sałatka - 52378 przepisów (strona:1563/3492)

Sałatka z karelosse 197

Sałatkę przyrządziłam z karelosse i mixem różnych rodzai fasoli, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Ostatni bardzo polubiłam karelosse, wręcz się w nim zakochałam. Taką pyszną i zdrową sałatkę przygotowałam sobie do pracy na obiad, bardzo mi smakowała. Składniki: 100 gram karelosse Pół puszki mixu fasoli z cieciorką Bonduelle  0,5 słoika suszonych pomidorów 1 mała papryka czerwona 1 mała

Bajeczna Kuchnia
Policzki wieprzowe w sosie chrzanowym 203

czas mieszając. Sos gotować przez około pół minuty od zagotowania. Przełożyć do niego upieczone policzki i na minimalnym ogniu gotować przez kilka minut.  Podawać z ugotowanymi ziemniakami, dowolnymi sałatkami. Ja wykorzystałam sałatkę szwedzką. Spróbuj także policzków wieprzowych z puree pietruszkowym z nutą rozmarynu

Codzienna kuchnia niecodzienna
SAŁATKA Z PIEROŻKAMI TORTELLINI 172

Sałatka z tortellini jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa w Waszym domu. Doskonale sprawdza się na różnego rodzaju imprezach.  Do sałatki wykorzystałam puszkę  groszku z kukurydzą  od firmy  Jamar . Składniki: * 250 g pierożków tortellini z nadzieniem mięsnym * 1 puszka groszku z kukurydzą

Zrób to smacznie
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką. 194

Obieramy czosnek i przeciskamy przez prasę. Następnie mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na patelni do grillowania na średnim ogniu. Sałatka. Składniki: -czerwona papryka -czerwona cebula -mix sałat -3 łyżki oliwy z oliwek -1 łyżka soku z cytryny -1/2 łyżeczki miodu -sól i pieprz Sposób przygotowania: Robimy dressing do sałatki

Magia jedzenia.
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 284

stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej piersi kurczaka ½ melona(...)kroimy w kostkę. Na sałacie z sosem układamy kulki melona, a na nim kurczaka, jeszcze raz melona i kolejną warstwę kurczaka. Całość posypujemy prażonymi pestkami słonecznika i dyni. Sałatkę z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym podajemy z ulubionym pieczywem. Melona nie powinno zabraknąć w diecie osób chorych na nadciśnienie i miażdżycę. Te egzotyczne owoce wspomagają pracę wzroku, pozytywnie

My Chcemy Jeść
Sałatka z kurczakiem i nie tylko 256

Często przygotowuję sałatkę gyrosa , ma bardzo duże powodzenie w mojej rodzinie , szybko znika , ale ta sałatka którą dziś proponuję swoim smakiem także zaskakuje bardzo pozytywnie, i znalazła od razu po przygotowaniu swoich fanów , zapraszam serdecznie po przepis . Składniki  kapusta pekińska ( połowa )  1 puszka kukurydzy  1 podwójna pierś z kurczaka  4 ogórki konserwowe  1 duża cebula

Mój Smak
Sałatka ryżowa z kurczakiem 218

Sałatka ryżowa z gotowanym kurczakiem to jedna z naszych ulubionych sałatek więc robię ją dość często. Czasami groszek konserwowy zastępuję kukurydzą. Obie wersje są równie smaczne,polecam.    ok. 300-350 g filetu z piersi kurczaka 150 g ryżu 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z surimi 187

Naszło mnie ostatnio na sałatki , dziś proponuję sałatkę z surimi , bardzo smaczna , sprawdza się na imprezy , spotkania rodzinne , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 paczka makaronu ryżowego  1 ogórek zielony  kukurydza  paczka surimi  pęczek kopru ( bądź suszony ) 4 łyżki majonezu  sól  pieprz czarny  pora ( biała część )  Wykonanie  Na wstępnie do garnka

Mój Smak
Śledzik pod pierzynką 357

Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania.  4 płaty śledzia marynowanego 4 ziemniaki 1 duża cebula 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 jajka 2 marchewki 0,5 szklanki startego żółtego sera 3 łyżki natki pietruszki 4 - 5  łyżek majonezu Sól Pieprz Ziemniaki oraz marchewkę obieramy

VioletoweKucharzenie
Tarta z kurkami i ricottą 191

gram masła 1 jajko farsz 200 gram kurek 1 cebula 1/4 pora 200 ml śmietanki 1 opakowanie ricotty 50 gram żółtego sera 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy do sałatek firmy Prymat ulubione świeże zioła u mnie kolendra i natka pietruszki Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz(...)posiekaną cebulą oraz pokrojonym porem podsmażamy na maśle.  Odstawiamy do ostygnięcia. Teraz czas na podszykowanie pozostałych składników. Ser żółty kroimy w kostkę. Śmietankę mieszamy z sosem do sałatek.  Zioła siekamy drobno. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek o wielkości naszej blachy do tarty i wykładamy nim tartę lekko uklepując.  Pieczemy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach

Życie zaczyna się w kuchni
Sałatka ziemniaczano jajeczna z tatarem śledziowym SEKO 195

Święta: niekończący się temat ;) Uwielbiam wracać do starych, polskich przepisów, ale uwielbiam je również unowocześniać lub po prostu modyfikować do woli. Tym razem w obieg poszła sałatka ziemniaczana ze śledziem.  Z podanych składników powstała szybka sałatka dla 3 osób. Raz, dwa i gotowa!  W sam raz, żeby zacząć świąteczną ucztę! Składniki: opakowanie śledzi SEKO ,  ja wykorzystałam

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa z brązowej soczewicy a'la krupnik 285

Kupiłam soczewicę, pomyślałam że po tych wszystkich mięsno rybnych przysmakach z przyjemnością spróbujemy czegoś lżejszego. Szukałam, myślałam co by tu zrobić... może kotlety, może gulasz, sałatkę aż w końcu padło na zupę. Jeszcze takiej nie jadłam. Podobno brązowa odmiana soczewicy jest najtwardsza. Przed gotowaniem warto namoczyć ją na kilka godzin, a jak zwykle najlepiej całą noc, wtedy jej gotowanie(...)powinno przekroczyć 50 minut. Brązowa soczewica ma 1 ważną zaletę, zachowuje kształt, nie rozpada się, przez co doskonale nadaje się do sałatek. Składniki: 2,5 litry wody 300 gram brązowej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oliwy sól,pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano śmietana kwaśna świeża kolendra Przygotowanie: Cebulę

Życie zaczyna się w kuchni
Adwent 2016 - potrawy wigilijen 195

Cześć Dzisiaj 27 dzień Adwentu, a już jutro Wigilia. Ja już zaczęłam przygotowanie świątecznych potraw. Ryba w sosie pomidorowym jest już gotowa, a sałatka jarzynowa jest już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Sałatka polna (wiosenna) 260

sklepu. Część jedzenia możemy próbować sobie samodzielnie wyhodować (nawet na balkonie), a część możemy znaleźć na łące. Zainspirowany niedawno opisywaną książką Łukasza Łuczaja Dzika kuchnia postanowiłem zrobić polną sałatkę. Dzika kuchnia to zielnik i książka kucharska opisujących ponad 60 dzikich i jednocześnie jadalnych polskich roślin. W Polsce są... Wpis Sałatka polna (wiosenna) pojawił się najpierw na blogu PaleoSMAK

PaleoSMAK
Sekrety kuchni perskiej i francuskiej. Podróże kulinarne. 217

Abadanie, czy w Bandar Abbas). Podstawowym daniem w kuchni perskiej jest kebab (nie mylić z tureckim donner kebabem), plus ryż (w języku farsi „polo”) i przyprawy, warzywa np sałatka Szirazi (z pokrojnego w kostkę pomidora, ogórka i cebulki) czy smażone pomidory. Danie to ma długą tradycję militarną. Można wyjśnić to dość bojowniczym (lub jak wolicie zadziornym) temperamentem starożytnych Persów(...)zjedzenia.  Dla przyjemności. Kuchnia francuska. Jeżeli Francuski słyną ze zgrabnej sylwetki, to w dużej części za sprawą kuchni. Na stole nie brakuje warzyw, poczynając od „entrée” np sałatki warzywnej czy wieczorem – miseczki zupy. Te „otwierają” apetyt, pobudzają enzymy trawienne. Za nimi danie główne: najczęściej porcja warzyw (może to być fasloka, soczewica ….) plus kawałek mięsa. Na talerzu mogą

MODA NA BIO