bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1691/3453)

Szarlotka z budyniową pianką 154

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek Warstwa z jabłkami: 1 i 1/2 kg kwaśnych jabłek sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu  Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju(...)momentu aż lekko zmiękną i odparuje z nich większość soku. Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy. Zamarzniętą kulę ciasta ścieramy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Starte ciasto rozkładamy równomiernie na blaszce o wymiarach 30 x 23 (mniej więcej) i lekko przygniatamy dłonią. Na surowe ciasto nakładamy ciepłe jabłka. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę

MamaOskarka
Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. 177

masła lub margaryny 3 łyżki śmietany Składniki na budyń: 3 budynie śmietankowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 litr mleka Pianka: 3 białka 2 łyżki cukru pudu Dodatkowo: 4 brzoskwinie cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę cukier i proszek do pieczenia wysypać na stolnicę i wymieszać. Dodać masło i wysiekać. Zrobić kopczyk, wbić żółtka i dodać śmietanę. Zagnieść

Agusiowe smakołyki
Sałatka z ciecierzycą 140

ciecierzycą jest nie tylko piękna, ale i pyszna i zdrowa.  - lekka, zdrowa i bez mięsa - super na lunch oraz na kolację - z ciecierzycy z puszki - błyskawicznie się ją robi Jeśli lubisz sałatki z fetą, to spróbuj też innych smaków. Sałatka z pieczonych buraków z fetą lub podstawowa sałatka z fetą to tylko kilka z moich propozycji

AniaGotuje.pl
Przepis #152 FIT Rolada Snikers 119

mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)).   Wartości odżywcze na 100 g (bez polewy): 265 kcal w tym: B:9 g; W: 5,5 g; T: 8,7 g. Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki syropu daktylowego Masa - 200 g daktyli - 1 łyżka masła

Health-Fit-Life
Tort szpinakowy z owocami 171

delikatnie mieszamy drewnianą łyżką lub szpatułką. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia (spód) blaszkę i pieczemy ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C. Warstwa truskawkowa: We wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretki, a następnie wsypujemy truskawki. Mieszamy cały czas, aż lekko zmiękną i bez problemu będziemy mogli potraktować je blenderem. Rozdrobnioną warstwę truskawkową pozostawiamy do lekkiego stężenia

Kuchnia w czekoladzie
Lawendowy Crème Brûlée z bananem 139

ciepłą śmietankę (po łyżce lub cienkim strumieniem), cały czas miksując na małych obrotach miksera, bez ubijania kremu. Ma on być gładki i błyszczący. Piekarnik nagrzewamy do ok. 120 stopni C. Foremki do zapiekania napełniamy masą po brzegi. Foremki stawiamy na blaszce do pieczenia. Wstawiamy desery do piekarnika i pieczemy przez ok. 50-60 minut. Wyciągamy je, kiedy wyglądają

Pyszny Duet
Kurczak w marynacie miodowo-czosnkowej pieczony z marchewką 134

rozgrzanego piekarnika. Całość piec 70-90 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione.   (*) Cenię sobie miody, które są smaczne i dobre jakościowo.  I żeby nie traciły swoich właściwości przeważnie spożywam/używam ich bez działania wysokiej temperatury, ale do wypieków oraz potraw na ciepło również wybieram sprawdzony produkt. Śmiało

Di gotuje
ciasto kopciuszek 212

delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe, bez cukru 200 g masła, miękkiego wykonanie: 300 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku

Domowy Smak Jedzenia
Soczewica czerwona z pomidorami i pieczonym ziemniakiem w mundurku 129

mięsa. Sprawdzę jak mój organizm zareaguje. Polecam pyszne danie: soczewicę czerwoną z pomidorami i pieczonym ziemniakiem w mundurku. Składniki: 50g soczewicy czerwonej (suchej) + 1 szklanka wody 1/2 puszki pomidorów krojonych 1 ziemniak przyprawy: papryka wędzona, czosnek granulowany, pieprz czarny, sól ziołowa, jarzynka bez soli Sposób przygotowania: Do wrzącej wody wsypujemy soczewicę, gotujemy, aż wchłonie wodę. Pod koniec gotowania

Truskawkowa Fiesta
Bananowe pancakes, czyli ekspresowe śniadanie na słodko 169

mlekiem, cukrem i olejem. Dodaj do powstałej masy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek. Następnie delikatnie wmieszaj w ciasto banana pokrojonego w plasterki. Rozgrzej patelnię, idealnie sprawdzi się teflonowa, lub taka na której można smażyć bez tłuszczu. Zmniejsz płomień, nakładaj ciasto łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego

greenscarf
Szaszłyki z chleba tostowego 208

pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem.  Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach). Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec. Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż do zrumienienia się kromek

Gotuję Testuję
CIASTKA Z CIECIORKI 158

Ciastka z cieciorki? Kto by pomyślał, a jednak są przepyszne. Są to ciasteczka bez mąki, z dodatkiem masła orzechowego, miechunki i żurawiny. SKŁADNIKI 1 puszka cieciorki, 5 łyżek masła orzechowego, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki sody oczyszczonej, 50 g posiekanej gorzkiej czekolady, po 1 łyżce pokrojonej  miechunki suszonej Helio

słodki bratek
Cytrynowe tartaletki inspirowane książką KAUKASIS... 164

dobrze stwardniały. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180C. Małe foremki smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Przykrywamy papierem do pieczenia i wsypujemy ceramiczne kulki lub tak jak ja wsypałam po prostu czarną fasolę ;-) Podpiekamy około 5 min. Usuwamy  obciążenie i pieczemy jeszcze 2-3 min. Cytryny wyjmujemy i ścieramy całe na tarce o grubych oczkach. Moje cytryny nie były bardzo(...)napełniamy podpieczone tartaletki. Wstawiamy do piekarnika na około 30 - 35 min lub dłużej. Mają się piec do czasu aż masa będzie miała konsystencję marmolady. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub udekorować bitą śmietana. To taka moja propozycja, w Gruzji zjada się tarte bez dodatków.  Smacznego i udanej lektury

Radość kipiąca uśmiechem.
KASZA JAGLANA zapiekana z POMIDORAMI 174

garnka. Zalej gorącą wodą i dodaj przyprawy i zioła. Całość gotuj przez 10 minut bez przykrycia. Teraz garnek przykryj i odstaw na 15 minut. Pomidory obierz ze skórki i zblenduj. Kaszę jaglaną wymieszaj z pomidorami. Całość przełóż do naczynia do zapiekania i piecz w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez około 40 minut. Via Gusto życzy smacznego Jeśli

Via Gusto
Babeczki z fetą i oliwkami 130

pieczenia, wkruszyć do nich ser feta, zalać jajkiem ze śmietaną (po około 2 łyżki), udekorować oliwkami przekrojonymi na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10-15 minut lub do czasu aż wierzch będzie przyrumieniony, a ciasto upieczone. Podawać na ciepło lub na zimno.  -------------------------- *Za'atar to arabska mieszanka przypraw, którą bez problemu

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania