pieczenia blaszkę lub do tortownicy (moja tortownica ma średnicę 22 cm). Na wierzchu ciasta układamy połówki śliwek *** *** Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45-50 minut – do suchego patyczka *** *** Po przestudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ(...)PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasto jogurtowe ze śliwkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemCiasto trochę podobne do "Raffaello" :).Dla przełamania słodkiego smaku użyłam dżemu z czarnej porzeczki bez cukru :). Polecam bo bardzo pyszne. SKŁADNIKI 2 duże opakowania herbatników
Mała w garnku mieszaWyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach. Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser. Polecam! Przepis Pani Ewy
NA MOIM TALERZUDziś chciałam Wam zaproponować szybkie ciasto bez pieczenia, eleganckie, pyszne i bez cukru. Delikatna masa bananowo serowa na chrupiącym czekoladowym spodzie z płatków to idealny dodatek do kawy. :) Spód: 100 g gorzkiej czekolady 120 g. płatków kukurydzianych 100 g. masła Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ten czekoladowy "sos" mieszamy(...)dodajemy po łyżce do serowo bananowej masy, na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i wykładamy na spód z płatków. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ja swoje ciasto udekorowałam odłożonymi płatkami w czekoladzie oraz czekoladową posypką
Cynamonowe szczęścieosoby, która nie znałaby markiz HIT o smaku czekoladowym. Mnie osobiście ciasteczka te kojarzą się z dzieciństwem...chrupiące herbatniki a pomiędzy nimi czekoladowy krem. Postanowiłam zrobić domowe ciasto bez pieczenia zainspirowane markizami HIT. Wyszło naprawdę dobre a wykonanie zajęło mi niecałe 30 min.! Polecam-szybki i prosty przepis na domowe markizy 😉 Ciasto to jest też znane pod nazwami
Kuchnia MagdaLenyzakochanych-Walentynki już niebawem przychodzę do Was z pysznym torcikiem bez pieczenia w kształcie serca, który możecie wykonać dla ukochanej osoby, aby umilić sobie ten dzień. Do przygotowania tego torcika nie jest potrzebna forma w kształcie serca. Pokażę, jak poradzić sobie bez niej. torcik wykonujemy na dużej tortownicy, o średnicy 26cm. dno tortownicy wykładamy(...)kolor :-) Banana kroimy na plasterki, można tak jak ja, wyciąć małe serduszka :-) Układamy na masie. Smarujemy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Gdy galaretka będzie tężejąca wylewamy ją na ciasto. Dajemy do lodówki na całą noc, następnego dnia ściągamy obręcz tortownicy, i delikatnie usuwamy formę, dobrze jest pomóc sobie nożem. I gotowe :-) Torcik jest lekki, nie za słodki,wysoki, puszysty
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPozostaję w temacie letnich i lekkich ciast. Dziś bardzo orzeźwiająca tarta z kremem sokowo-budyniowym i bitą śmietaną. Ja użyłam soku gruszkowo-cytrynowego, więc mój krem
Mia Cucina Sofietapełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek typu "Pieguski(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy
Kuchnia MagdaLenyDzisiaj mam coś pysznego dla wszystkich wielbicieli czekolady! Ta aksamitna tarta czekoladowa bez pieczenia na spodzie z daktyli, płatków owsianych i migdałów będzie idealna
wegujemyMieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy o 15 cm średnicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt
Candy Pandastemu przyrządziłam domową masę makową. Część wykorzystałam do tradycyjnego makowca zawijanego z orkiszowym ciastem drożdżowym. Pozostała masa została użyta dziś do mniej klasycznego makowca, bo takiego bez pieczenia z surowym ciastem z bakalii. Która wersja bardziej mi smakuje? Zdecydowanie ta dzisiejsza. Mąż twierdzi, że oba makowce "wymiatają". Spróbuj tego typu makowca i sam zdecyduj co lepsze: klasyka
Jeść, by żyć w zdrowiuKolejny deser własnego autorstwa. Gdy jest ciepło zdecydowanie nie mam ochoty an stanie przy nagrzanym piecu więc najczęściej goszczą u mnie właśnie takie deserki w pucharkach lub ciasta bez pieczenia. Oczywiście nie mogę zapomnieć o moim faworycie czyli ptasim mleczku. Zdecydowanie lubię njabardziej latem:) Pogodam nas zaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego
ciastkarnia na kruchym spodziepieczenia, dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Z ciasta odkładamy 1 łyżkę na kruszonkę (wkładamy je do lodówki), natomiast resztę ciasta wałkujemy i przekładamy(...)stolnicę, dodajemy cukier puder i siekamy nożem, a następnie rozcieramy w dłoniach, aż uzyskamy drobniutką kruszonkę. Wyjmujemy schłodzone ciasto, nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy bezę, a mianowicie ubijamy białka z solą, gdy są już sztywne stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Wyjmujemy podpieczony spód, zmniejszamy temperaturę w piekarniku
Rozpustne gotowaniewidziałam przepis na ciekawe ciasto o nazwie kinder country, nazwa pochodzi od batonika firmy kinder. Ciasto od razu przykuło moją uwagę, i postanowiłam je wykonać. Nie żałuję-jest genialne. Robi się je w miarę szybko, bo jest bez pieczenia, wygląda cudnie i smakuje świetnie. Dla mnie było minimalnie za słodkie, dlatego kiedyś spróbuję je wykonać(...)bez dmuchanej pszenicy a z ryżem preparowanym :-) co z tego wyjdzie nie wiem, na razie polecam trzymać się przepisu, bo ciasto mimo słodyczy jest rewelacyjne i trudno poprzestać na jednym kawałku. Zaczynamy SKŁADNIKI *PRZEPIS NA KWADRATOWĄ BLASZKĘ 24x24cm -1 duża paczka słonych krakersów 180g -2 białe czekolady po 100g każda czyli 200g czekolady białej dobrej jakości
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZ tego przepisu jestem bardzo dumna. Ciasto nie jest trudne, nie jest bardzo słodkie. Idealnie pasuje do "babskiego" spotkania. Jak widać na załączonym obrazku idealnie komponuje
MamaOskarkaLatem gdy jest bardzo gorąco takie zimne ciasta smakują najlepiej 1000 ml śmietany 36% 3 galaretki malinowe 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka o
Kolorowa kuchnia Elki