chleb - 26052 przepisów (strona:1556/1737)

Jajka zapiekane w chlebie tostowym 131

Polecam jajka trochę w innym wydaniu niż zwykła jajecznica. składniki: 6 kromek chleba tostowego 6 jajek 1 duży plaster sera żółtego 1 mała cebula czerwona do posypania sól ziołowa 250 g pomidorków koktajlowych 1 mała cebulka biała 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawa do pomidorów Kamis Do foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc "gniazdko". Plaster sera pokroić

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa z pora 173

właściwie na zaprezentowanie produktów  Sonko , które przed świętami otrzymałam do testowania. Dziś pyszna i chrupiąca maca jako dodatek do kremowej zupki z pora. Maca jest to chleb przaśny znany od tysiącleci, wypiekany z mąki i wody, bez użycia zakwasu. SONKO maca tradycyjna wypiekana jest według prastarej receptury, bez dodatku soli, przez co gwarantuje najwyższą jakość, jaką niesie

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa czosnkowa 192

kostkę ziemniaków 1,2 l bulionu drobiowego 50 ml śmietanki 30 % 50 g sera żółtego długo dojrzewającego (dałam bursztyna) biały pieprz Kamis sól 1 łyżka masła grzanki (4 kromki chleba tostowego, odrobinka oleju) Czosnek obrać, duże ząbki przekroić na pół. W garnku roztopić masło i podsmażyć obrany czosnek. Dodać ziemniaki, wszystko zalać bulionem i gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki(...)będą miękkie. Następnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Dodać śmietankę i starty ser, dokładnie wymieszać. Podawać z grzankami - chleb tostowy pokroić w kostkę i zarumienić na patelni z odrobinką oleju

Monia miesza i gotuje
Chlebek powszedni :) 113

pieczemy przez kolejne 10 minut. Następnie uchylamy delikatnie piekarnik na ok. 10 minut i dopiero potem wyjmujemy chlebek z foremki i studzimy na kratce, żeby odparował. PS. Chleb najlepiej przechowywać w bawełnianym lub lnianym ręczniku, szczeczlnie zawiniętym, a nawet podwójnie, nigdy w folii

Delicious Titbits
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 152

została nieco zredukowana :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (nasza ważyła 70 dag) pół szklanki bułki tartej (można ją nieco rozdrobnić w blenderze, a my i tak często sami blenderujemy suchy chleb na tartą bułkę

Delicious Titbits
Zupa-krem z brokuła 198

zupy, żeby się nie zważyła). Dodajemy do reszty zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub z grzankami ziołowymi z oliwą. Grzanki ziołowe z oliwą: 2-3 kromki chleba suszona bazylia oregano ( ulubione zioła) Oliwa z oliwek extra virgin Chleb kroimy na paski szerokości ok. 1-2 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posypujemy mieszanką ziół

Pudełko rozmaitości

Proponowane wyszukiwania