bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:231/3453)

Szybka granola z cynamonem i jogurtem, czyli szybki i zdrowy deser na śniadanie 65

Deser na śniadanie? Czemu nie 🙂 Domową granolę najczęściej pieczemy w piekarniku, w większej ilości. W przypadku, kiedy nie potrzebujemy całego słoika granoli lub obudziliśmy się rano bez niego, możecie domową granolę szybko przygotować na patelni. Płatki owsiane przesmaża się na oleju kokosowym, następnie dodaje odrobinę miodu. Gdy całość się ze złoci zdejmujemy z ognia, dodajemy cynamon, płatki migdałów

Moja Delicja
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 233

wiecie serniki to ciasta, które kocham miłością bezgraniczną ( chyba inaczej się tego nie da nazwać! ). Przygotowuje je zarówno na te ważne okazje, jak i totalnie bez okazji – do popołudniowej kawki. Za każdym razem mój sernik jest inny. Za każdym razem staram się zaskoczyć domowników i znajomych z pracy czymś nowym, a zarazem wzbudzić zachwyt w czytelnikach(...)zbliżającym się Dniu Kobiet 8 marca i zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na fantastyczny SERNIK BOUNTY – o smaku prażonego kokosu i czekolady. Nie wymaga pieczenia, dlatego przygotowuje się go bardzo szybko! No i tak samo szybko znika! Sernik jest naprawdę bardzo mocno kokosowy i wyrazisty w smaku. Zachwycać będzie zarówno dzieci i dorosłych

Ostra na Słodko
Bezy wegańskie – Aquafaba 187

były jednak zbyt techniczne, wymagały użycia gum roślinnych i stabilizatorów.   Goose Wohlt, specjalista IT ze Stanów, eksperymentował z wegańskimi białkami i technikami pieczenia i ubijania bezy. Odkrył, że stabilne bezy mogą być wykonane bez wszystkich stabilizatorów, gum, skrobi czy utrwalaczy, pod warunkiem użycia odpowiedniego produktu i odpowiedniej techniki wykonania. I tak trafił na wodę z gotowanej, puszkowanej(...)papieru dopiero, gdy całkowicie wystygną. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku, z dala od wilgoci. Jak smakują? Jak bezy. Aromat ciecierzycy jak dla mnie jest niewyczuwalny (zrobiłam bezy z ekstraktem z lawendy) zarówno w surowej masie jak i w upieczonych bezach. Jako zamiennik bez na jajach kurzych – całkiem przyjemne. Mają trochę inną teksturę niż bezy z jaj i jak dotąd

Karo in the Kitchen
Polędwiczka pieczona w mleku 173

wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,zalać mlekiem (mleko nie przykryje całego schabu).Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 1 godzinę. Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać mięso mlekiem z naczynia.Po upieczeniu otworzyć piekarnik i trzymać w nim mięso, aż do całkowitego

Moje domowe kucharzenie
Tort tiramisu (bez pieczenia, bez jajek) 174

Włoskie desery mają to do siebie, że są niesamowicie smaczne i szybkie w wykonaniu. Miałam chęć na tiramisu w formie tortu na pieczonym biszkopcie, jednak zmodyfikowałam swoje plany i tym razem powstał tort bez pieczenia. Pierwotnie miał być kremowy dzięki mascarpone i dodatkowi żółtek jaj oraz puszysty za sprawą ubitych jajek. Sprawa się jednak skomplikowała, gdy zaczęłam

Słodkie inspiracje
Szybkie, tanie i smaczne ptasie mleczko 112

Gellwe bez namaczania) 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać lekko ciepłą żelatynę i delikatnie utrzeć. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić(...)łyżki żelatyny Gellwe bez namaczania 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki Sposób przygotowania Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać lekko ciepłą żelatynę i delikatnie utrzeć. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Przepisy Babci
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 166

pospolitych kotletów schabowych, tyle, że rozłożona w czasie.  Jaka jest sama pieczeń? Krucha i wilgotna jednocześnie, bardzo delikatna. Niezwykle aromatyczna, odpowiednio doprawiona także w środku - a nie tylko przy brzegach. Brzmi smacznie? Zapraszam do wypróbowania :) Przepis własny. Składniki: 1,5 kg karkówki bez kości - może być lekko tłusta 1 szklanka rosołu (można zastąpić przegotowaną wodą) liść laurowy(...)natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego, takiego które ma pokrywkę. Jeżeli nie masz typowej pokrywy, możesz wykorzystać taką od garnka - chodzi o to by pieczeń nie spiekła się zbyt mocno i lekko dusiła się. Najpierw piec bez przykrycia, w wysokiej temperaturze 200 stopni, przez 20 minut. Po tym czasie pieczeń podlać szklanką rosołu lub wody, dodać liść laurowy

Poezja Smaków - blog kulinarny
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 258

szklanki ksylitolu -1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego -wiórki kokosowe do posypania muffinek, ok. 1/3 szklanki Przygotowania: 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 * C (piekłam bez termoobiegu) 2. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 3. W drugiej misce mieszamy ostudzony olej(lub masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy

Smaczne Zdrowe
Brownie z orzechami pekan i karmelem 64

centymetrów wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wysyp pozostałą ilość gorzkiej czekolady posiekanej nożem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni grzanie góra, dół (bez opcji termoobiegu), piecz 40 – 50 minut. Upieczone brownie odstaw do całkowitego wystudzenia, polej z wierzchu lekko podgrzaną resztką sosu karmelowego. Pokrój w charakterystyczne kwadratowe bloki i zajadaj ze smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)opcji termoobiegu), piecz 40 - 50 minut.","text":"Mas\u0119 przelej do blaszki o wymiarach 20 x 30 centymetr\u00f3w wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Na wierzch wysyp pozosta\u0142\u0105 ilo\u015b\u0107 gorzkiej czekolady posiekanej no\u017cem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142 (bez opcji termoobiegu), piecz

ProstePesto.pl
Pascha z kiwi, śliwkami i matchą 140

świątecznych a dodatki można dowolnie zmieniać. Niech się wszystkie przesłodzone mazurki schowają! Zwłaszcza że jest to wersja paschy bez żółtek, nadmiaru cukru i śmietany. Taki prosty sernik bez pieczenia. Składniki pół kilo serka naturalnego lub twarogu mielonego na sernik opakowania serka mascarpone (ok. 250 g) łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią 3 czubate łyżki(...)miodu sok i skórka z cytryny 100 g wędzonych śliwek bez pestek (kilka odłożyć do dekoracji) 50 g kropelek czekoladowych do pieczenia lub gorzkiej czekolady drobno posiekanej (odłożyć garstkę do dekoracji) 2 łyżki matchy lub innego zielonego barwnika w proszku (np. młody jęczmień, spirulina) 4 kiwi (2 do środka i 2 na później do dekoracji gaza opatrunkowa

Ugotowane pozamiatane
Sernik bez spodu 291

Puszysty sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Składniki 1 kg sera 1 szkl. cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka 2 budynie waniliowe 8 jajek – białka ubijam Przygotowanie Ser + żółtka + cukier + olej + mleko + budyń – wszystko razem blenderem miksuje. Na koniec(...)dodaje ubite białka, lekko mieszając drewnianą łyżką. Masę wylewam na blachę wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 45 min. Potem jeszcze zmniejszam temperaturę na 100 stopni i piekę przez 15 minut. Autor przepisu: Renata Konert Artykuł Sernik bez spodu pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ 153

przynajmniej mnie. Ciasto:   160 g mąki pszennej 160 g mąki krupczatki 160 g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru skórka starta z cytryny szczypta proszku do pieczenia   Beza:   5 białek 1 szklanka cukru szczypta soli 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej   Ponadto:   ok 600 g czerwonej porzeczki 3 łyżki mąki ziemniaczanej bułka tarta Obie(...)zimnym masłem,żółtkami i skórką z cytryny - zagniatamy. Owijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 1/2 godz. Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia,wykładamy ciasto i pieczemy ok 20 min w 180 st.C. Ubijamy białka ze szczyptą soli aż powstanie sztywna piana.Dodajemy po łyżce cukru i długo miksujemy,aż piana zrobi się lśniąca. Pod koniec

Niespełnione zdolności kulinarne
Bezy z mascarpone i śmietaną 194

cóż zjem na kolację .OOOOOOOO białka no to teraz już wiem co zrobię. Babka o nie odpada może omlet eeeeeeeeeee nuda.Już wiem już wiem zrobię. Bezy i w dodatku przełożę je kremem.No to coś innego nie pamiętam kiedy takie robiłam. Składniki: białka 4 szt cukier 3/4 szklanki Krem: mascarpone 300 g śmietana 30% 200 g ksylitol 2 łyżki(...)nogami i nie wypada. Teraz przekładam ubite białka do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka. Formę płaską ( wyposażenie piekarnika) wykładam papierem do pieczenia i teraz spokojnie wyciskam z rękawa masę i robię kółka i wypełniam środki tak na płasko.Piekę bezy kolo 30 minut w 120 stopniach. Po 30 minutach zmniejszam na 100 i suszę godzinę. Wyjmuję z pieca i zostawiam

Różowa kuchnia
Tort czekoladowo-orzechowy 77

orzechów laskowych Instructions Przygotowanie biszoptu Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C. Dno formy o średnicy 22-23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz, boki można posmarować masłem lub pozostawić suche bez smarowania. Mąkę i kakao przesiać do miski, do drugiej miski przesiać cukier puder. Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę, a następnie dodawać(...)wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut lub to tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć biszkopt z piekarnika i w formie upuścić na podłogę z wysokości około

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania