopotliwym momentem w pieczeniu było dla mnie prażenie mąki. Trzeba uważać aby się nie przypaliła, cały czas mieszać, a równocześnie wyczuć moment kiedy mąka jest(...)porównania łyżkę z mąką białą - pomogło. Ciasto wyrabiałam częściowo ręcznie, częściowo robotem  - dodałam w opisie informacje. Piekłam na blasze (nie miałam czasu na rozgrzewanie kamienia) ale w żaden sposób nie wpłynęło to źle na mój bochenek. Wyrósł pięknie i bez problemu. Bardzo, bardzo polecam. Jak ja lubię prawdziwy, domowy, dobry chleb !!!! Chleb do marcowej Piekarni wybrała  Jola

Stare Gary
Ciasto z winogronami 77

ciasto weekendowe. Jest szybkie, bez konieczności ubijania osobno białek, puszyste i lekkie. To ciasto z owocami, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 500 g bezpestkowych jasnych winogron 5 średnich jajek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru z wanilią 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Uwagi do przepisu(...)miksera. Po chwili wsyp przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, wymieszaj szpatułką. Winogrona oczyść, przekrój na pół. Ciasto wylej równomiernie do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj łyżką i powtykaj połówki winogron. Ciasto z winogronami wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) i piecz na środkowej półce przez około

Zasmakuj Kuchni
Ekspresowe ciasto z brzoskwiniami 116

uprzedniego rozmrażania) to zapraszam po przepis. Bez miksera, proste składniki, cudny smak, puszyste i lekkie. Ciasto z brzoskwiniami (z puszki), które są dostępne cały rok, z pastą z wanilii, na maślance – rewelacyjne ciasto do kawy. Ekspresowe ciasto z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka(...)pieczenia, zamykam obręcz a boki smaruję masłem, wlewam ciasto, układam i wtykam lekko posiekane brzoskwinie. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez 45 minut , do suchego patyczka

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak 67

żółtek 350 g mąki pszennej typ 500 (3 szklanki) 150 g cukru (2/3 szklanki) 200 g masła 50 g smalcu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka ekstraktu migdałowego (opcjonalnie)   Beza: 5 białek płaska łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru   Dodatkowo 700 g rabarbaru 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy kruche ciasto. Zimne(...)rabarbar, następnie rozsmarowujemy bezę. Na nią ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto trzymane w zamrażalniku. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 C w trybie góra-dół. Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak Zobacz przepisy na inne ciasta z rabarbarem: Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem Szybkie ciasto z rabarbarem

e-PrzepisyKulinarne
Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 141

warzywami i kaszą – wystarczy pięć składników i 20 minut, żeby wyczarować to pełnowartościowe, zdrowe danie. Pokochasz je nawet jeśli nie przepadasz za rybami. Warzywa w roli głównej Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu barbecue(...)skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę z warzywami. Podawaj z łososiem. Smacznego!   Artykuł Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ciasto z morelami 84

tego ciche w przygotowaniu, bez miksera, wystarczy rózga kuchenna. To przepis, który nigdy się nie znudzi zawsze udaje i smakuje wszystkim, polecam do kawy! Ciasto z morelami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 400 g serka homogenizowanego, czyli 2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego – 2 x 200 g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)papierem do pieczenia, zamykam obręcz a boki smaruję masłem, wlewam ciasto, układam i wtykam posiekane morele. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez 45 minut , do suchego patyczka. Gotowe posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Lekki sernik w stylu włoskim z mascarpone i owocami 109

szybko rumienił trzeba przykryć sernik od góry arkuszem papieru do pieczenia. Po wystudzeniu środek sernika może się trochę zapaść – ale to normalne bo ta pyszność jest bez proszku do pieczenia. Podawać ze świeżymi owocami, bitą śmietana lub kleksem jogurtu naturalnego

Gotujemy i jemy
Piernikowy torcik świąteczny 146

papierze do pieczenia na placek o średnicy ok. 22 – 24 cm (w razie potrzeby ciasto delikatnie podsypujemy mąką) *** *** Blaty możemy piec pojedynczo, albo po dwa, albo nawet cztery naraz jeżeli zmieszczą nam się wszystkie do piekarnika. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 160’C z termoobiegiem (lub w 180’C bez termoobiegu). Jeżeli(...)pieczemy więcej niż jeden placek na raz należy piec z termoobiegiem *** *** Przygotowujemy krem: mleko zagotowujemy i dodajemy do niego kaszkę manną oraz cukier. Gotujemy cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Miękkie masło ucieramy na puszysty krem i dodajemy po łyżce zimnej kaszki. Mieszamy tak długo, aż składniki całkowicie się połączą. Do gotowej masy dodajemy drobno pokrojone

Blog z Apetytem
Bułki drożdżowe makiem bogato nadziane 173

roztrzepać w miseczce widelcem i posmarować nim bułki za pomocą pędzelka. Po wierzchu posypać cukrem trzcinowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 20 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Czas pieczenia należy dostosować do posiadanego sprzętu - piekarnik piekarnikowi nierówny - oraz do preferowanego stopnia podpieczenia bułek - ja akurat lubię mocno brązowe

Grunt to przepis!
Ciasto karpatka 169

także lekko ciepła. Ucierając masę dodawać po jednym jajku. Masę podzielić na 2 części. Każdą z części rozsmarować łyżką cienko w formie wyłożonej papierem do pieczenia i upiec oddzielnie. Piec w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym (góra-dół) do 190 stopni C przez 20 - 25 minut. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Po wystudzeniu przełożyć kremem i wstawić

Kuchcik gotuje
Proste ciasto piernikowe na białkach 138

oczyszczonej ¼ łyżeczki soli Tortownicę wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia, ścianki oprószyć mąką (można też tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub mąką, już bez papieru do pieczenia). Piekarnik nagrzać do 175°C . W jednej misce wymieszać łyżką płynne białka z cukrem i miodem. W drugiej wymieszać wszystkie sypkie składniki (mąkę, kakao, kawę, przyprawę

Posadzone i zjedzone