znowu codziennie będę dodawać jakiś przepis :) Święta Wielkanocne minęły....ciasto skończyło się a moja rodzinka dalej pragnęła czegoś słodkiego. Zrobiłam proste, szybkie i co ważne dla mnie bez pieczenia ciasto 3 Bit. Składniki: 6 paczek dużych herbatników 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka
Amatorka kuchennaSernik toffi bez pieczenia. Masa z ciastek – ciastka pokruszyć na bardzo drobno. Masło rozpuścić, dodać cukier i wymieszać. Gorące masło wlać do ciastek
Kuchnia Pokoleńpieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy jabłka. Na jabłkach, równomiernie rozprowadzamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto kroimy dopiero po ostygnięciu, a przechowujemy bez
Smak mojego domuWspaniały deser, lekki, puszysty, bardzo aromatyczny, który podałam w niedzielę dla rodziny. Na bazie kawy, serków homogenizowanych waniliowych i biszkoptów, wszystko na koniec posypane kakao. Ciasto cappuccino waniliowe bez pieczenia z biszkoptami zachwycił nie tylko mnie, z pewnością na stałe zagości w moim letnim słodkim menu. Składniki: ok. 300 g okrągłych biszkoptów 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¾ szklanki gorącej(...)wszystko zmiksowałam. Następnie dodałam ubitą na sztywno śmietanę, wymieszałam szpatułką. Biszkopty nasączałam kawą z mlekiem i układałam na spodzie tortownicy, wylałam masę kawową i ponownie na górze ułożyłam biszkopty. Ciasto wstawiłam do lodówki na całą noc. Na koniec cappuccino waniliowe posypałam gorzkim kakao. Ten pyszny przepis wyszperałam, wyszukałam tutaj i mam! Polecam i życzę smacznego
Zasmakuj Kuchnisokiem pomarańczowym i polewą pomarańczową.Za oknem powoli zwiększa się temperatura powietrza, wiosna już przyszła, a przynajmniej zagląda do nas coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej.Przepis można wykorzystać
Smakołyki Berenikipieczenia i delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem i oprószonej mąką tortownicy (moja ma średnicę 22cm ) *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 50 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy. Odcinamy wierzch z górką i odkładamy. Resztę ciasta kroimy w poprzek na trzy równe, cienkie blaty *** *** Odcięty wierzch ciasta(...)ciasta smarujemy pierwszą częścią kremu *** *** Przykrywamy drugim blatem ciasta. Smarujemy drugą częścią kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy resztę kremu po całości ciasta, także po bokach. Całość obsypujemy przygotowanymi wcześniej okruszkami, lekko dociskając, aby się przykleiły *** *** Gotowe ciasto wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ
Blog z Apetytemgładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno obu tortownic (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasta na przemiennie łyżkami aby stworzyć łaty i piec przez około 30 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika
Candy PandasPyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy! Chrupiące ciasteczka, kremowy serek z waniliową nutą i bajeczny mus malinowo porzeczkowy! Każdy element tego ciasta idealnie do siebie pasuje! Ciasto podałam na pięknej szklanej paterze od Firmy MY GIFT DNA . Jeżeli śledzicie moje przepisy, to zapewne zauważyliście, że współpracuję z Firmą My Gift Dna. Możecie znaleźć u nich niesamowite
VioletoweKucharzenieBardzo smaczne i szybkie ciasto bez pieczenia. Masa z kaszy manny powoduje, że jest sycące. Wzorowałam się na tym przepisie , ale kakao postanowiłam zastąpić kawą. Ciasto zrobiłam specjalnie dla Tereski, dziękuję :) 1 litr mleka 1 szklanka cukru 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka kaszy manny 200 gram masła 1 duże opakowanie herbatników 1 szklankę mleka wymieszać
Czerwony GupikWaszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie
Kuchnia Łukaszapiec. Ciasto robimy bez użycia miksera - tylko miska i łyżka - bez zagniatania, a na dodatek nie potrzebujemy do niego jajek :) Inspiracją jest przepis Donny Hay, z moimi zmianami oczywiście :) SKŁADNIKI Ciasto (na foremkę 21x25 cm): 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki
Moje Kuchenne Rewelacjecukru (3/4 szklanki) Składniki masy jabłkowej: 0,8 kg jabłek 2 czubate łyżeczki cynamonu (polecam Skworcu ) 1 kisiel truskawkowy, bez cukru Wykonanie: Tortownicę o średnicy 23- 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykonanie ciasta: Do miski wsypujemy mąkę, cukier z wanilią, cukier i wkrajamy masło, które siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto wykładamy(...)pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy jabłka- grubą warstwą, która może być wyższa, niż boki ciasta. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto
Smak mojego domuubijamy, następnie dodajemy po jednym żółtku, po każdym dodaniu dokładnie ubijając. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z kakao (i proszkiem do pieczenia, gdy dodajemy, ja nigdy nie daję proszku do biszkoptów, dobrze ubity biszkopt wyrasta i bez niego...). Delikatnie mieszamy do połączenia składników, można ręcznie, ale można również na najniższych obrotach miksera. Gotową masę wylewamy na przygotowaną wcześniej(...)przykrywamy drugim blatem biszkoptu, lekko dociskamy. Wierzch smarujemy masą krówkową - kajmakiem (gdyby masa była bardzo gęsta, lekko ją podgrzać, moja była idealna do rozsmarowania bez podgrzewania), wyrównujemy. Wierzch obsypujemy podsmażonym słonecznikiem, lekko dociskamy. Schładzamy ciasto w lodówce. Najlepiej przygotować ciasto dzień wcześniej. Smacznego
Smaczne Zdrowedodatkowo np. zgrzewką wody mineralnej (6 szt. po 0,5 litra). Odstawiamy na ok. 1 godzinę, następnie już bez obciążenia wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia masy (najlepiej na noc). Andruty biszkoptowo kokosowe to pyszna alternatywa dla ciast wymagających pieczenia. To propozycja dla tych co nie mają czasu, nie mają piekarnika lub zwyczajnie – nie lubią piec
mojewypiekiinietylko