bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:112/1508)

Łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym 192

końca się udało. W każdym razie umówmy się, że to tylko na zdjęciach wygląda na zbyt ciemną Ciacho piekłam na dwa razy. Najpierw pierwszy blat ciasta kruchego z połową jabłek, a potem drugi blat z resztą jabłek i bezą. Na końcu wystarczy tylko położyć jedną część na drugiej. Moje warstwy jabłkowe są dość wysokie, ponieważ jabłka uwielbiamy, ale można(...)foremki (wraz z papierem), wyłożyłam ją nowym papierem, wykleiłam ciastem, nałożyłam jabłka i na końcu bezę. Pieczemy również w 180 stopniach około 25 minut. Musicie uważać, żeby wasza beza nie ściemniała zbyt mocno . Po upieczeniu nakładamy część z bezą na pierwszy upieczony blat ciasta kruchego. Z ciasta wykroiłam 8 dużych porcji. Czyli pewnie można wykroić 10 odrobinę mniejszych. W przypadku8

Relaxtime
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1036

Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek  to cudnie prezentujące się ciasto, dziecinnie proste, szybkie w wykonaniu i w dodatku przygotujemy je bez potrzeby używania piekarnika. Ptasim Mleczkiem zachwycone będą w szczególności dzieci - idealny pomysł na lekki wiosenny deser. Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Składniki: 530 g mleka skondensowanego słodzonego (lub niesłodzonego(...)ubijamy, a następnie dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Każdą z porcji miksujemy do otrzymania gładkich konsystencji. Formę (ok. 20x30 cm) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy biszkopty (przed ułożeniem każdy z nich namaczamy przez moment w mleku), a następnie jedną z mas uważając, aby nie przemieścić biszkoptów. Umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Sernik 121

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} SERNIK Ciasto:      4 żółtka,     3 szkl. maki zwykłej,      3 łyżki cukru,      2 łyżeczki proszku do pieczenia,      kostka margaryny Masa serowa:     1kg. sera(...)szklankę cukru, Z podanych składników zagnieść ciasto. Ser pokruszyć, dodać margarynę, cukier jajka, budyń i wszystko wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie części,   większą rozłożyć na blachę na ciasto położyć masę serową, na masę białka ubite na sztywno z cukrem i na wierzch pokruszyć resztę ciastaPiec 50-60 min. bez termoobiegu (góra /dół

Kuchnia Beaty
Dyniowa tarta z bezą 178

bardzo płynna, ale nie przejmujcie się tym - taka właśnie ma być i zgęstnieje w czasie pieczenia. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy około 40 minut. Beza Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy po łyżce cukru cały czas(...)śmigieł miksera, a rozcierając masę z białek nie powinniśmy czuć cukru pod palcami. Na koniec ubijania dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijamy. Bezę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 20 minut w 180 stopniach, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezę jeszcze około godziny przy uchylonym piekarniku (ja wsadzam pudełko zapałek między drzwiczki piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Biszkopt 134

tortów. Dobry przepis na biszkopt to podstawa. Po wielu próbach, analizie popełnionych błędów znalazłam ten idealny. Muszę przyznać, że ogromną pomocą okazały się mojewypieki.com. Ciasto jest bez dodatku proszku do pieczenia, ale jeśli odpowiednio ubije się białka oraz delikatnie wymiesza mąkę ciasto samo urośnie “jak na drożdżach”. Polecam. Nowy post Biszkopt pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Napoleonka na krakersach 185

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd , pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego

Kulinarny Pamiętnik
Szarlotka z bezą 153

łyżeczki cynamonu 10 dag biszkoptów 15 dag cukru Beza: 4 białka pół szklanki cukru. Sposób wykonania: Na stolnicę przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i masło.  Nożami szatkujemy masło z mąką do uzyskania drobnych kawałków.  Dodajemy żółtka i ręcznie zagniatamy ciasto na gładką masę, a następnie wkładamy na pół godziny(...)masę jabłkową i całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut w 190°C.  W tym czasie przygotowujemy bezę. Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści (nie będą wyczuwalne grudki). Bezę wykładamy na gorące ciasto i pieczemy około 30 - 40 minut zmniejszając temperaturę

Qchnia po prostu
Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą 195

szczypta soli Ponadto: 20-30g płatków migdałowych Przygotować bezę.   Białka ze szczyptą soli należy ubić na sztywną pianę. Miksując stopniowo dodawać cukier, a na końcu wsypać mąkę ziemniaczaną. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Na papierze do pieczenie zaznaczyć wielkość blachy, w której będzie przygotowywane ciasto. Masę bezową(...)rozsmarować na papierze i posypać płatkami migdałowymi. Bezę piec około 60 minut w temperaturze 140-150 stopni. (Powinna być chrupka, wypieczona oraz lekko popękana.) Gotową bezę ostudzić - najlepiej zostawić na noc w piekarniku. Przygotować ciasto.  Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i wyłożyć nim dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto w formie wstawić do lodówki na około

Di gotuje
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 197

Kolejna fajna propozycja.  Naprawdę idealne połączenie kremowego środka,  maślanego spodu, gorzkiej czekolady, świeżych fig i pysznego sosu winnego. Smak nie do opisania, do spróbowania

Malinowe Pocałunki
Pizza neapolitańska na zakwasie, pieczona na kamieniu 287

musi być mielony, a nie śrutowany.   CIASTO NA PIZZĘ To ciasto jest wynikową trzech przepisów podejrzanych u różnych piekarzy. Jeden pomijał oddychanie, inny zakładanie ciasta, różne były czasy i techniki mieszania, wyrastania i fermentacji. Wybrałam to, co było optymalne dla mnie – dla smaku i dla konsystencji ciasta jaką chciałam uzyskać.   Ciasto na pizzę neapolitańską ma hydrację (stosunek mąki(...)przypadku pieczenia tego typu pizzy mija się z celem – pizza neapolitańska pieczona jest w piecach opalanych drewnem, temperatura podczas pieczenia oscyluje w granicach 500⁰C a sama pizza piecze się przez 30-50 sekund. Ciasto ma się spiec pod spodem i lekko przypiec na krawędziach – musi mieć wyczuwalną, chrupką skórkę i puszysty brzeg. Niższe nawodnienie ciasta w takich

Karo in the Kitchen
Dorsz pieczony w cieście 293

stylu naleśnikowym, ale bez mleka. Z pieczonymi na ostro ziemniaczkami i mizerią smakuje świetnie :) 3 polędwice z dorsza (ok. 400 g) łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim jajko 2 łyżki mąki łyżka soku z cytryny Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Wcześniej przygotowujemy sobie ziemniaczki, aby piekły się razem z dorszem. Rybę podałam z mizerią i pieczonymi ziemniaczkami z tego przepisu(...)KLIK Jajko roztrzepujemy z sokiem z cytryny i mąką. Rybę nacieramy przyprawą i obtaczamy w cieście. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut (tyle piekłam rybę na wpół zamrożoną, długość pieczenia musicie dostosować do stanu i wiekości ryby i do swojego piekarnika). Soczystą, upieczoną rybę podajemy z ziemniakami i mizerią lub inną surówką. Smacznego

Mienta blog
Ombre tarta LCHF z owocami | bezglutenowa, bez laktozy, bez pieczenia, bez cukru, niskowęglowodanowa | 149

Bezglutenowa, niskowęglowodanowa tarta z owocami i masą jogurtową.  Różowa, kobieca, niezwykle urocza i smaczna. Bez pieczenia, bez cukru i laktozy.  Smaczna, lekka i zdrowa. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 2 łyżki(...)stewii w proszku 1 łyżka kakao Masa: 2 łyżeczki żelatyny 400g jogurtu bez lakozy 1/2 mieszanki kompotowej HORTEX 2 łyżki nasion chia 3 łyżki stewii Przygotowanie: Ciasto ugniatamy (możemy wymieszać w maszynie) wykładamy silikonową formę ciastem i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do lodówki na 20min. Następnie pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach.  Mieszankę kompotową blendujemy ze stewią

Czarnawisienka
SERNIK GOTOWANY Z HERBATNIKAMI I CZEREŚNIAMI + FILMIK 396

Sernik gotowany na herbatnikach, to pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Ser gotowany, przełożony jest mocno czekoladowymi ciastkami, z dodatkiem czereśni i galaretki, idealny na letni

Kulinarne Fantazje Marioli
BEZA PAVLOWEJ 410

Bezy przygotowujemy najlepiej dnia poprzedniego.  Ja lubię podawać polane od góry stopioną  czekoladą oraz posypane prażonymi płatkami migdałów-poezja! Ciasto wbrew pozorom nie jest takie trudne, jednak wymaga od nas poświęcenia mu trochę czasu (głównie zrobienie bezy, reszta to zaledwie kilka minut, zwłaszcza gdy mamy już wprawę:))-tym co jeszcze nie jedli ale nie tylko baaardzo mocno polecam(...)ubijać tak długo aż będą błyszczące. Na dwóch blaszkach wyłożyć papier (można obrysować sobie ołówkiem spód tortownicy) i wyłożyć ubite białka, dzieląc mniej więcej po połowie. Lekko wyrównać. Podczas pieczenia beza rozpłynie się troszkę na szerokość, dlatego żeby nie była zbyt płaska ja rozkładam na mniejszą powierzchnię. Jest wtedy super wysoka. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika

Smaczne Zdrowe
Słoneczne babeczki JAGLANKI 217

pieczenia Ksylitol - cukier puder do posypania (Ksylitol dodany do słodkich wypieków np. w formie pudru na wierzch odkwasza organizm i dba o zęby!) Przygotowanie: 1/ Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem  2/ Miksujemy brzoskwinie z mlekiem blenderem a następnie dodajemy nasiona chia, cukier, mąkę, proszek do pieczenia  oraz olej. Miksujemy na jednolite ciasto bez(...)grudek. 3/ Blaszkę do babeczek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy po brzeg ciasto  pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu ok. 15  minut (do wyrośnięcia i zarumienienia) 4/ Wyjmujemy, lekko studzimy a następnie wykładamy na tacę i posypujemy ksylitolem pudrem. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania