bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:73/1508)

Ciasto rafaello na krakersach 134

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło(...)blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Jabłecznik z bitą śmietaną. Ciasto bez pieczenia. 171

kremówki 30%, 2 śmietany fixy, 3 łyżeczki cukru waniliowego, do posypania: cynamon. Przygotowanie:    Spód tortownicy (u mnie tortownica o średnicy 26 cm) obrysowujemy na papierze do pieczenia, Wycinamy koło i wkładamy do tortownicy. Płatki kukurydziane wkładamy do woreczka foliowego, rozbijamy tłuczkiem na miazgę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę z masłem i wiórkami kokosowymi i mieszamy(...)ubijamy ze śmietan fixem i cukrem waniliowym na sztywno. Przekładamy na mus jabłkowy i ponownie schładzamy w lodówce. Na koniec posypujemy cynamonem.  Inspirację na to ciasto znalazłam w książce "Ciasta bez pieczenia od A do Z" wydawnictwa Weltbild

Aga w kuchni
Truskawkowy puch (bez pieczenia) 176

Ciasto bez pieczenia, a raczej deser. Nie ma  to znaczenia, bo jest naprawdę bardzo smaczne. Szybko znika , a na jednym kawałku się nie kończy. Kończy się już sezon truskawkowy i  korzystajmy z tych smacznych owoców, kiedy jeszcze możemy. Składniki: 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów 500 g truskawek + 3/4 szklanki truskawek 1 szklanka cukru + 2 łyżki(...)sztywno dodać zmiksowane truskawki i żelatynę cały czas miksując. Wlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i  udekorować ciasto. Podawać  kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch

O kuchni z uczuciem
chałwowiec bez pieczenia najlepszy 452

Witajcie po długiej nieobecności dziś mam dla was przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia z nadzieniem budyniowo-chałwowym. Składniki: 2 duże paczki herbatników 2 budynie śmietankowe na 0,5l mleka bez cukru 200g chałwy waniliowej/śmietankowej 200ml śmietany 30% 2 czekolady mleczne lub deserowe słoiczek powideł śliwkowych lub wiśniowych kostka masła 900ml mleka (musi być ok pół(...)ostatnią warstwą herbatników. Do niewielkiego garnka wlewamy śmietanę i rozpuszczamy w niej czekolady nie doprowadzając do wrzenia mieszamy do uzyskania jednolitej dość gęstej masy, trochę przestudzamy i lejemy na ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i gotowe! życzę smacznego

Tanio szybko zdrowo
Rafaello bez pieczenia 231

Kolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa(...)ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam mniejszą - 26/21 cm więc podzieliłam na 4 części). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć na spodzie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Gotowany sernik na herbatnikach. 409

Gotowany sernik to łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje  wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;)  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego,     bez cukru  ½ szklanki cukru 200 g masła  4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka(...)czas masę mieszać. Blaszkę o wymiarach 34x25 wykładamy papierem do pieczenia i całe dno starannie pokrywamy herbatnikami. Wylewamy na herbatniki połowę, gorącej serowej masy. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Układamy kolejną warstwę herbatników, następnie wlewamy kakaową masę, a następnie nakładamy trzecią warstwę herbatników. Czekamy jak ciasto ostygnie i wkładamy je na około 1 godzinę do lodówki

Symfonia smakowa
Ślimaczki z makiem, cudownie maślane 131

smak.Pamiętam, że miałam ochotę na mięciutkie, pachnące bułeczki. Koniecznie z makiem chrupiącym między zębami. O wyjątkowym kształcie.Poszłam więc do kuchni, i zabrałam się za pieczenie. Ciasto jest proste, bez żadnych wymyślnych składników. Jeśli piekliście kiedyś bułki, te nie będą stanowić wyzwania. Jeśli nie mieliście jeszcze szansy przygotować domowego pieczywa, te będą idealne na pierwszy(...)cukrem. Dodać rozpuszczone w mleku drożdże, wbić jajko. Zagnieść gładkie ciasto - może się odrobinę lepić.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części. Z każdej uformować dość długi wałeczek, zawinąć w ślimaka, podwijając końcówkę pod spód. Ułożyć bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Makowiec japoński. 267

Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość.  Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła(...)żółtku, cały czas miksując. Do puszystej masy dodajemy zimny mak, jabłka i kaszę manną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszamy do połączenia. Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku około 55-60 minut. POLEWA

Rozpustne gotowanie
Prosty sernik na zimno z truskawkami 378

  Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością

Mała Cukierenka
Mars 455

Mega słodkie ciasto bez pieczenia! Tylko dla prawdziwych fanatyków słodkości Proponuję tę słodycz przełamać truskawkami bądź malinami:) nam dzięki dodatkom owoców udało się je zjeść foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 200 g batonów MARS 40 g masła mleczna masa: 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru niepełne 2 szklanki mleka w proszku 100 g masła dodatkowo(...)sztuk truskawek 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki 2 małe batoniki MARS do dekoracji Masło roztopić z batonikami Mars. Zdjąć z gazu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę na spód. Włożyć do lodówki na około 20 minut. Masło, cukier i mleko zagotować na masę mleczną. Po zdjęciu z palnika dodać przesiane mleko w proszku i bardzo

Ania i Marcin gotują
Jabłecznik z bezą 162

Beza: 3 białka 1 szklanka cukru pudru   Na blat/stolnicę wysypać mąkę, dodać do niej masło i siekać dużym nożem, aż zrobi się konsystencja kruszonki. Dodać pozostałe składniki, czyli cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę, zagnieść szybko rękoma, aż powstanie gładkie ciasto (może się trochę kleić). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie (bez(...)warstwą rozłożyć ciasto. Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C, aż się lekko zarumieni.   Gdy ciasto się piecze jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (moje jabłka były bardzo soczyste, więc odlałam z nich nadmiar soku). Do jabłek wsypać cukier oraz kisiel, dokładnie zamieszać i wyłożyć bezpośrednio na podpieczony spód ciasta. Piec dalej przez

Simply Food
Malinowe ciasto z waniliowym obłoczkiem na cynamonowym spodzie 179

mój piekarnik odmawia współpracy. No niefajnie i to bardzo! Chciałoby się zjeść coś dobrego, a tu klapa, nic nie da rady upiec. Wtedy z pomocą przychodzą ciasta bez pieczenia, na zimno. Jako, że zaopatrzyłam się w trochę malin (ot, raptem 5 kilo), to ten deser koniecznie musiał być właśnie z malinami. Pyszny, nie za słodki, z lekko wyczuwalną(...)cynamonowy spód. Resztę zostawić w misce. Tortownicę schować do lodówki. MALINOWA MASA: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Część malin odłożyć na wierzch ciasta. Resztę zblendować, dodać cukier i 1/2 galaretki. Wylać na jasną, waniliową masę.  Na pół-stężoną masę malinową łyżką nakładać obłoczki z waniliowej masy, ułożyć resztę malin i zalać pozostałą

Cakes By Kejt
CIASTO TRIO 171

Ostatnio po internecie krąży przepis na ciasto 3 bit z truskawkami. Spodobał mi się pomysł i oczywiście postanowiłam je zrobić. Z małymi zmianami, gdyż moje ciasto nie jest bez pieczenia tylko z biszkoptami. Po resztę szczegółów zapraszam niżej. Powiem tylko że wyszło przepyszne :)  SKŁADNIKI: BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki(...)Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, do czasu aż zacznie kipieć. Dodajemy partiami do białek i ciągle ubijamy. Mąkę przesiewamy, wsypujemy powoli do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na pół. Wlewamy po równo do dwóch takich samych blaszek, wyłożonych papierem do pieczenia (25/40 cm) i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 150 stopni C termoobieg

Pani na deser
Karmelowe ciasto bez pieczenia z herbatnikami! 458

Szybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i bitej śmietany. Takie banalne a taaaakie pyszne! ;-))) Kto chętny?!!! ;-) SŁODKIE!!!! ;-) SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ - 4 - 5 paczek herbatników - 1 duży budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np. ajerkoniak lub karmel - 150 ml schłodzonej śmietany(...)dodaj masło, żółtka i budyń w proszku. Postaw na płycie (gazie) i ciągle mieszając trzepaczką doprowadź do wrzenia. Gotuj 1,5 minuty zdejmij z ognia. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki, wyłóż masę kajmakową, przykryj herbatnikami. Kolejna warstwa to masa budyniowa, wylej 1/2 gorącej masy. Przykryj herbatnikami, wyłóż masę kajmakową, ponownie herbatniki, i masa budyniowa. Układamy

SMYKWKUCHNI
Truskawkowa niespodzianka bez pieczenia 315

Niespodzianka truskawkowa to ciasto bez pieczenia. Może być super prezentem dla bliskiej osoby. Nie tylko ładnie wygląda, ale w smaku rewelacja. Składniki: Warstwa truskawkowa: 600 g truskawek sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru 30 g żelatyny 300 ml śmietany kremówki 36% Warstwa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru lub według własnego smaku(...)łyżeczki żelatyny Dodatkowo 1 opakowanie podłużnych biszkoptów truskawki do dekoracji listki mięty Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Z biszkoptów ułożyć brzeg tortu. Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i usunąć szypułki. Włożyć truskawki do garnka i zmiksować na gładko. Dodać cukier puder,sok z cytryny i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z palnika

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania