kubeczek po jogurcie może grać rolę główna przy pieczeniu ciasta? Tak o samym cieście wypowiada się autorka przepisu: "Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto, do którego nie potrzebujemy miksera, ani wagi do odmierzania składników, wystarczą łyżka i kubeczek po jogurcie. Na wierzch dowolne owoce i puszyste, wilgotne ciasto do kawki gotowe." Zmian w oryginalnym przepisie dokonałam niewielkich(...)nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Gruszki obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cynamonem, ułożyć na wierzchu ciasta. Piec około 45 min. w 180C - bez termoobiegu, na środku piekarnika . Przy kolejnym podejściu poprzestanę jednak na 40 min., bo ciasto od spodu mogłoby być
Grunt to przepis!swoim ciastem ! Dziś serwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia
Kuchnia PaulettesPyszne, delikatne ciasto na bazie biszkoptu, z mnóstwem pysznych owoców. Całość idealnie uzupełnia polewa z kwaśnej śmietany. Gorąco polecam ! To ciasto z pewnością skradnie również Wasze serca. Rewelacyjne zarówno latem ze świeżych owoców jak i zimą z mrożonych. Można także użyć innych ulubionych owoców, u mnie w wersji z truskawkami, dlatego właśnie - truskawkowiec. Za przepis dziękuję p.Lucynie :-)Składniki na biszkopt(...)mnie program do biszkoptów, ale może być góra-dół ; na termoobiegu niższa temp.i krótszy czas pieczenia)- wkładam do zimnego piekarnika.Składniki masy owocowej:- 1,5 kg truskawek- 0,5 l wody- 3/4 szkl ksylitolu ( lub cukru)- 2 budynie śmietankowe ( bez cukru)- 3 galaretki truskawkoweW garnku doprowadzić do wrzenia truskawki z ksylitolem i 1 szklanką wody. W reszcie wody
Smaczne Zdrowerobi się coraz cieplej, więc serniczek na zimno o smaku jagodowym z galaretką będzie idealnym deserem na niedzielę, w dodatku bez pieczenia. Tak więc nie ma obaw, że wyjdzie zakalec. Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!! SKŁADNIKI
słodki bratekcukier oraz przyprawy łączymy. Masło kroimy na wiórki,dodajemy żółtka, zagniatamy ciasto-jeżeli jest potrzeba dodajemy łyżkę wody. Ciasto wkładamy do lodówki. JABŁKA: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, włożyć na patelnię dodając cukier, sok oraz miąższ z pomarańczy. Całość przesmażyć ok 8-10 minut. Nagrzać piekarnik (bez termoobiegu) do 180 stopni Tortownicę wysmarować masłem, wykleić(...)ciastem (brzegi ok. 1,5 cm), ponakłuwać widelcem, wyłożyć jabłka i piec przez ok. 25 minut. W tym czasie przygotować bezę BEZA: Ubijamy białka, dodając po łyżce cukru. Ubijać przez 2-3 minuty, po tym czasie zaczynamy dodawać mąkę ziemniaczaną. Białka powinny być lśniące. Wystawiamy ciasto z piekarnika i pokrywamy bezą-pieczemy kolejne 20 minut. Wystawiamy i przestudzamy
Kopystką po garachmargaryny, 500 g mąki, szklanka cukru pudru, 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany, Beza kokosowa; szklanka cukru, 4 białka, 80 g wiórek kokosowych 300 g borówki amerykańskiej Po wiórka kokosowe zapraszam do SKWORCU...przyprawy wysokiej jakości:) Wykonanie; Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce(...)Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Anioły w kuchniwykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi i odstawiamy na chwilę. 2. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy do niej pozostałe składniki, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wykładamy na ciasto wysmarowane powidłem śliwkowym. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Po upieczeniu studzimy. Składniki na bezę wiśniową: ciasto kruche ciemne (to zarobione wcześniej) 4 białka(...)wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią masę serową. Pieczemy w 180 stopniach 40 minut. Studzimy. Krem: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe (40 g bez cukru) 8 łyżek cukru 250 g masła 1. Z budyniu i mleka gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy, stopniowo dodajemy budyń, miksujemy, żeby składniki ładnie się połączyły. Przełożenie ciasta: ciasto jasne
kruche babeczkiserii ciast ucieranych a wisienką na torcie jest chrupiąca beza. Jest podzielne, na dużą blachę. Zdecydowanie jest małym wspomnieniem lata, pikników na trawce lub innych spontanicznych letnich wypraw. Bardzo polecam. Składniki: 175 g masła 5 łyżek śmietany kremówki 48% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 225 g maki pszennej 100 g zmielonych migdałów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)rozrzucamy pozostałe maliny i pokruszone bezy. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już w środku suche. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Posypujemy cukrem pudrem. Możemy podawać z bitą śmietaną. The post Ciasto z Malinami i Bezą appeared first on Made
Made By Mom And Sonpłatków migdałowych Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki wyrobić do uzyskania jednolitego ciasta. Zagnieść w kulę i podzielić na dwie równe części. Schłodzić w lodówce 30-60 minut. Beza: Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Pod koniec wsypać przesianą mąkę ziemniaczaną i delikatnie wmieszać do ubitych białek. Schłodzone ciasta rozwałkować i umieścić w dwóch prostokątnych(...)wymiarach 25x35 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasta wysmarować dżemem. Na dżem wyłożyć pianę z białek i obficie posypać płatkami migdałowymi. Obydwa placki piec w 180 st.C przez około 35-40 minut (jeśli nie posiadamy dwóch takich samych form, należy piec ciasta na dwa razy. Ważne jednak, by składniki na bezę ubić bezpośrednio przed pieczeniem pierwszego
Nastoletnie WypiekanieNa urodziny zamiast tortu zawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama
Pasja SmakuJuż chyba dawno, aż tak nie zasmakowało mi żadne ciasto, że w ciągu dwóch dni zjadłabym je całe sama :D chyba lepszej recenzji pisać nie
Malinowo w kuchniDzisiaj nasze ulubione ciasto, które już mogliście poznać jako Ptasie Mleczko , ale w wersji dla alergików, czyli na bazie mleczka kokosowego zamiast śmietanki. Delikatne, lekkie, idealne
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniecukru3 białka jaj PRZYGOTOWANIE:CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać. Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem Ciastem wyłożyć spód i boki blachy. MASA SEROWA Do miski wyłożyć ser, dodać budyń(...)cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka, dodać cukier, zmiksować składniki. Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być. Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop. BEZA Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek i resztą cukru. Zapiec
Kuchnia Danusimogłam dłużej zwlekać i wreszcie wypróbowałam to ciasto, którego sposób pieczenia delikatnie jest bardzo nietypowy. To ciasto można upiec bez jajek, ale najdziwniejsze jest to, że przed pieczeniem polewa je się wrzątkiem! Piekliście kiedyś takie ciasto? Ja piekłam angielski pudding, który sposobem pieczenia przypomina czekoladowe ciasto na gorąco. Oczywiście, jeśli ciasto jest gorące to najlepiej smakuje
codojedzenia