bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1835/3453)

sernik pieczony na śliwkach kisielowych "odwrócony"... 107

sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie,, twaróg bez smakowy 1 kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, śliwki 1 kg, kisiel wiśniowy 1 opakowanie Umyte śliwki wypestkować, połówki śliwek wymieszać z kisielem, na dnie formy 30x25 cm z papierem do pieczenia rozłożyć śliwki. Jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości

W Mojej Kuchni Lubię
Gofry podwójnie jagodowe 98

brazylijskie Gofry: Do miski przesiewam mąkę, dodaję żółtka, olej, mleko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia mieszam mikserem. Osobno ubijam białka na sztywno. Dodaję do ciasta i mieszam już łyżką. Dodaję jagody i mieszam.  Gofrownicę smaruję olejem, nagrzewam, wylewam po dwie łyżki ciasta i piekę około 7 minut zależy to od mocy gofrownicy. Gofry po wyjęciu układam na kratce(...)żeby ostygły i zrobiły się chrupiące. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z łyżką cukru pudru. Gofry podaję ze śmietaną, jagodami, orzechami, pokruszonymi bezami

wesoła kuchnia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Kakaowe ciastka z kwiatami 151

szczypta soli garść pokruszonych płatków migdałów kwiaty jadalne (tu: czarny bez, bratki, ogórecznik, chabry bławatki) Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj suche składniki (mąka, cukier, sól, kakao, migdały). 2. Dodaj jajko i masło i zagnieć gładkie, jednolite ciasto. 3. Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ułóż na nim kwiaty i ponownie delikatnie przejedź wałkiem po cieście

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cukier aromatyzowany bzem 89

był maj, pachniała Saska Kępa szalonym zielonym bzem 💚. Chyba nie ma osoby, która nie znałaby tekstu piosenki Maryli Rodowicz pod tytułem Małgośka. Ja wychowałam się na właśnie na Saskiej Kępie i potwierdzam, że tekst napisany przez Agnieszkę Osiecką jest w 100% prawdziwy. Uwielbiam i zapach bzu i jego piękne kwiaty i oczywiście mam go w swoim ogródku. A jeśli chcecie(...)zachować jego zapach na dłużej, to zróbcie sobie cukier aromatyzowany bzem. Jego przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a po otwarciu słoiczka z takim cukrem poczujecie zapach bezowych kwiatów na nowo.  Cukier aromatyzowany bzem Cukier aromatyzowany bzem Czas przygotowania: 30 minut + czas suszenia Składniki: 1,5 szklanki kwiatków bzu 1 szklanka cukru Wykonanie: Kwiatki na przemian z cukrem układamy warstwowo

Kulinarne przygody Gatity
Ser z mleka i jogurtu 113

jogurty , – kefiry – masło . – Ser smażony z kminkiem Pieczcie bułki , chleby , bagietki. Bardzo też polecam też nasze przepisy na domowe wędliny dojrzewające , czy też wędliny w słoikach . Będziecie wtedy samowystarczalni, głód nie zajrzy wam w oczy, a do tego wszystkie domowe produkty będą zdrowe, bez wspomagaczy czy innej „trucizny”. No i najważniejsze, wszystkie nasze domowe wyroby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek bananowy 107

Zostało Ci za dużo bananów a już robią się czarne?  Nie masz nic słodkiego w domu? Polecam chlebek bananowy - miękki i wilgotny. Z zewnątrz często

W kuchni bez szafek
Wielkanocna Babka Ryżowa 132

bezglutenowa, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby i osoby bez problemów z glutenem sobie ja upiekły :) Składniki: 1 szkl mąki ryżowej 150 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej 1/4 szkl oleju 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka kl M 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy albo zwykły) 1/3 szkl cukru 1. Jajka ubijamy z cukrem

Gotowanie...to proste !
Jabłecznik z twarożkowym kremem. 235

mąki, dokładnie miksujemy i przekładamy na wyłożoną papierem formę do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 15-20 minut, aż wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy. MASA BUDYNIOWO-JABŁKOWA: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 duży budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru na 3/4 litra mleka (lub 1 i 1/2 op. budyniu

Rozpustne gotowanie
Gofry mango bez cukru 126

słodko lub na wytrawnie. Nikt też nie mówił, że te bez cukru nie są słodkie? :) Przedstawiam Wam gofry mango ze zblendowanych owoców mango (oczywiście mango można zastąpić np brzoskwinią). Spróbujcie :) Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki naturalnej maślanki zblendowane mango - 7 dużych łyżek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego 1 szklanka mąki orkiszowej + 1 łyżka mała

ChilliJemy
Ryż z krewetkami 125

słodkowodne skorupiaki. Są one źródłem pełnowartościowego i łatwostrawnego białka. Mogą więc bez problemu zastąpić w posiłku mięso czy rybę. Te morskie stworzonka są także dobrym źródłem witamin z grupy B. Krewetki możemy traktować jako zdrową przekąskę, ale także jako element posiłku. Możemy je smażyć, dusić, grillować i piec, a następnie dodać do zup, ryżu, makaronu czy różnego rodzaju sałatek

Z notatnika dietetyka
NIEMIECKIE PIERNICZKI 104

formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy je. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12-15 min. Studzimy na kratce. Lukier: Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Gotowym lukrem polewamy wystudzone pierniczki. * źródło przepisu

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z łososiem, dynią i paprykowym hummusem 111

Dzisiejszy wpis to przepis na sałatkę, która łączy na jednym talerzu wszystko to, co lubię najbardziej.  Kremowy hummus o cudownym, głębokim smaku pieczonej papryki, soczysty

HealthyCreations
Pierniczki II 91

dekorowane lukrem, czekoladą, różnymi małymi ozdobnymi cukierkami... lub po prostu bez dekoracji. 1,2 kg mąki pszennej, 500 g miodu (u mnie wielokwiatowy i rzepakowy), 250 g cukru, 200 g masła, 2 – 4 łyżki przyprawy piernikowej*, 15 g kakao, 2 jajka, szczypta soli, opakowanie proszku do pieczenia (15 g), Miód, cukier, masło, przyprawę do piernika, kakao włożyć

królestwo garów
Pizza margherita na spodzie orkiszowym 98

wszystko zmięknie. Jeśli lubimy czuć cząstki pomidorów zostawiamy taki sos bez miksowania. Jeśli natomiast chcemy uzyskać gładki sos – zawartość garnka miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pizzę smarujemy sosem i układamy nasze ulubione składniki oraz mozzarellę. Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika (250- 280 stopni), pieczemy ok. 10-15 minut.  Ciasto powinno być lekko zarumienione

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania