bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:292/1508)

sernik kokosowy Siostry Anastazji 221

Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli   na masę serową(...)mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy  na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Ser zmielić minimum dwukrotnie. Dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 628

Dzień Mamy, nie tylko dla mam, mam wyjątkowo pyszną propozycję. Ciasto, choć nieco czasochłonne, jest banalnie proste w przygotowaniu, a smakuje obłędnie! Kruchy, maślany spód, galaretka z zatopionymi w niej słodko-kwaśnymi malinami, rozpływający się na języku waniliowy krem z mascarpone, a całość zwieńczona śnieżnobiałą, idealnie kruchą bezą. Jeśli jeszcze nie dostaliście ślinotoku, należy Wam się order(...)wielkość formy, wyłożyć spód. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto gęsto nakłuć widelcem. Piec w 200 st. C. przez 15-20 minut, aż nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić. Beza: Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Wsypać mąkę, zmiksować. Na papierze do pieczenia odrysować kontur tortownicy, uforować bezę odrobinę mniejszą od średnicy otrzymanego koła. Wierzch

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO Z TRUSKAWKAMI 111

mąki krupczatki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Z w/w składników zagniatamy jak najszybciej ciasto. Ciasto musi mieć jednolitą strukturę. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wylepiamy blaszkę ciastem (zostawiając 1/4 część ciasta na wierzch) KREM: - 600 ml mleka(...)ciastem, układamy na nim truskawki, lekko wciskając je w krem, na wierzch układamy bezę. BEZA: - 4 białka - 4 czubate łyżki cukru Białka ubij na sztywno w metalowej, bądź szklanej misce, dodaj cukier i ubij na sztywno. Tak przygotowaną bezę wyłóż na krem z truskawkami, rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Na bezę ułóż pozostałą 1/4 część schłodzonego ciastaCiasto wstaw

SMYKWKUCHNI
Sernik z borówkami 173

lodówki na 1 godzinę. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić nadwie części: 2/3 i 1/3. Większą część (2/3 ciasta) rozwałkować, przenieść na blaszkę, dokładnie wylepić spód formy i wyrównać. Pozostałą część ciasta (1/3) włożyć z powrotem do lodówki. Podpiec w temperaturze 200ºC przez około 15 minut, na jasnozłoty kolor. Masa(...)podpieczony spód przelać masę serową, wyrównać, następnie na górę wysypać 2/3 przygotowanych jagód. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wyjąć foremkę i na wierzch sernika wysypać równo resztę jagód. Z reszty odłożonego kruchego ciasta (1/3) zrobić wałeczki i wyłożyć na masę serową w postaci kratki. Zwiększyć temperaturę do 170ºC

dom-agi.pl
Wegańskie ciasto z chałwą i śliwkami 161

średnie banany 60 g mąki kukurydzianej 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia około pół kg śliwek 150 ml oleju roślinnego 50 g cukru/ewentualnie, bo dla mnie bez jego dodatku było wystarczająco słodkie 50 g migdałów do posypania/dekorarcji ciasta Przygotowanie: W dużej misce utrzyj banana, chałwę i olej na gładką, puszystą masę.Dodaj przesianą mąkę

greenscarf
Drożdżowa gwiazda z makiem 171

nich cienko rozwałkować na równe okręgi. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na nim pierwszy placek i posmarować go 1 / 3 masy makowej, pozostawiając ok. 1 cm brzeg bez nadzienia . Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem. Na wierzchu ułożyć ostatni krążek ciasta. Dokładnie docisnąć brzegi placków, aby się skleiły . Ciasto pokroić na 16 kawałków, pozostawiając(...)środek ciasta bez nacinania. (najłatwiej podzielić na 4 i ponownie każdy fragment 2 razy na pół). Każdy nacięty kawałek przekręcać raz w lewo, raz w prawo żeby wyszedł wzorek gwiazdy (niżej zdjęcia). Sklejać ze sobą na dole po 2 fragmenty. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut

W kuchni bez szafek
Ciasto drożdżowe według przepisu mojej babci 140

Cześć W moim rodzinnym domu mistrzynią w pieczeniu ciast drożdżowych była babcia. Po wielu latach ich pieczenia miała już w rękach i oczach taką miarę, że piekła je bez żadnego odmierzania składników. Ja (chociaż próbuję już kilka ładnych lat) nadal nie mogę dorównać jej mistrzostwu. Co jakiś czas oczywiście próbuję. W końcu wprawa czyni mistrzem. Największe problemy(...)tłuszczu). Ostatnio upiekłam drożdżówkę z mieszanymi owocami. Większa część była z czerwoną porzeczką. Pozostała część z przepołowionymi czereśniami i borówkami. Ciasto drożdżowe Przygotuj dużą miskę, garnek, tłuczek do ciasta 1 , szklankę, miarkę kuchenną lub wagę, blachę do pieczenia, kuchenną ściereczkę. Przygotuj składniki: 30 dag margaryny lub masła, 1 szklankę mleka, 1 (niepełną) szklankę cukru, ½ kostki (50 g) świeżych drożdży

blog.moje-pasje.info
Szarlotka z rabarbarem 173

cytryny • 2 łyżki cukru • 2 cukry wanilinowe • 1/2 łyżeczki cynamonu • 5 łyżek płatków migdałowych Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier i proszek do pieczenia. • Na tarce o grubych oczkach zetrzeć masło do mąki. • Ucierać

To co kocham
Chlebek bananowo-dyniowy 174

sodą i proszkiem do pieczenia, cukier, olej i posiekaną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Keksówkę o długości 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto i pieczemy około godziny. Studzimy na kratce. Gdy ciasto wystygnie posypujemy je cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Cycki murzynki 369

Powala na kolana. Dzięki temu jest tak bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka(...)okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto czekoladowe z malinami 252

zwykle znalazłam coś smakowitego :D A przepis pochodzi z dobrze znanej na pewno każdemu strony  mała cukierenka  :) Składniki Ciasto: 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek ciemnego kakao bez cukru 90 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao  60%- ja oczywiście użyłam czekolady  mlecznej 100g 2 łyżki masła 5 łyżek śmietanki(...)połączą.  Następnie dodać pianę z białek i mąkę , wymieszać łyżką delikatnie, ale dokładnie. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wyłożyć  papierem do pieczenia, tylko dno.  Przełożyć  do niej połowę ciasta i na wierzchu rozłożyć  połowę malin. Owoce przykryć resztą ciasta i  na końcu wyłożyć resztę malin.  Ciasto piec w piekarniku nagrzanym

Cukier&Puder
Pleśniak z rabarbarem 117

piękne zielono-różowe łodygi przytargałam dziś ze straganu. Czy wspominałam już, że uwielbiam maj? Za rabarbar, szparagi, botwinkę, bez kwitnący za oknem i piękną pogodę. Miłego weekendu kochani! Składniki: Kruche ciasto: 400 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 70 g cukru pudru 200 g zimnego masła 5 żółtek 1-2 łyżki lodowatej wody 3 łyżki

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto na oleju z malinami 146

Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.  Przygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 145

minut do zamrażalnika lub do lodówki, by nieco stężało. 4. Smarujemy formę tłuszczem (margaryną) i wykładamy papierem do pieczenia, który również możemy natłuścić. 5. 10 minut przed upływem czasu schładzania ciasta, włączamy piekarnik ustawiony na 180 stopni bez termoobiegu. 6. Po upływie 20 minut rozwałkowujemy ciasto na ok 0.5 cm grubości i przekładamy do przygotowanej formy – gdyby(...)jajka użytego do kruchego ciasta na spód sernika). 18. Dodajemy pianę do masy serowej i delikatnie wszystko mieszamy. 19. Całość przekładamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni bez termoobiegu, na drugi poziom od dołu, na 30 minut. 20. Po upływie tego czasu, zmniejszamy temperaturę piekarnika do 160 stopni i pieczemy przez kolejne 30 minut. Góra

Okiem Blondynki by McBlondi
Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką 188

które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie w kształcie serca) 8 łyżek(...)karmelu i skórkę kandyzowaną. Krótko mieszamy. Masę przekładamy do naczynia do zapiekania (u mnie w kształcie serca). Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut. Ciasto należy obserwować. Podajemy oprószony cukrem pudrem z odrobiną drobniutko pokruszonych orzechów włoskich. Smacznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania