C hlebek bananowy to przepis dla wszystkich miłośników bananów (albo tych, co nie lubią, jak są już brązowe i chcą je smacznie spożytkować). Ja należę raczej
Food SquareBezglutenowe babeczki piernikowe są modyfikacją naszych ulubionych muffinek z batata. Aby były bardziej piernikowo-świąteczne dodałyśmy do nich przyprawy korzenne i karob. Dzieci chciały koniecznie
głodny alergikŚwięta święta święta! :D Kolejna wyżerka się szykuje, a żeby było smacznie trzeba wypróbować jak najwięcej przepisów. No i ten okazał się przepyszny! Strzał w dziesiątkę
Jak gotować i nie zwariowaćNadeszła pora wielkiego otwarcia jeszcze większej książki kucharskiej, w którą od wielu lat wpisywałyśmy nasze receptury. Przeglądanie zapisanych kart miało być inspiracją do odnalezienia tego, co
Wypisz WymalujPyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na stronie
My Culinary ArtSernik zebra to delikatne ciasto o wyraźnym smaku kakao i wanilii. Proste wykonanie i apetyczny wygląd na pewno zachęcają do wykonania. Jestem pewna, że sernik zebra
Kuchcik gotujeRyż z jabłkami jest jednym z tych dań, które znają wszyscy, ale każdy gotuje inaczej. Zatem ja przedstawiam dziś swoją wersję. Danie to jest z natury
Kawa z mlekiemmniej mąki kokosowej, bo inaczej ciasto będzie za gęste. Gdy masz rozgrzany piec i gotową foremkę (ok. 10×20 cm), wlej do ciasta ocet jabłkowy, rozmieszaj, przelej do foremki i wstaw do pieca. Piecz w 180° przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Gotowe! Czytaj więcej o składnikach: Mąka w kuchni paleo | Jajka omega-3 – samo zdrowie czy marketing(...)Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Wpis <em><a href="https://paleosmak.pl/chleb-paleo-bananowy-z-maka-ziemniaczana/" target="_blank">Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną
PaleoSMAKChrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe
Moja Delicjarodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie przygotowuje się bez dodatków tylko z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę ponacinałam. Po upieczeniu olejem rzepakowym(...)Przygotowanie: Ciasto: Drożdże mieszamy z cukrem, wodą i mąką razową. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. do wyrośnięcia. W dużej misce mieszamy mąkę pszenną z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże, pietruszkę i wyrabiamy ciasto do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach blachy. Blachę podsypujemy mąką i przekładamy na nią ciasto, brzegi
Moniki Smakołykiostatnio mam totalnego lenia, odkładam wszystko na jutro, a najlepiej na za tydzień, zasypiam bez ostrzeżenia w najdziwniejszych pozycjach i naprawdę bardzo, ale to bardzo chcę już nosić szorty. O.Dzisiaj jednak, nie bacząc na moje wczorajsze poczynania, chcę Wam napisać o cieście z początku tygodnia, które przygotowałam, żebyśmy mieli coś słodkiego do podjadania w urodziny(...)fascynacją oglądać Baking mad with Eric Lanlard. Muszę powiedzieć, że ten Francuz z zabawnym akcentem mnie zauroczył, a jego wypieki wywołują ślinotok momentalnie. Kiedy więc zobaczyłam jego boskie ciasto cytrynowe wiedziałam, że muszę je przygotować. Nie widziałam jeszcze ciacha, które miałoby w sobie aż tyle cytryn! Zaczęłam więc szukać przepisu, i co się okazało...? Że na stronie programu są wszystkie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeByłam dzisiaj wyjątkowo zajęta w kuchni, a jutro też będzie się działo…:) Oczekuję na przyjazd wyjątkowych Gości z Polski i chcę się należycie do tego
UgotujmyTo.plZgodnie z zapowiedzią dziś rusza w mojej kuchni festiwal przepisów świątecznych. Oczywiście w poprzednich latach pojawiało się ich na blogu bardzo wiele, ale w tym roku
W mojej kuchniBLOK BAKALIOWY - KEKS BAKALIOWY Piękny, bożonarodzeniowy przysmak - pyszne, wartościowe bakalie zapieczone w formie keksu, ale bez dodatku mąki i masła czy cukru. Samo zdrowie
Słodko-Słony Świat Ilonyproduktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone jest erytrolem, więc diabetycy również mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest trochę miodu, ale spokojnie można z niego zrezygnować, lub również zastąpić erytrolem. Obawiałam się, że bezglutenowy biszkopt wyjdzie mi zbyt kruchy, aby móc go zwinąć, zrobiłam więc ciasto czekoladowe podobne do tego, z którego(...)przez sitko), dosypujemy starty na proszek bób tonka, a na końcu powoli wlewamy olej, cały czas miksując ciasto. Wyrobioną masę mieszamy delikatnie z ubitymi białkami i wykładamy na blachę (wymiary około 25 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 20 minut. W tym czasie starannie
Quinoa Raz!