bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1444/3453)

Dorada pieczona 120

Dorada to ostatnio jedna z moich ulubionych ryb. Jej mięso jest delikatne, zwarte i soczyste. Świeżą, całą doradę bez większych trudności kupicie w markecie. Na blogu pojawił się już przepis na doradę grillowaną, dziś proponuję pieczoną. Dzięki minimalnej ilości dodatków można w pełni cieszyć się naturalnym smakiem tej pysznej ryby. Idealnym dodatkiem do tej ryby będą smażone ziemniaczki

Milion Smaków
Gigantyczna drożdżówka z gorzką czekoladą i słodkimi malinami 158

kilku dniach bez słodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożczy 250 ml mleka roślinnego 100 g masła kokosowego 450 g mąki pszennej szczypta soli 100 g cukru 100 g gorzkiej czekolady dżem malinowy (miałam ostatni słoik

greenscarf
wiosenne ciastka z kremem i fiołkami 135

francuskiego wycinamy prostokąty np. 6 x 7 cm, z połowy wyciętych prostokątów wycinamy literatką dziurki i układamy je na prostokąty bez dziurek, dzięki którym powstaną ranty ciastek, sklejamy dociskając np. widelcem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, środki nakłuwamy widelcem i obciążamy np. fasolą. Pieczemy w 180 st. C. przez ok 15 min., aż ciastka się zrumienią

Domowy Smak Jedzenia
Kopciuszek 463

temp. 160-180 0 C ok. 30-40 minut. Biszkopt z makiem: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny, dodając przed pieczeniem (razem z mąką) 1/2 szklanki suchego maku. Masa budyniowa: Składniki: 1/2 l mleka; 1 budyń waniliowy bez cukru; 1/2 szklanki cukru kryształu; 1 kostka masła; Wykonanie: Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać

In my kitchen
Sajgonko – krokieciki 140

talerzu ubijamy jajko trzepaczką, a do drugiego wsypujemy bułkę tartą i panierujemy pierw w jajku, następnie w bułce i pieczemy na gorącym oleju lub tłuszczu, na złoty kolor.   Tak sobie pomyślałam, że można też upiec krokieciki bez panierki, jako sajgonki na samym tłuszczu. Jak wypróbuje to dorzucę foteczki :) Smacznego :) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Kapusta z grzybami 160

Kapusta z grzybami to ulubione danie Wigilijne mojej Mamy, która wręcz kocha to warzywo. Bez niej nie ma u Nas Wigili, a  jak zostatnie , to chętnie jest zjadana jako dodatek do pieczonych mięs. Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg świeżej kapusty 2 duże cebule 4 ziarna ziela angielskiego 4 goździki 5-6  ziaren  czarnego

Gosia gotuje
Rafaello w malinowej otulinie 127

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko

ClauditteMissCooking
Śniadaniowe wariacje z jabłka, czyli racuchy z cynamonem i serkiem waniliowym. 225

jabłka -łyżeczka oleju rzepakowego -łyżka serka waniliowego Jajko roztrzepujemy z cukrem waniliowym i cynamonem, dodajemy mąki i proszek do pieczenia  Mieszamy. Dodajemy mleko oraz jabłko i mieszając dolewamy oleju; doprowadzamy do jednolitej konsystencji. Smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej strony, aż placuszki się zrumienią. Na koniec posypujemy słodkim kakao, cukrem pudrem i lentilkami, opcjonalnie podajemy

BaRepas
Sernik królewski (na kruchym, kakaowym spodzie) 233

lekko kakaowym spodem Serniki są u mnie zdecydowanie na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o ciasta. Co prawda ostatnio nie piekę ciast co niedzielę, a raczej preferuję zdrowsze przekąski, ale nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia czy Wielkanocy bez sernika. W te Święta mama upiekła tak smaczny, że mało brakowało, a wcale nie spróbowałabym pozostałych ciast, tak byłam zajęta pochłanianiem sernika

Kraina Tysiąca Smaków
Kakaowe pancakes 136

czubate łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki kakao 1 szklanka mleka 3 łyżki wody gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli 40g rozpuszczonego masła Sposób przygotowania: Wymieszać wszystkie składniki. Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu. Przewracać na drugą stronę, gdy na wierzchu pojawią się pęchęrzyki powietrza

W kuchni wieczorem
Ciasto drożdżowe bez wyrastania z rabarbarem 155

drożdżowego. Niestety ten   weekend miałam bardzo zajęty więc postanowiłam wypróbować  wreszcie przepis na szybkie ciasto drożdżowe bez wyrastania,  który w poczekalni leżał już od dłuższego czasu. Ciasto pomimo, iż rośnie dopiero w trakcie pieczenia jest dobrze wyrośnięte, owoców przynajmniej tych, które puszczają mniej soku można położyć naprawdę dużo (według mnie 1 kg rabarbaru

Mix smaku
Sałatka "Ananas" 3033

dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka. Można go usmażyć normalnie na oleju lub w "papirusie"- bez tłuszczu. Ja wybrałam opcję "w papirusie" :) Kurczak w papirusie: Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki arkusz aby po złożeniu na pół był w stanie zakryć nam całą pierś z kurczaka. Rozkładamy arkusz

Czerwona Porzeczka
100% Blok bakaliowy 185

miski z bakaliami (u mnie to migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, żurawina, śliwki, rodzynki oraz morele- wybierajcie te bez siarki!) dodać jajka, miód, ziarenka wanilii i całość dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 35 min. (25 min. góra-dół, a kolejne 10 min. tylko góra). Jeżeli wierzch mocno zaczyna się zarumieniać

Kraina Miodem Płynąca
Wytrawne muffinki / Dry muffins 139

Składniki /  Ingredients: 100 g sera koziego / 100 g goat cheese garść pistacji / handful of pistachios 50 g oliwek zielonych bez pestek / 50 g olive green seedless 250 g mąki / 250 g flour 30 g proszku do pieczenia / 30 g baking powder 4 jajka / 4 eggs 150 ml oliwy / 150 ml oil 100 ml mleka / 100 ml milk

Projekty ze smakiem
Pszenne bułki makowe ze słoika 166

przepisem wygrałam super robot planetarny. Bułki są super, mięciutkie i jak widać nie musimy mieć nie wiadomo jakich form do pieczenia. Wystarczą zwykłe słoiki, które zawsze mamy w domu. Ale jest jedno ale, słoiki muszą być proste bez żadnych zaokrągleń, bo wtedy będzie problem z wyjęciem tych bułek. A teraz fotka bułek, przepis i fotka mojego cudeńka czyli

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania