bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:294/1508)

Puszyste ciasto ze śliwkami 183

tartą. Na tak przygotowaną tortownicę wylać całe ciasto. Śliwki przekroić na pół ( jeżeli będą mrożone to na pewno będą już pokrojone bez pestek) i wyjąć pestki, poukładać nacięciami do góry na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Kulebiak wigilijny z kapustą kiszoną i grzybami 343

pieczenia. Po około 40 minutach: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, przerabiam kilka razy i dzielę na trzy w miarę równe części, jeżeli chcemy upiec większe kulebiaki to dzielimy ciasto na dwie części. Z kawałków ciasta formuję kulki, układam na blacie podsypanym mąką, nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut aby odpoczęło. Następnie ciasto rozwałkowuję(...)piekła kulebiaki w foremce, więc ciasto wałkuję na szerokość foremki. Na ciasto nakładam 1/3 farszu i równo rozprowadzam, pozostawiając z każdej strony po około 1 centymetrze wolnego ciasta bez farszu. Następnie ciasto zwijam jak roladę, brzegi podczas zwijania wkładam do środka. Tak przygotowane kulebiaki układam w blaszce, nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie

Uwaga Babcia Gotuje
Ptysiowe donaty z piekarnika 156

właściwa :-) Przedstawiam troszkę szaloną wersję pieczonych pączków z ciasta parzonego. Zależało mi na tym, by: - oponki nie były tłuste - długo zachowywały świeżość - bez wyrzutów można je było zjeść na śniadanie lub kolację - były idealne do mleka, herbaty czy kawy Czas przygotowywania:  30 minut + wyrastanie łącznie 80 minut Czas pieczenia: 15 lub 20 minut do wyboru

AniaGotuje.pl
Biały pleśniak z brzoskwiniami i likierem 194

przez całą rodzinę. Jest bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Tym razem moja biała wersja z dodatkiem likieru kokosowego. Ciasto: 200 g margaryny 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki cukru Beza: 4 białka 2/3 szklanki cukru Szczypta soli Dodatkowo: 250 g dżemu brzoskwiniowego Orzech  (KLIK) 5 łyżek likieru kokosowego CANARI

VioletoweKucharzenie
Figi i jabłka pod kruszonką 140

Muszę się przyznać, że nie lubię piec ciast, ale jakoś trzeba sobie osłodzić to gorzkie życie :) Dlatego pomyślałam żeby zrobić deser bez biszkoptu i wykorzystać leżące na trawie jabłka. Deser wzbogaciłam o dżem z fig, który przywiozłam z Bułgarii oraz o same boskie figi, które zagościły na sklepowych ladach. Składniki owocowe:5 dużych kwaśnych jabłekdżem z fig ( ale może(...)kroimy w ćwiartki. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy ściśle plastry jabłek, a na jabłka układamy ćwiartki fig. wszystko smarujemy cienką warstwą dżemu. W między czasie robimy kruszonkę czyli: roztapiamy masło, do masło wsypujemy mąkę oraz cukier i mieszamy paluszkami. Masa ma być zbita i twarda. Następnie surowe ciasto kruszymy w palcach i układamy na wierzch owoców

Bon Appetit Małgorzaty
Drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką - bardzo puchate 135

niedawna drożdży instant. Ciasto robi wrażenie, bo jest bardzo wysokie. Nie spogladam już zazdrosnym okiem na mistrzowskie wypieki z cukiernii, bo sama je potrafię upiec. Ty też upieczesz je bez trudu, wystarczy tylko zaopatrzyć się w dość wysoką foremkę, przynajmniej 6,5 cm. Zapraszam do przepisu! Składniki na blaszkę 24x28x6,5 cm: 500 g maki orkiszowej 700 2 jajka(...)pieczenia tak, by wypełniło całą formę, pomagając sobie dłońmi i ewentualnie naciągając ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną do ponownego wyrośnięcia. Na podrośnięte ciasto równomiernie rozłożyć jagody delikatnie wciskając je dłonią w ciasto. Na jagodach rozsypać kruszonkę. Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrastania piec w 200`C 30-35 minut, do zrumienienia kruszonki. Nie przetrzymywać ciasta bez potrzeby dłużej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babeczka czekoladowa z kubka 101

Pomysł na ekspresowy deser. Wystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka(...)najbezpieczniej użyć jak największego kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy 800 W przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać

Bullio
Babeczka czekoladowa z kubka 204

Pomysł na ekspresowy deser. Wystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka(...)najbezpieczniej użyć jak największego kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy 800 W przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać

Bullio
Pleśniak na jesienny dzień 387

tego za bardzo przyzwyczaję? Chyba zacznę rozdawać ciasta znajomym bo sami ich wszystkich nie zjemy.   Pleśniak ciasto: 3,5 szklanki mąki krupczatki 37dag masła 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 6 żółtek 1 łyżka kakao beza: białka z 6 jaj 1,5 szklanki cukru +dżem Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z cukrem i proszkiem

Zapiski Młodej Żony
Oszukana pizza 164

Oszukana pizza, czyli ciasto bez drożdży z kurczakiem i warzywami. Bo cóż innego zrobić, gdy dzieciaki mają chęć na pizzę, ale już nie mają chęci czekać, aż ciasto dojrzeje? Tak właśnie powstała „prawie pizza”. Z kurczakiem, kukurydzą i mrożonym groszkiem. 4 porcje: 190-200 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko

Kucharzyca
Powitalne ciasto orzechowe z czekoladowym kremem z awokado 131

właśnie nadarzyła się świetna ku temu okazja. Ciasto inne od tradycyjnych, ale… nawet lepsze! Składniki na formę o średnicy 20cm: 4 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100g syropu klonowego 150g (1szklanka) orzechów laskowych zmielonych na mąkę 75g mąki ryżowej 1 łyżka mąki z tapioki 2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1/3 łyżeczki cynamonu, duża szczypta(...)delikatnie, niemniej dokładnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy, delikatnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C (T) i piec około 30-35 minut, do tzw. suchego patyczka. (Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować ciasto i w razie potrzeby dostosować czas oraz temperaturę pieczenia do specyfiki własnego piekarnika.) Po upieczeniu wyjąć ciasto i pozostawić w formie

Even Better Food
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 867

Składniki na piankę budyniową: 8 białek 240 g cukru 140 g proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny do dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło

Kuchnia u Krysi
KETO BUŁKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 224

stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka   Odważyć wszystkie składniki a następne dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 4 – 5 płaskich bułek. Piec

Ola la LCHF
Mazurek pomarańczowy 158

formie i wyszło zbyt wysokie. Nie przeszkadza to niczemu poza tym, że niezbyt wygodnie się je. ;] Tak więc ciasto przekładamy do odpowiednio przygotowanej formy (u mnie sylikonowa, więc bez przygotowania...) i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Ja dekoruję i urozmaicam je cytrynową galaretką i plasterkami cytryny, ponieważ przepadam za kwaśnymi ciastami

Kuchenna Kontrrewolucya
Biszkoptowa Rolada z Serduszkami (z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami) 168

łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Serduszkami ( z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami ) - Sposób przygotowania:        Ciasto na serduszkowy wzorek: Białko spieniamy, dodajemy(...)stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wykładamy do formy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 175 °C.   Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. "suchego patyczka". Jeszcze ciepły biszkopt kładziemy na czystą ściereczkę i zawijamy na kształt rolady. Odstawiamy

Słodka Strona