bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1556/3453)

Piernik Staropolski- przygotowanie i pieczenie 155

tego kto nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez domowego, własnoręcznie przygotowanego, upieczonego i cudownie pachnącego piernika to ostatni dzwonek na jego nastawienie;) Ciasto mieszamy na 6 tygodni a pieczemy tydzień przed świętami. Jego wielką zaletą jest to, że możemy go przełożyć dowolnym powidłem bądź masą- z każdym nadzieniem komponuje się idealnie:) Polecam bardzo;) Składniki: 500 gramów naturalnego miodu

Krakowskie smaki Ani
Nalesniki czekoladowo-gryczane 217

czekoladowo-gryczane 200 g mąki gryczanej (można zmielić kaszę gryczaną) 50 g kakao 500 ml mleka (u nas bez laktozowe) 100 ml wody 75 g brązowego cukru 2 jajka (u nas zielononóżki) szczypta soli szczypta cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki wkładamy do miski. Mieszamy energicznie by dokładnie się połączyły. Przykrywamy miskę folią i odstawiamy do lodówki

Dzieje kuchennej Wiewióry
PIERNIKOWE CLAPTRAPY – BORDERLANDS – szwedzkie pierniki korzenne Pepparkakor 192

Święta bez pierników – nie ma mowy! Jeśli lubicie ekspresowe przygotowania do Świąt, ten przepis jest idealny, gdyż pierniki można jeść w dzień pieczenia, chociaż na drugi są jeszcze lepsze. Nasza propozycja nieco różni się od typowych polskich pierników, gdyż inspirowana jest szwedzkim odpowiednikiem o nazwie Pepparkakor – te pierniki są cieniutkie, chrupiące i mocno korzenne dzięki sporej porcji imbiru

Nerds Kitchen
Rolada orzechowa 188

dodajemy pozostałe składniki – wiórki kokosowe, słodką śmietankę, rum, esencje migdałową – mieszamy, aż się połączą. Na posypany mąką blat wykładamy połowę ciasta, lekko rozwałkowujemy. Podkładamy papier do pieczenia i wałkujemy nadając kształt prostokąta. Nakładamy połowę masy orzechowej, rozsmarowujemy, zostawiając ok. 2,5 cm wolne od brzegu. Podnosząc papier od dłuższego brzegu, zwijamy roladę, a następnie – boki podwijamy(...)Gotowe rolady wkładamy w papierze do dużych keksówek. Papier lekko zawijamy, aby ciasto za bardzo się nie przyrumieniło. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 50 minut. Po wyjęciu – studzimy i polewamy lukrem. Jeżeli chcemy zamrozić, mrozimy bez lukru. Ciasta z orzechami mają swój niepowtarzalny smak, którego niczym nie da się zastąpić. Pewnie, tak jak każde

mojewypiekiinietylko
Sylwestrowe mini bułeczki z kminkiem i fondue serowym 244

małą kulkę układając w odstępach 0,5 cm od siebie na pergaminie. Bułeczki smarujemy zbełtanym żółtkiem. Pieczemy w 200 C, 20 minut sam dół następnie 20 minut góra, dół   W garnuszku podgrzewamy bulion i wino, dodajemy przyprawy bez soli i pieprzu, sprasowany czosnek i serek topiony. Gruyere mieszamy z mąką i powoli dodajemy, cały czas mieszając

Niezły Młynek
Jabłka pieczone z marcepanem,migdałami i rodzynkami 182

wlac cydr. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 30 minut.jesli uzywamy bardzo duzych jablek czas pieczenia odpowiednio wydluzyc do 40 minut i zmniejszyc temperature do 180°C. Mozna podawac posypane cukrem pudrem, z lodami waniliowymi,ale bez dodatkow sa rownie przepyszne!Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka z cukinii 183

dodać startą marchewkę, podsmażoną cebulę i pepperoni, pokrojoną paprykę, jajka, kaszę mannę, wcisnąć czosnek i doprawić pieprzem (raczej bez soli bo cukinia już była posolona), papryką i szczyptą curry. Dokładnie wyrobić masę i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch można ułożyć kilka plasterków wędliny. Piec w 180 stopniach 50-60 min. Smacznego Źródło: http://fabrykakulinarnychinspiracji.blogspot.co.uk

UgotujmyTo.pl
Pancakes z truskawkami – bez laktozy 178

leniwe śniadanie , słodki obiad , jak i podwieczorek na ciepło! Miękkie , puszyste , delikatne – polecam! BEZ LAKTOZY SKŁADNIKI : * mąka – 1 szkl * mleko kokosowe – 1 szk * jajko – 1 szt * oliwa – 2 łyżki * truskawki – 200 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy mleko kokosowe

Ostra na Słodko
Ciasteczka na drogę. I odrobina minimalizmu w kwestii ubrań 145

sprawia, że w brzuszku latają mi motylki ... Na drogę potrzebne są dwie rzeczy. Po pierwsze, i najważniejsze - słodkości. Bez czegoś do pojedzenia tak długa podróż jest po prostu nie do zniesienia. W duchu tej myśli w sobotę w nocy piekłam ciastka. Skończyłam gdzieś przed trzecią, po czym wyspacerowałam psa, wykąpałam się i doszłam do wniosku, że nie warto już(...)sztuk) 215 g miękkiego masła 150 g ciemnego brązowego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 2 jajka 360 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g ciemnej czekolady (60%) Masło utrzeć na puszystą, gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wygraj Delicious Titbits Box 2014 114

się:   Syrop (miód) z mniszka lekarskiego czyli tzw. miodek majowy   Nalewka z kwiatów czarnego bzu   Nalewka z czarnych porzeczek i 3 malin   Kakaowe powidła śliwkowe   Dżem z czarnej porzeczki   Puszka ręcznie dekorowana   Papierowe foremki do pieczenia muffinek Ikea Snökul 200 szt. Konkurs będzie trwał od dzisiaj do 10 grudnia, a zasady udziału

Delicious Titbits
PRZEPYSZNA DOMOWA PIZZA (ciasto bezglutenowe i ciasto zwykłe) 222

kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!). Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym, zostawiając margines (brzegi) bez. Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym (chcecie przepis?). Wykładamy składniki - lecimy na bogato! :) Posypujemy serem żółtym, startym. Dodajemy kleksy keczupu. PIECZENIE: Od 45 minut do 1 godziny, w temperaturze 200-220 stopni. piekarnik ustawiony na "góra-dół z termoobiegiem

Wypisz Wymaluj
Cukinia nadziewana ryżem jaśminowym 150

Lato kojarzy mi się z cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję. Po dobry ryż

Apetyczna babeczka
Pierożki ze szpinakiem 161

ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka (parzystą liczbę). Na połowę kółek nakładamy łyżeczką farsz szpinakowym, przykrywamy drugim kółeczkiem (tym bez farszu) i widelcem zlepiamy brzegi. Pierożki smarujemy żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
Szybkie zaziarenkowane ciasto ucierane 163

bardzo gorące! Wsyp ziarenka Cynamonowy Raj i wymieszaj najlepiej łopatką. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia, wlej ciasto i włóż foremkę do piekarnika. Pieczemy w 190 stopniach około pół godziny do 40 minut. Mnie troszke ciasta zostało zrobiłam z tego samego ciasta ale już bez ziarenek takie niby muffiny...efekt taki, że dalam muffiny do ostygnięcia, a kiedy przyszła

Z Kuchni Do Kuchni
WZK czyli wuzetka 187

moja niechęć do bitej śmietany nie została przełamana nawet takim ciastem.  Dlatego też polecam go wszystkim łasuchom bez awersji do śmietany. Składniki: ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1 litr śmietany kremówki 2 fix do śmietany lub 2 łyżki żelatyny aromat pomarańczowy  dżem wiśniowy

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania