bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:282/1508)

Ciasto czekoladowe z gruszkami 283

drugim, dodajemy jajka, miksując po każdym dodaniu. Do powstałej masy dodać mąkę i migdały, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać gruszki, bez soku i wymieszać. Formę o wymiarach 23x30, wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Pieczemy w 165 stopniach, przez ok 45 minut (z termoobiegiem), do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z formy, wystudzić. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Makowiec bez mąki i tłuszczu (bezglutenowy) 1716

Bardzo smaczny, puszysty makowiec bez grama mąki i tłuszczu. Można powiedzieć, że prawie dietetyczny :) Ciasto nie jest suche, czego się obawiałam, każdemu powinno przypaść do gustu. I jest niezwykle łatwe w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzi się jako ciacho 'last minute' na nadchodzące święta. Polecam! Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): 8 dużych jajek 1 szklanka cukru(...)utrzeć z cukrem. Następnie dodać mak, orzechy, skórkę pomarańczową, przyprawę do piernika i wymieszać (masa wyjdzie gęsta, ale bez obawy - rozrzedzi ją piana z białek). Ubić pianę z białek i delikatnie wmieszać do masy makowej. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 ° C przez ok. 45-50 min. Ganasz czekoladowy: Czekoladę połamać i wrzucić

Domowa Cookierenka Agi
Sernik pieczony w kruchym czekoladowym cieście, niebo w gębie 277

cukru pudru - 1 łyżka smalcu - 1 jajo - 4 łyżki gęstej śmietany min. 18% - 3 łyżki kakao - 1 łyżka proszku do pieczenia Zagnieć i wyrób ciasto w dosyć szybkim tempie. Najwygodniej w robocie kuchennym, ale bez niego też można, po prostu szybko zagnieć i podziel na dwie części, zawiń w folię spożywczą i do lodówy lub zamrażary na dwie(...)puszystą masę. Ubij białka na sztywno i dodaj delikatnie do masy. Jest tego trochę, w konieczności przełóż do dużej miski. Wyłóż blachę posmarowaną masłem papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nią masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz przez min.65 - 70  minut w 170°C. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Kakaowe ciasto z morelami 110

wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Suchą mieszankę wsypywać porcjami do masy, ucierając na małych obrotach miksera. Ciasto wyłożyć do średniej prostokątnej blachy (25 x 30 cm), na wierzch wyłożyć połówki moreli bez pestek skórką do dołu. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 o C do suchego patyczka. Ostudzić, można posypać cukrem pudrem

Czerwień i błękit
Oponki pieczone (bez glutenu) 152

pączki były z pszennej orkiszowej. Ciasto na oponki wyszło super, nic się nie kruszyło i ładnie skleiło, także bez obawy.😇 Na koniec udekorowałam swoje oponki, przez co przypominają teraz donaty.😃 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:(ok 30 oponek) -210 g mąki gryczanej -210 g mąki ryżowej -1 jajo -2 żółtka -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody(...)kokosowe do posypania (można użyć pokruszonych orzechów) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Przesiewamy mąki do większej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą.  Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek ok 2 cm grubości. 3. Za pomocą szklanki wykrawamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
MALINOWA CHMURKA Z BEZĄ NA PODŁUŻNYCH BISZKOPTACH 1537

Malinowa chmurka to ciasto tak pyszne i lekkie, że aż samo się w ustach rozpływa. Duża ilość malin, galaretka również malinowa, ubita śmietana i beza :)  Ciasto to wykonane jest na kruchym cieście, jednak mi w lodówce zalegały białka jaja, więc moja malinowa chmurka jest na podłużnych biszkoptach maczanych w soku malinowym :) Składniki na formę prostokątną(...)chwilę ubijać pianę, by nie było w niej wyczuwalnego cukru. Pianę wyłożyć do formy (tej samej, w której będzie przygotowywane całe ciasto) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch posypać płatki migdałów. Piekarnik nagrzać do 140'C. Wstawić bezę i suszyć ją około 50-55 minut. Bezę delikatnie wyjąć z formy i oderwać papier do pieczenia. Maliny rozmrozić

Zrób to smacznie
Chleb żytni razowy na zakwasie 147

godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230*C (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 min. po czym zmniejszyć temperaturę do 200*C, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około

Proste Potrawy
Roze z jablka w ciescie francuskim 128

jabłka nie wypadły.  Zwinięte róże wkładamy do foremek na muffiny, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 8-10 minut, uważając, aby jabłka się nie przypaliły. Ciasta studzimy na kratce, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
ŚWIĄTECZNE SERNIKI 342

nawet jest lepszy bo lżejszy i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Czytaj więcej >> 8) JAGLANE RAFFAELLO Z OREO Jest to kokosowy sernik bez sera, za to z kaszą jaglaną. Ciasto smakuje i wygląda jak prawdziwy sernik, ale jest zdrowszy i mniej kaloryczny w porównaniu z tradycyjnym sernikiem. Czytaj więcej >> 9) SERNIK NA ZIMNO(...)osób, które nie mają piekarnika. Pyszny deser z owocami, który jest lżejszy od sernika pieczonego. Czytaj więcej >> 10) DYNIOWY PUSZEK Kolejny deser na zimno a'la sernik, ale bez sera - z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką z dodatkiem puree z dyni. Ciasto tak delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej >> 11) FIOLETOWA PANIENKA Lekki

Kuchnia MagdaLeny
Łaciata babka z herbatą matcha 132

masy przesiej mąki i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i zmiksuj/dokładnie wymieszaj ciasto, które jest dosyć gęste, ale nawet ręczny mikser/blender to ogarnie. Połowę masy przełóż do drugiej miski, dodaj do niej herbatę/kakao i wymieszaj dokładnie. Formę wysmaruj olejem/margaryną i lekko oprósz mąką, a jeżeli pieczesz w formie bez dziurki(...)tortownicy to możesz ją wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładaj masę na przemian zieloną i białą, a na samym końcu lekko przemieszaj patyczkiem. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 170-180 C przez 60-70 minut. Po upieczeniu przełóż ciasto w formie na kratkę, wtedy jak przestygnie bez problemu wyjdzie z formy. Udekoruj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą

greenscarf
Puszysta Drożdżówka z Kruszonką 301

nakrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na około 20 minut. Pieczenie drożdżówki z kruszonką: Foremkę z drożdżówką wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Drożdżówkę piekę około 50 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka lub wykałaczkę

Uwaga Babcia Gotuje
Biszkopt z proszkiem (jasny) 173

Każdy z Was ma zapewne swój ulubiony przepis na biszkopt. Prawdziwy to taki bez proszku do pieczenia, ale ja gdy mam mało czasu to przygotowuję taki z proszkiem i octem. Cudownie wyrasta, jest delikatny i świetnie się nadaje do przygotowania tortu lub innego ciasta z kremem. Sekretem przy przygotowaniu biszkoptu jest staranne ubijanie białek na sztywną pianę. Przy(...)szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę, stopniowo w czasie ubijania dodawać po łyżce cukru. Piana ma być sztywna, bez wyczuwalnych ziarenek cukru. Do żółtek dodać proszek i ocet, szybko wymieszać do spienienia się

Kuchcik gotuje
Ciasto cappucino 163

proszek do pieczenia, mak oraz kawę cappucino. Całość miksować na wolnych obrotach do czasu połączenia się składników. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Piec 25-35 minut w 160 stopniach bez termoobiegu lub 180 stopni z termoobiegiem. Krem cappucino Z sypkich składników przygotować zawiesinę z niewielką ilością mleka (jak budyń). Zagotować

Pychotkaaa
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 207

pół szklanki mleka- 50 g cukru- 4 żółtka- 75 g masła- 2 łyżki smalcuSKŁADNIKI NA CIASTO OWSIANE /na 1 makowiec/:- 120 g mąki (owsiana, bezglutenowa do wypieku ciast, dostępna w sklepach internetowych),- 5 g mąki Schar bezglutenowej (do ciast lub do chleba),/Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dodać troszkę więcej mąki Schara. Z samej owsianej raczej się(...)makowiec podnosząc papier,11. Makowiec odwracamy tak, aby warstwa bez ciasta znalazła się pod spodem,12. Na papierze wykładamy do formy (najlepiej do keksówki. Jeśli tak jak my pieczecie 3 - można je       dać koło siebie do dużej blaszki),13. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem trzcinowym,PIECZENIE:45 minut, temperatura 180 stopni, góra-dół

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania