bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1563/3453)

Śnieżna rolada biszkoptowa wg Aleex 63

Polecam ją i Wam. Jest pyszna.   Składniki:   Na roladę:   • 5 jajek  • 4 łyżki mąki pszennej  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia  • ¾ szklanki cukru  • szczypta soli  • cukier waniliowy  Na krem:   • 500 ml śmietanki kremówki 30%  • 250 g mascarpone  • 1 śmietan(...)będą już spienione, porcjami dodawać cukier z cukrem waniliowym. Ubijać białka jak na bezę, długo i dokładnie. Piana ma być lśniąca i bardzo gęsta. 3. Do białek dodać żółtka. Powoli wmieszać do piany. 4. Na masę jajeczną przesiać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. 5. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. 6. Na blachę z piekarnika położyć papier

W mojej kuchni
Przepyszne Muffiny z batatów (paleo, bez glutenu) 163

pasuje też masło z orzechów nerkowca ( a co ) PRZEPYSZNE. Muffiny wyszły delikatnie chrupiące bo masło było z kawałkami orzechów po prostu LOVE IT! No i czekolada, bo jak tak bez odrobiny czekolady?! Jak to u nas bywa przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. A większość składników powinniście mieć w domu. Składniki ( na około 6 muffinek ): ½ szklanki puree(...)łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Obieramy batata lub bataty. Dziurkujemy go widelcem i pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę ( w zależności jaki duży batat ) musi być mięciutki. Z upieczonych batatów przygotowujemy puree. W misce mieszamy wszystkie składniki a na końcu dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy ponownie. Przekładamy do formy do pieczenia muffinek i pieczemy 25-30 minut

PaleoLife
SERNIK Z MAKIEM, KOKOSEM I BRZOSKWINIAMI 6531

dwie części. Większą ok.2/3 wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wygnieść spód. Mniejszą część - 1/3  zawinąć w folię spożywczą i schłodzić , można włożyć do zamrażarki. Składniki na masę serową:  -500g sera mielonego ( dałam z wiaderka) - 1 jajko - 1 op.budyniu śmietankowego bez cukru - 1/2 szkl mielonego ksylitolu - 125g miękkiego masła W misie malaksera utrzeć(...)puder. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, kokos i delikatnie wymieszać, do połączenia składników. Dałam mak mielony - suchy. Wyłożyć na masę serową. Na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone pozostałe ciasto. Piec ok.45 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku ( termoobieg) Wierzch polukrowałam lekko lukrem z cukru trzcinowego z dodatkiem kilku kropli aromatu migdałowego i kremówką. Takie wykończenie całości. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Szinka we koli (Szynka w coli) 159

Styknie, 16 jak sie to baje 17 pyjklowało bez noc. Na drugi dziyń wyciōngcie 18 ta szinka ze pyjklowania, opōkejcie 19 , wciepcie 20 do gorka i zalyjcie kolōm. Dociepcie tam jeszcze gojździki, ziele angelske i liście bobkowe. Cebula przekrejcie 21 na pó i przipołlcie 22 jōm leko na piecu- jak do nudelzupy. Tera niech sie ta nasza świnia trocha

Chop w kuchni
Flaugnarde z borówkami 174

jednak przepis pochodzi z Francji i funkcjonuje tam głównie jako deser, bardzo smakowity z resztą i w moim odczuciu idealnie nadający się na pyszne śniadanie. Samo przygotowanie trwa chwilkę, piecze się już nieco dłużej, ale ten czas można przyjemnie spędzić na wspólnej zabawie. W konsystencji jest bardzo wilgotne i mocno jajeczne, co zarówno mnie jak i Tosi bardzo przypadło(...)jajka, na koniec wlewamy sok z cytryny i jeśli lubimy bardziej słodkie, syrop klonowy (nam smakowało bez dodatkowego dosładzacza). Wszystko miksujemy na gładko i przelewamy do formy wysmarowanej masłem, borówki wrzucamy na wierzch, są tak lekkie, że będą pływać radośnie na wierzchu. Pieczemy ~40 minut (czas zależy od wielkości i głębokości formy, im cieńsza warstwa ciasta, tym mniej czasu

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort czekoladowy z owocami 70

obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. (Biszkopt piekę zawsze 1 dzień lub 2 dni wcześniej, żeby dobrze się kroił). Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty. Przygotowuję poncz do nasączenia(...)Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk i ozdoby wykonałam z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Po przepis odsyłam Was do Akademii Tortu , skąd czerpałam inspirację Kwiatki wykonałam małą tylką gwiazdką otwartą. Motylki są z papieru cukrowego. Napis wykonany na masie czekoladowej. Tort czekoladowy z owocami gotowy

Słodki sentyment
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 161

szklanki cukru pudru 15 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka(...)budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę

Izabelawkuchni
Pieczony camembert. 159

czyli przysmak z Normandii, jest jednym z najbardziej znanych francuskich serów (doczekał się swoich lokalnych wersji i podróbek niemal na całym świecie) i świetnie nadaje się do smażenia i pieczenia. Potraktowany w ten sposób staje się półpłynnym delikatnym kremem, który wprost prosi by coś w nim zanurzyć. Siądźmy więc wokół camembertowego stołu i uzbrójmy się w bagietki. I niech(...)camembert jest w drewnianym opakowaniu, to włożyć go do niego z powrotem (oczywiście bez folii). Jeżeli bez, to umieścić go w kokilce odpowiadającej rozmiarem. Skropić oliwą i oprószyć pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 - 20 minut (nie dłużej!). W czasie pieczenia posiekać bardzo drobno orzechy i żurawinę. Wymieszać i wysypać na deskę

zadanie-gotowanie
Pieczone ziemniaki po bałkańsku, pyszny obiad 51

votes) Pieczone ziemniaki po bałkańsku, pyszny obiad Cześć kochani! Jak tam wasze humory? Ja jestem w siódmym niebie, bo w końcu nadeszło lato i słońce. Nie ma to jak cieszyć się ciepłem i promieniami, które rozświetlają nasze dni. A co zrobić, gdy pogoda nie dopisuje i pada deszcz? Nie martwcie się, mam dla was idealne rozwiązanie – pieczone ziemniaczki(...)momentu aż listki się skurczą. Przełóż wszystko do miąższu ziemniaków. Na gorąco bez studzenia. Dodaj twaróg, śmietanę, gałkę, miód, sól i pieprz do smaku. Ugnieć farsz widelcem do połączenia składników. Każdą połówkę ziemniaka napełnij farszem. Ułóż na kawałku masła ułożonego na folii lub papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180C. Wstaw ziemniaki i piecz do momentu aż wierzch

Ogrodnik w podróży
Muffiny kakaowe z buraczkami 110

torebka 100 g suszonych buraków 260 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 35 g kakao 150 g cukru 2 jajka 80 ml oleju 80 ml mleka Więc tak: wlewamy do garnka trochę wody i wrzucamy suszone buraki (można je kupić bez problemu w hipermarketach). Gotujemy aż będą miękkie. Odcedzamy na sitku i czekamy(...)jakoś dokładnie tylko tak po prostu żeby nam się składniki połączyły. Potem dodajemy resztę i też tak do połączenia mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Muffinki są naprawdę proste w zrobieniu. O ile np. nie zapomni się o jajkach :) A inspirację czerpałem z http://www.mojewypieki.blox.pl/ --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy

Marder&Marder Manufacture
Pieczeń domowa alla mielonka 205

Domowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg boczku gotowanego 1/2 cebuli 6 ząbków czosnku 2 jajka 300 ml wody jarzynka LUX  BELLA BIS przyprawa gajowego(...)nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką masę. 3. Przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego,po wierzchu posypujemy gruboziarnistą przyprawą gajowego,pieczemy w piekarniku około 50-55 minut w temp 180*c. Po ostudzeniu kroimy na plastry

Wanilia i Kardamon
Tarta wiśniowo-bananowa – szybki przepis 78

masła Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier puder, sól, żółtko i posiekane masło. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodając 1-2 łyżki zimniej wody. Z ciasta formuje kulę. Schładzamy w lodówce przez godzinę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciastem wylepiamy formę na tartę (u mnie(...)kroimy w plasterki. Układamy na spód tarty. Wiśnie odsączamy i wykładamy na banana. Całość posypujemy kruszonką (składniki na kruszonkę rozcieramy w dłoniach). Tartę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia, około 45 minut. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Obserwujemy tartę. Smacznego   The post Tarta wiśniowo-bananowa – szybki przepis first appeared on Słodkie

Słodkie okruszki
Placuszki orkiszowe z żurawiną 127

żurawiny suszonej -5 g oleju -30 g masła orzechowego Przygotowanie: 1. Mąkę, proszek do pieczenia, (odżywkę białkową) i olej mieszamy z wodą do lekko lejącej się konsystencji. Do tego dodajemy łyżkę żurawiny i mieszamy. 2. Smażymy placuszki (ja zrobiłam to bez tłusczowo), na talerzu przekładamy je masłem orzechowym i dodajemy resztę żurawiny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort Szwarcwaldzki + 18 urodziny 231

jajka, w temperaturze pokojowej szczypta soli 350 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka soku z cytryny Poncz: 1/3 szkl syropu z wiśni 1-2 łyżeczki cukru pudru odrobina wiśniówka (opcjonalnie, u mnie bez alkoholu) Kisiel wiśniowy: 1 duży słoik wiśni drylowanych w syropie (680 g) 2 łyżki cukru(...)zdjąć z palnika, dodać do niej posiekaną czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia i połączenia składników. Pozostawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dokładnie wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ubić z 1/3 ilości cukru podanego w przepisie i z łyżką soku z cytryny do jasności i zwiększenia objętości

Nastoletnie Wypiekanie
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 165

Niezbędnik każdej dobrej gospodyni to przede wszystkim: ostry nóż, deska do krojenia i dobra patelnia. Bez tego ani rusz. Wie o tym ten, kto próbował pokroić coś nienaostrzonym nożem i ten, kto w myślach pomstował na przywierające do patelni dania. O ile na noże nigdy w mojej kuchni nie narzekałam, o tyle z patelniami to już inna historia. Przyznać(...)grillowe, woki czy specjalne patelnie do naleśników. Nie ważne też czy masz kuchenkę gazową, elektryczną, indukcję czy piec węglowy – naczynia z serii Saphir Lite kompatybilne są ze wszystkimi rodzajami kuchenek. Patelnia jaką osobiście miałam przyjemność testować to patelnia do smażenia bez tłuszczu głęboka WOLL Szafir. Moja patelnia jest duża, ma 28 cm średnicy i głębokie brzegi. Zaopatrzona jest

Smaki Na Talerzu
Radość z gotowania, czyli test patelni WOLL 123

Niezbędnik każdej dobrej gospodyni to przede wszystkim: ostry nóż, deska do krojenia i dobra patelnia. Bez tego ani rusz. Wie o tym ten, kto próbował pokroić coś nienaostrzonym nożem i ten, kto w myślach pomstował na przywierające do patelni dania. O ile na noże nigdy w mojej kuchni nie narzekałam, o tyle z patelniami to już inna historia. Przyznać(...)grillowe, woki czy specjalne patelnie do naleśników. Nie ważne też czy masz kuchenkę gazową, elektryczną, indukcję czy piec węglowy – naczynia z serii Saphir Lite kompatybilne są ze wszystkimi rodzajami kuchenek. Patelnia jaką osobiście miałam przyjemność testować to patelnia do smażenia bez tłuszczu głęboka WOLL Szafir. Moja patelnia jest duża, ma 28 cm średnicy i głębokie brzegi. Zaopatrzona jest

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania