bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1357/3453)

Wegańska domowa PIZZA/CALZONE + drożdżowe BUŁECZKI Z KAPUSTĄ/PIEROŻKI Z PIECZARKAMI + inne wariacje na temat ciasta drożdżowego 348

gdzie robią najlepszą pizzę w okolicy, i z ciasta bez mleka, i nie dziwią się, że bez sera, i nawet stają na głowie, żeby zrobić Ci ją pyszną, soczystą, z podwójnym sosem i dodatkami, i przywożą zawsze gorącą prosto z pieca, to prędzej czy później następuje wpadka taka, że czekasz na nią 1,5 godziny... Czyli - prędzej(...)NASTAWIAMY PIEKARNIK (220 stopni, pieczenie góra-dół) i wracamy do wyrośniętego już ciasta. Z ilości podanej w przepisie wychodzą 2 blachy piekarnikowe, więc dzielimy ciasto na pół i 1 część rozwałkowujemy - najwygodniej od razu na blaszce, posmarowanej wcześniej lekko olejem. Zawijamy brzegi, smarujemy sosem, układamy co tam chcemy i pierwsza pizza leci do pieca. Pizza jest gotowa kiedy brzegi

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée 236

Crème brûlée jest przygotowany na żółtkach i kremówce z charakterystyczną skorupką w postaci palonego cukru. Mój krem nie wymaga pieczenia (prawie), a przygotowałam go na serku mascarpone i zatopiłam w nim świeże jagody. Nie obyło się też bez karmelizowanego cukru na wierzchu, a wszystko przygotowałam w jadalnych miseczkach, tzn w cieście francuskim :) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego(...)nich wyciąć mniejsze kółka (ok 6 cm), tak aby powstał pierścień. Delikatnie zwilżyć wodą krawędzie pełnych kół i nałożyć na wierzch pierścień. Ciasto najlepiej wycinać na papierze do pieczenia. Przed pieczeniem schłodzić i zimne wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 15 min, aż się zrumieni. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. W upieczonych

https:KKuchniaMniam
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 453

Kolejne z moich ulubionych ciast, czyli ciast mieszanych bez użycia miksera i ciast, które zawsze wychodzą. Na dodatek ciasto to jest wyjątkowo pyszne i nie zawiera tłuszczu w postaci masła, czy oleju. Mimo to, ciasto nie jest suche a swoją wilgotność zawdzięcza jabłkom, które posypane cukrem puszczają sok. Ciasto to często gości na moim stole, ze względu na składniki(...)wymieszać z sodą i proszkiem wsypać do miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy

Moja Delicja
Tort rajska wyspa 125

przepisu Iziony ze strony przep ysznie .pl jednak dokonałam kilka zmian. Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej 5 łyżek kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 25 dag masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta   Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi(...)łyżek wody i szczyptę soli, ubi łam na sztywno, następnie doda łam cukier i ubi łam na sztywną bezę. D o ubitych białek doda łam żółtka i delikatnie wymiesza łam .   Mąkę przesia łam razem z proszkiem do pieczenia i z kakao, połączy łam z jajkami, gotowe ciasto wyla ł am do tortownicy (moja ma 2 3 cm średnicy

Na moim talerzu
Pomarańczowo makowe ciasto pod gwiazdami 338

wielkość M 4 łyżki cukru trzcinowego 50 g maku mielonego 3 łyżki płaskie mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa pomarańczowa: 1 litr soku z pomarańczy świeżo wyciśnięty /około 1,70 kg owoców/ 3 budynie waniliowe bez cukru 3 łyżki cukru trzcinowego pianka: 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 puszka mandarynek w syropie 2/3 opakowania galaretki(...)łyżce cukru i dalej ubijam, i kolejna łyżka jak poprzedni rozpuści się. Na końcu dodaję żóltka i już tylko mieszam mikserem do połączenia składników. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam i łącze z makiem. Dodaję do jajek i mieszam delikatnie od spodu łyżką. Formę o wymiarach 24X24 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wylewam masę makową. Wstawiam

wesoła kuchnia
Tarta z marchewką i chorizo pod czerwonym cheddarem 116

godzinę. Ciasto rozpłaszczamy, przenosimy do formy na tartę i dokładnie wylepiamy nim formę. Żeby nam się nie obsunęło podczas pieczenia to zakładamy ciasto aż za krawędzie formy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem dokładnie miejsce przy miejscu i pieczemy 15 minut w 220 stopniach. Marchewki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru około 4 minut, tak żeby tylko(...)podsmażamy na patelni. Dodajemy do farszu. Cały farsz nakładamy na podpieczony spód tarty. Na całość ścieramy czerwony ser cheddar. Bez problemu można dać zwykły cheddar, ale ten czerwony (z racji, że jest pomarańczowy) idealnie się komponuje z marchewką. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Tort rajska wyspa 200

przepisu Iziony ze strony przep ysznie .pl jednak dokonałam kilka zmian. Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej 5 łyżek kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 25 dag masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta   Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi(...)łyżek wody i szczyptę soli, ubi łam na sztywno, następnie doda łam cukier i ubi łam na sztywną bezę. D o ubitych białek doda łam żółtka i delikatnie wymiesza łam .   Mąkę przesia łam razem z proszkiem do pieczenia i z kakao, połączy łam z jajkami, gotowe ciasto wyla ł am do tortownicy (moja ma 2 3 cm średnicy

NA MOIM TALERZU
Sernik czekoladowy na mleku skondensowanym 1186

się przy samym  krokancie , który nadaje ciekawego smaku całości, ale z samą polewą sernik będzie smakował równie wybornie :) Sernik pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka, poprzez co wygląda atrakcyjnie nawet i bez polewy! Mam nadzieję, że ten sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest on number(...)Formę okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić w otwartym piekarniku, a następnie włożyć do lodówki na całą noc. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli

Kraina Miodem Płynąca
CIASTO Z JOGURTÓW GRECKICH 226

Składniki na ciasto: 3 szkl mąki pszennej 250g masła 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki bardzo dokładnie wyrobić najlepiej przy pomocy malaksera. Ciasto podzielić na dwie części, wsadzić do woreczków i umieścić w zamrażalce na godzinę lub na kilka godzin w lodówce. Ja lubię rozkładać sobie pracę, więc ciasto przygotowałam sobie(...)budynie waniliowe bez cukru aromat waniliowy 5 białek 3/4 szkl cukru Ponadto:  słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub o innym smaku (u mnie słoik 450g) Jogurty zmiksować z wiórkami, budyniem i aromatem. Białka ubić na sztywno z cukrem. Przełożyć do masy  jogurtowej i dokładnie wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki. Blaszkę 20x34cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą

Walijskie Pichcenie
Karkówka z porem i pieczarkami 267

Karkówka pieczona z porem i pieczarkami to uczta dla osób lubiących mięso. Por nadaje mięsu cudownego smaku i aromatu, a pieczarki z odrobiną tymianku wspaniale wydobywają delikatną nutę lasu. Tak przyrządzona karkówka świetnie sprawdzi się podana na codzienny obiad, jak i na świątecznym stole. Do przygotowania tego dania najlepiej wybrać średniej wielkości, lekko poprzerastany białym tłuszczykiem kawałek karkówki wieprzowej. Jeśli(...)smażeniu pora. Przyprawić tymiankiem, pieprzem i odrobiną soli, gdy będą delikatnie przyrumienione, zdjąć z patelni. Na tej samej patelni praktycznie bez tłuszczu, obsmażyć z obu stron karkówkę, patelnia powinna być dobrze rozgrzana. Na dno formy do pieczenia wyłożyć plastry karkówki, na każdym położyć nieco podsmażonego pora i wierzch przykryć plasterkami pieczarek. Formę przykryć folią do pieczenia

Kuchcik gotuje
Domowa karkówka na kanapki 1775

poradzi bez żadnego problemu. Jak zrobić mięciutki i pachnący domowy karczek na kanapki? Do jego przygotowania potrzebne są tylko mięso, przyprawy oraz… łupiny cebuli. Domowa wędlina to świetna alternatywa dla wędlin ze sklepu. To bez wątpienia też zdrowsza propozycja na mięso na kanapki. Tym bardziej, że w prezentowanym przepisie karczek jest gotowany, a nie pieczony. Jak rozpoznać(...)czekają na nas przecież w każdym sklepie. Dlatego jeśli marzy się Tobie swojska, pachnąca mięsem i ziołami wędlina, przygotuj ją tylko z naturalnych składników. Jeśli zatem szukasz wędliny, którą bez problemu możesz przygotować w domu, to nasz przepis na karczek powinien Cię zainteresować. Jesteśmy też ciekawi, jakie są Wasze ulubione wędliny domowe i w jaki sposób je przygotowujecie

Kuchnia Na Wypasie
Orkiszowo-pszenny chleb dekoracyjny w listopadowej piekarni 171

szybciutko i bez problemów. Efekt jest nie tylko smaczny, ale i piękny. Dzięki temu w mojej kuchni powstały kolejne formy niecodziennie wyglądających wypieków. Inne kształty można zobaczyć tutaj (klik!) . Składniki (na 2 bochenki): Zaczyn 2 łyżki zakwasu żytniego lub z mąki orkiszowej ciemnej, 200 g mąki orkiszowej ciemnej, 350 g wody. Wieczorem, dzień przed pieczeniem chleba, mieszamy składniki(...)posypujemy mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia na blasze z piekarnika wyłożonym papierem do pieczenia na około 1,5 – 2 godzin. Bochenki przykryłam wilgotną ściereczką . Pieczemy w naparowanym piekarniku 15 minut w 240 stopni C., następnie dopiekamy około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. już bez pary. Zaraz po upieczeniu oba bochenki posmarowałam obficie wodą, by skórka była

Weekendy w domu i ogrodzie
Szarlotka – najłatwiejszy przepis 958

roku. Dziś mam dla Was przepis na pyszną i prostą szarlotkę. Przygotowanie szarlotki z tego przepisu jest bardzo proste. Tu pomijamy etap podpiekania spodu. Wszystko (ciasto i mus jabłkowy) pieczemy razem. Spróbujcie. Prosto, szybko i smacznie. Taka domowa szarlotka nam najlepiej smakuje z kleksem bitej śmietany lub z gałką lodów (najlepiej tych domowych ;)). Też lubicie takie połączenie? P.s. Polecam(...)patelni aż powstanie mus. Na koniec dodajemy cynamon i odstawiamy do przestudzenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Spód formy (u mnie 24×24 cm, ale można użyć tortownicy 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem (można też całą formę wyłożyć papierem). Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na dwie części. Połową

Słodkie okruszki
Sernik z masłem orzechowym. 207

aromatycznej kawy. Łatwy i szybki w przygotowaniu, 20 minut miksowania i około godzinka pieczenia. Upieczcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa:  1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny(...)ucieramy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 2. Pieczenie: Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studziłam

Izabelawkuchni
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 148

łyżka bułki tartej 1 cytryna 1 czubata łyżka musztardy (użyłem limburskiej) sól pieprz majeranek olej roślinny (do pieczenia używam tego z pestek winogron) Polewa potrzebna na koniec pieczenia: 2 łyżki miodu 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżki czerwonej papryki wędzonej (mielonej) Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, oczyścić z błon, natrzeć sokiem(...)polaną cienką warstwą oleju. Posypujemy majerankiem, układamy kilka plasterków czosnku i polewamy odrobiną oleju. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza - pod przykryciem z folii aluminiowej, by mięso nie było suche. Po tym czasie mięso smarujemy przygotowaną polewą i wstawiamy ponownie do piekarnika (już bez przykrycia) na 10-15 minut. Brązowe pieczarki są bardziej aromatyczne od białych Składniki

W SMAK

Proponowane wyszukiwania