bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:299/1508)

Czekoladowe z jabłkami i rodzynkami 117

drugim, dodajemy jajka, miksując po każdym dodaniu. Do powstałej masy dodać mąkę i migdały, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać jabłka, bez soku i wymieszać.  Tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Pieczemy w 170 stopniach, przez ok 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z formy, wystudzić. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kruche ciasto z truskawkami 617

bez cukru  3/4 szklanki cukru  1/4 szklanki oleju  20 dkg truskawek przekrojonych na pół  Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto kruche, daję do miski i szybko łączę mokrą ręką  Ciasto krótko wyrabiam i dzielę na 2 części, jedna większą i jedną mniejszą  Jedną część owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki. Pozostałym ciastem(...)Cieniutkim strumieniem, wlewam olej. Wszystko mieszam krótko, tylko do połączenia składników  Pianę wykładam na ciasto kruche. Na pianę daję pokrojone truskawki, lekko wciskam owoce w pianę Na wierzch ciasta, ścieram schodzone ciasto kruche. Najlepiej trzeć ciasto na tarce o dużych oczkach  Ciasto piekę około 30 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Gotowe ciasto ostrożnie wyciągam

Proste Potrawy
Torcik czekoladowy wegański, bez glutenu, bez cukru 162

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 170g roztopionego oleju kokosowego 90g erytrolu 1/3 szklanki syropu z agawy (80ml) 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 12 łyżek wody 2-3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki kakao bez cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 250ml mleka migdałowego 2 kopiaste(...)dokładnie wymieszać mikserem. 5. Ciasto przełożyć do dwóch tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia o średnicy 20cm. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasta ostrożnie wyjąć z blaszki. Jedno ciasto wyrównać z wierzchu

Mała Cukierenka
CHLEB ORKISZOWY UBIJANY 82

rozetrzeć drożdże, dodać sól i wodę. 2. Ubijać ciasto na wysokich obrotach miksera, (końcówka taka jak do ubijania białek, lub ewentualnie hak)do momentu aż ciasto nie będzie przyklejało się do boków miski. Zeskrobać miękkie ciasto z trzepaczki, miskę starannie przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia: 3. Wyjąć ciasto z lodówki i pozostawić w temperaturze pokojowej(...)przed dalszym formowaniem. 4. Delikatnie wyjąć ciasto na omączony blat i oprószyć mąką po wierzchu. 5. Podzielić ciasto na cztery równe prostokąty. 6. Ostrożnie, żeby nie naruszyć struktury ciasta, skręcać ze sobą po dwa paski na kształt warkocza. W ten sposób powstaną dwa bochenki. 7. Chleby przełożyć na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Pozostawić do wyrośnięcia, maja prawie podwoić

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowe ciasto z gruszkami 152

. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (23x33 cm). Gruszki obieramy przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne, a następnie układamy na cieście. Pieczemy ok 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ja użyłam taką bez mleka w składzie i rozpuściłam ją w kąpieli wodnej. Wy jeśli

Cynamonowe szczęście
Muffinki z czekoladą 139

proszek do pieczenie. W drugiej mieszam rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy, tłuszcz (roztopione i przestudzone masło lub margarynę albo olej) i mleko lub wodę. Łączę zawartość obu misek i za pomocą trzepaczki mieszam, dopóki składniki się nie połączą. Dodaję posiekaną czekoladę lub kropelki (tzw. groszek) czekoladowe i delikatnie mieszam. Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut(...)piekarnik do temperatury 180 stopni (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu), formę do muffinek wykładam papilotkami. Czekoladę łamię na mniejsze kawałki, wkładam do naczynia miksującego, ustawiam czas 10 sekund, obroty 5 Dodaję pozostałe składniki i miksuję 15 sekund,  obroty 5 Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut. Po upieczeniu muffinki z czekoladą wyjmuję

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
80. Kolejna dziesiątka i ciasto jogurtowe ze śliwkami i cynamonem 191

pieca taką mieszanką posypujemy całe ciasto dość obficie - po upieczeniu zrobi się krucha skorupka z cukru. Pieczemy około 60- 70 minut (do suchego patyczka). Studzimy chwilę we wyłączonym piekarniku, następnie wyjmujemy i zjadamy! Smacznego :) ( niestety w piekarniku bez termoobiegu ciasto tak bardzo nie zarumieni się na górze, ale jeśli ktoś posiada termoobieg po upieczeniu wierzch ciasta będzie naprawdę

Symfonia Smaków
Ciasto z borówkami 127

wszystkie te kryteria. Takie też jest dzisiejsze ciasto z borówkami :) Piekłam je w tortownicy o średnicy 20 cm, jeśli macie większą wystarczy skrócić nieco czas pieczenia. Jeśli szukacie inspiracji na coś pysznego z dodatkiem borówek, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na sernik na zimo z borówkami , pyszne bezy czekoladowe lub ciasto leśny mech lub tort

Ciastkozercy
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 166

Truskawki z kruszonką doskonale smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów, bitą śmietaną, czy po prostu bez dodatków.   Czekolada sprawia, że deser jest bardziej kuszący i obłędnie pachnie! Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje!  500g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego (czubata) Kruszonka: 50g masła(...)całe lub przekrojone - ja pokroiłam). Owoce posypać cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką. Zapiekać około 20 minut w 200 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać startą białą czekoladą. (Dodatkowo posypałam również odrobiną czekolady mlecznej.) Podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków

Di gotuje
Łatwe ciasto ucierane z malinami i kremem 207

ziemniaczanej -3/4 szklanki  cukru -200 g masła lub margaryny -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g DODATKOWO -około 200g malin -mleczna czekolada do posypania ciasta Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy i dzielimy na pół. Wylewamy połowę a do drugiej połowy dodajemy kakao

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Konfitura ze śliwek z bananami bez cukru, czyli mój sposób na kwaśne śliwki na wakacjach 170

Byliśmy na wakacjach, nad polskim morzem. Piękny ośrodek wczasowy pośrodku sosnowego lasu w małej, nadmorskiej miejscowości. Mieszkaliśmy w kawalerce z aneksem kuchennym. Wyżywienie mieliśmy we własnym

Moja Delicja
Jabłecznik z budyniem na kruchym cieście 656

łyżki śmietany Masa budyniowa: 4 szklanka mleka 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Dodatkowo: 7 umytych, niedużych jabłek cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć

Mała Cukierenka
Jaglane ciasto pomarańczowe 113

bez znaczenia..Ciasto jest smaczne, ale potrzebna jest filiżanka kawy, herbaty a nawet mleka..bo jest tak jakby "zapychające"..ale ogólnie pyszne.Upieczone wczoraj wieczorem...i już gdzieś znikło haha..więc chyba było dobre.. 1 szkl.mąki ziemniaczanej  1 szkl. mąki jaglanej Skworcu 1 szkl. cukru trzcinowego [ białego]  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mąką jaglaną oraz proszkiem do pieczenia. Powoli, cały czas mieszając, dodać mąki do utartych jajek z cukrem. Na końcu dodać ostudzone masło  i mieszać, aż do uzyskania ciasta o konsystencji np. budyniu. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec przez około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu

Moje domowe kucharzenie
Ciasto stracciatella z truskawkami 143

muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu. Książka do nabycia W TYM MIEJSCU . Powiem Wam , że warto. Jasne przepisy zawsze pod ręką. Z książki poczyniłam przepyszne i lekkie ciasto. Zniknie w oka mgnieniu. Jest proste w przygotowaniu. W oryginale ciasto ma kształt prostokąta(...)gorzkiej czekolady dodatkowo trochę czekolady do posypania 1,5 kg truskawek 300 g słodkiej śmietany 30-36% Przygotuj biszkopt.Czekoladę posiekaj na małe kawałeczki, jeśli chcesz biszkopt jasny, bez czekolady- pomiń ten krok.Wymieszaj obie mąki i przesiej je do naczynia. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę i ciągle ubijając dodawaj stopniowo cukier, aż do jego wyczerpania

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki z czekoladą 122

proszek do pieczenie. W drugiej mieszam rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy, tłuszcz (roztopione i przestudzone masło lub margarynę albo olej) i mleko lub wodę. Łączę zawartość obu misek i za pomocą trzepaczki mieszam, dopóki składniki się nie połączą. Dodaję posiekaną czekoladę lub kropelki (tzw. groszek) czekoladowe i delikatnie mieszam. Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut(...)piekarnik do temperatury 180 stopni (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu), formę do muffinek wykładam papilotkami. Czekoladę łamię na mniejsze kawałki, wkładam do naczynia miksującego, ustawiam czas 10 sekund, obroty 5 Dodaję pozostałe składniki i miksuję 15 sekund,  obroty 5 Papilotki napełniam ciastem do 3/4 wysokości i piekę około 25 minut. Po upieczeniu muffinki z czekoladą wyjmuję

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania