bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1245/3453)

Ramen wegetariański 118

Składniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw  (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam

NA MOIM TALERZU
Zdrowe Muffiny Bananowe z orzechami ,sezamem i popping z amarantusa,idealne na śniadanie lub przekąskę 78

połączenia składników.  Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać  kawałki banana ,bo nie jest równo zmiksowany ,tylko(...)rzecz, która odróżnia muffina od babeczki, to sposób przygotowania ciasta. Ciasto na muffiny powstaje przez początkowe oddzielenie składników mokrych (np. olej, starta marchewka) i suchych (np. mąka, proszek do pieczenia), a następnie ich delikatne połączenie za pomocą łyżki lub szpatułki. Składniki na babeczki mogą natomiast zostać zmieszane już na początku przygotowania ciasta, zwłaszcza że w ich przypadku dążymy

mojej kuchni
Ramen wegetariański 122

Składniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw  (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam

Na moim talerzu
Karkówka w sosie barbecue 136

żaroodpornego. Wszystkie składniki na sos łączymy na patelni na której smażyliśmy mięso i podgrzewany aż sos będzie miał jednolitą konsystencję. Zalewamy nim karkówkę. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem przez godzinę, następnie jeszcze 15 minut bez przykrycia. Sos odlewamy do rondla i zagęszczamy skrobią kukurydzianą (około 1 łyżki) zalewamy mięso i podajemy.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Pieczone gołąbki bez zawijania 172

Zapraszam na smaczne gołąbki bez zawijania. Bardzo prosto się je robi a potem pozostaje już tylko pieczenie. Podajemy z ulubionym sosem. Składniki: 125 g ryżu basmati 280 g kapusty pekińskiej 500 g mięsa mielonego z szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Suszone ogórki kiszone 133

papierowym ręcznikiem i pokroić wzdłuż na jak najcieńsze plasterki. Ułożyć na kratce o drobnych oczkach. Pod kratką umieścić blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ustawić temperaturę 45-55 stopni i włączyć termoobieg. W przypadku piekarników bez termoobiegu pozostawić lekko uchylone drzwi piekarnika. Czasu suszenia w zależności od grubości plasterków wynosi od 7 do 10 godzin. Suszone ogórki kiszone

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placek drożdżowy ze śliwkami i cynamonowo-migdałową kruszonką 195

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką cynamonowo-migdałową kruszonkę. Polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka z pieczoną gruszką, figami i chrupiącym boczkiem 118

miodem, oliwą oraz posypujemy tymiankiem i doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC z termoobiegiem Czas - ok 10-15 minut W czasie gry gruszki i figi się pieką możemy zająć się boczkiem. Patelnię rozgrzewamy i wkładamy na nią boczek, bez dodawania tłuszczu, zbędny wysmaży się z boczku i uzyskamy cudownie chrupiące, mięsne paseczki. Każdy

Cooking Monster
lekkie ciasto z winogronem 305

Składniki: 300 ml kremówki 300 g jogurtu greckiego 2 opakowania galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru  paczka podłużnych biszkoptów garść winogron bez pestek 100 g galaretki w cukrze 3/4 szklanki mleka Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku.  Biszkopty moczyć w mleku i ułożyć jedną warstwę na dnie foremki. Kremówkę ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marchewkowe 137

chwili dolewam olej, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę i szczyptę soli. Miksuję do połączenia składników. Na końcu dodaję marchew, żurawinę i posiekane na nieco mniejsze kawałki orzechy, mieszam łyżką. Ciasto wykładam na natłuszczoną i wysypaną bułką blachę. Piekę w temp. 180 C przez 65 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu, grzaniem góra plus dół. Przed wyjęciem sprawdzam

Zasmakuj Kuchni
Kulki mięsno-ryżowe 165

wyrabiamy masę mięsną. następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce. Przykrywamy mięso folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20 min pod przykryciem a potem jeszcze przez 20 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 101

Przepyszne ciasteczka mocno kakaowe, bez mleka i jajek, nieco w świątecznym klimacie. Zapach unoszący się podczas pieczenia jest naprawdę cudowny i bardzo czekoladowy. Ciasteczka są kruche a orzechy sprawiają, że miło chrupią. Można w nich wyczuć również lekko miodową nutę.  Ciasteczka nie są przesłodzone,  świetnie sprawdzą się do kawy, herbaty lub ciepłego mleka.  Składniki

Healthy food explorer
Puszysty sernik z brzoskwiniami 106

okazji Międzynarodowego Dnia Sernika mam dla Was puszysty sernik na kruchym cieście, ze świeżymi brzoskwiniami, bezą oraz kruszonką :) Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru pudru - 250 g masła - 5 żółtek - szczypta soli masa serowa - 600 g twarogu podwójnie zmielonego - 70 g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 2 jajka - 1 budyń waniliowy

Zainspirowana w kuchni
Grzanki z pieczarkami i parmezanem 157

smaku ciepłych grzanek nie jestem w stanie zrezygnować ), posypuję po równo tartą na dużych oczkach pieczarką oraz serem. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem. Piekę ok. 10 min. w temp. 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania