bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:289/1508)

Wielkanocna Babka Drożdżowa w Polewie Czekoladowej 234

babki drożdżowej: Foremkę z wyrośniętym ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Piekarnik mam ustawiony na grzanie dół, bez używania termoobiegu. Babkę piekłam około 45 minut . Jeżeli babka nie jest jeszcze upieczona a góra zbyt szybko brązowieje to możemy nakryć babkę folią aluminiową lub papierem do pieczenia i nadal piec. Jeżeli

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik z rosą 148

szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 2 szklanki mleka budyń śmietankowy bez cukru (35 g) Rosa z białek : 6 białek 1 szklanka cukru WYKONANIE: Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy w  lodówce ok pół godziny. Dużą blachę (25x36 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Do przygotowanej formy wkładamy schłodzone ciasto. Masa serowa: Twaróg mielimy  2 razy

W kuchennym oknie Ewy
Kruche z domowym dżemem 343

zawijamy w folie i wkładamy do zamrażalnika. Formę do pieczenia o wymiarach 22×34 (mierzoną po dnie), wykładamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy większą kulą ciasta, równomiernie rozprowadzamy, ja robię to za pomocą wałka bez rączek. Tak przygotowane ciasto posypujemy bułką tartą. Dodatkowo: 1 kg dżemu domowego z mirabelek (lub innego dowolnego)  Dżem wykładamy na przygotowane(...)stopniowo dodajemy cukier. Mieszamy dokładnie nie zwiększając mocy. Tak przygotowaną pianę wykładamy na dżem.  Z zamrażalnika wyjmujemy zmrożony kawałek ciasta który ścieramy na tartce o dużych oczkach prosto na pianę z białek. Ciasto pieczemy w temperaturze 150 stopni (z termoobiegiem) przez 55 minut. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #13 Rustykalna tarta z gruszkami i miodem 170

też wyszło ) Mąkę łączymy z cukrem pudrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i zagniatamy je pomiędzy palcami aby dokładnie połączyło się z pozostałymi składnikami. Gdy tak się stanie dodajemy maślankę (śmietanę) i zagniatamy, aż ciasto będzie gładkie i jednolite. Ciasto zgniatam delikatnie pomiędzy dłońmi, żeby nie było kulą, tylko żeby przyjęło formę dysku(...)oprószamy cynamonem. Delikatnie mieszamy, by dobrze się w tym cynamonie oblepiły. Z lodówki wyciągamy ciasto. Wałkujemy je na kształt zbliżony do okręgu i o grubości około 0,5 cm (bez wałka też sobie poradzicie, wystarczy delikatnie rozciągać ciasto dłońmi). Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przenosimy na blachę i układamy na nim gruszki, zostawiając około

Relaxtime
Śliwkowiec z budyniem 140

posypania ciasta Sposób przygotowania: Śliwki, umyć, wypestkować, osączyć na sicie.  Kruche ciasto  Mąkę przesiać z proszkiem do miski.  Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto.  Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut.  Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy.  Na cieście ułożyć śliwki(...)wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.  Wylać gorący budyń na śliwki.  Drugą część ciasta zetrzeć na tarce.  Wstawić blachę z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180 stop.  Piec przez 40 minut.  Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
WEGAŃSKA WUZETKA 133

dzielcie się nimi w komentarzach.   Składniki na kwadratową formę o wymiarach 33 x 33 cm : Ciasto: 2 i 3/4 szklanki mąki z samopszy lub innej (patrz opis powyżej), 1, 5 łyżeczki sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu, 1 łyżka wanilii w proszku (opcjonalnie, ale warto), 1/2 szklanki kakao lub karobu  (jeśli używacie kakao - dodajcie(...)pomidorów, banany, słód i olej dokłanie ze sobą łączymy blendując. Suche składniki dokładnie mieszamy. Łączymy suche składniki z mokrymi. Mieszamy, a następnie gęstą masę umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Do mleka dodajemy ksylitol i agar. Postępujemy zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu agar agar. Ciasto przekrajamy na dwa blaty. Każdy z nich

Jeść, by żyć w zdrowiu
KREMÓWKA 197

energicznie mieszamy. SKŁADANIE: Budyń wlewamy na pierwszą część ciasta i równomiernie smarujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie chłodzimy w lodówce. Przed krojeniem wyciągamy ciasto z blachy na deseczkę. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Polecam również przepis na  KREMÓWKĘ BEZ PIECZENIA

Pani na deser
Drożdżówka z makiem 171

upodobań, no ale powiedzmy nie mniejsze niż 5/5 cm i nie większe niż 10/10 cm. Ułożone kawałki ciasta w formie odstaw do ponownego wyrośnięcia na 10-30 minut. Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy

greenscarf
Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia 191

hurrrrrrra hurrrrrrrra Rafaello no w końcu..............  Ech ależ mają ze mną dobrze :) Wzięłam udział w akcji Ciasto na niedziele gdzie wspólnie robimy różne smakołyki. Na ten tydzień wybrałyśmy ciacho bez pieczenia. Jestem ciekawa jak wyjdzie:) Składniki: masło 350 g mleko 1 litr budyń 4 x 40 g waniliowy lub śmietankowy  cukier waniliowy 32 g ksylitol( cukier(...)mieszczą się to kruszę w palcach. Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem. Na końcu posypuje kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto jest następnego dnia

Różowa kuchnia
Grejpfrutowa Kostka 146

jeść.... ;) Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 100-150 gr cukru ( zależy czy lubimy mniej słodkie czy bardziej słodkie ciasta) 500 ml wody razem z sokiem z grejpfruta 100 gr masła w  temp. pokojowej 1 spory(...)łyżki żelatyny + 1/3 szkl soku z grejpfruta 1/2 grejpfruta do dekoracji płatki białej czekolady 1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszysta piankę. dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia (potem łatwiej wyciągać i wkładać ciasto) Pieczemy w 190 stop przez 30-35 min do suchego patyczka

Gotowanie...to proste !
Proste ciasto z malinami 169

około 2 małe garście, ma być tylko jedna warstwa owoców jak na zdjęciu, nie więcej. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 55-60 minut do tzw. suchego patyczka (pamiętajcie, że czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Smacznego

Słodkie okruszki
sernik pieczony z gruszkami... 204

forma 30x25, wyłożona papierem do pieczenia - w naczyniu herbatniki pokruszyć drobno, dodać pozostałe składniki na ciasto i mikserem utrzeć, ciastem wylepić dno formy, ponakłuwać i schować do lodówki w robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone(...)kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę, gruszki pokrojone na plasty poukładać na serniku i polać

W Mojej Kuchni Lubię
Andrut orzechowy- przekładany domową masą orzechową 143

Chyba najłatwiejszy i najszybszy w wykonaniu deser bez pieczenia. U mnie dziś wafel przekładany masą orzechową - po domowemu. Składniki: 6 białek jaja, ½ kg cukru

Tradycyjna Kuchnia
Puszyste ciasto ze śliwkami 192

tartą. Na tak przygotowaną tortownicę wylać całe ciasto. Śliwki przekroić na pół ( jeżeli będą mrożone to na pewno będą już pokrojone bez pestek) i wyjąć pestki, poukładać nacięciami do góry na cieście. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 55 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystudzeniu posypać cukrem Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Kulebiak wigilijny z kapustą kiszoną i grzybami 352

pieczenia. Po około 40 minutach: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką, przerabiam kilka razy i dzielę na trzy w miarę równe części, jeżeli chcemy upiec większe kulebiaki to dzielimy ciasto na dwie części. Z kawałków ciasta formuję kulki, układam na blacie podsypanym mąką, nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut aby odpoczęło. Następnie ciasto rozwałkowuję(...)piekła kulebiaki w foremce, więc ciasto wałkuję na szerokość foremki. Na ciasto nakładam 1/3 farszu i równo rozprowadzam, pozostawiając z każdej strony po około 1 centymetrze wolnego ciasta bez farszu. Następnie ciasto zwijam jak roladę, brzegi podczas zwijania wkładam do środka. Tak przygotowane kulebiaki układam w blaszce, nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania