jestem łasuchem i słodkiego nie potrafię sobie odmówić😀 W chwili słabości na szybko wole poratować się kostką czekolady gorzkiej czy paroma orzechami nerkowca, niż pójść kupić sklepowe ciastki czy batony.. Dzisiaj mam dla Was domowe kruche ciastka kokosowe, które z pewnością zaspokoją wasze zachcianki. Kokos ma w sobie dużo tłuszczu, dzięki czemu w środku są miękkie
Zdrowie i pysznie na talerzurodzinie występuje więc mogę być z lekka obciążona - jestem wrażliwa na gluten jak stwierdził Pan doktor - więc od czasu do czasu pozwolę sobie na ciastko czy batona. Jednak zdaje sobie sprawę jak mogę się po nich czuć więc staram się zjadać je z głową :) - rzadko. Pewne jest jedno - samopoczucie jest dla mnie najważniejsze a gluten
BezglutenowaIzabelajuż wiem czemu, nie zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukrem pudrem, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku. Wszystko dokładnie ucieramy aż masa stanie się gładka i lekko gęstawa. Odkładamy ją do lodówki na 1 godzinę. Zastygnięty baton czekoladowy wykładamy z formy, smarujemy po wierzchu biała czekoladą i dekorujemy czekoladowymi groszkami. Odkładamy na 30 minut do lodówki, aż polewa zastygnie. Czekoladę kroimy na 2 centymetrowe plastry, podajemy
Kulinarne Fantazje Mariolikaszy jaglanej 300 ml mleka Masa truskawkowa: 5 dużych truskawek 1 łyżeczka miodu rzepakowego Masa borówkowa: Garść borówek 1 łyżeczka miodu rzepakowego 1 łyżka wiórków kokosowych Spód: 2 batony super food raw bar (surowe kakao, orzechy nerkowca) PurellaFood lun 70 g daktyli 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka miodu rzepakowego 10 migdałów Kaszę jaglaną
VioletoweKucharzenieMój własny, a zarazem ulubiony przepis na BATONY MUSLI FIT. Będę do niego wracać jeszcze nie raz, kiedy mi tylko przyjdzie na nie ochota, bo te sklepowe oczywiście omijam szerokim łukiem. Wystarczy przeczytać ich skład i sami się zniechęcicie. Nie ma jak domowe, własnoręcznie przygotowane zdrowe polejecie je polewą czekoladową J Batoniki się nie kruszą ( a jest to popularne
Calzonella.comPaulina Krajewska prowadzi bloga Just My Delicious, wiec o słodkościach wie dużo :-) Książka podzielona jest na trzy części - małe łakocie, większe łakocie i łakocie do picia. Małe łakocie to batony kokosowe, owsiane, energetyczne, marcepan, trufle, kremy, desery, lody, lizaki, musy, pralinki, sosy i inne. Jest ich dużo, wszystkie smakowite, aż ślinka cieknie na sam widok. Znajdziemy tutaj też bardzo
kruche babeczkibędą się kleiły, ale spokojnie przekładamy do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i dokładnie przyciskamy łyżką - najlepiej jak papieru będzie na tyle dużo żeby można było przykryć batony i dokładnie docisnąć odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc następnie pokroić w zgrabne batoniki i zabierać ze sobą do pracy/szkoły/na piknik Smacznego
Gotowanie z pasjąkolor miałyby utrzymać. Zapach jest delikatny, nie bucha nam w twarz "mangowa bomba" lecz nos spokojnie wyczuwa słodki zapach tego owocu. Każdy kawałek chrupie i bardzo przypomina w strukturze batony Frupp . Spodziewałyśmy się bardzo słodkiego smaku, ponieważ tak ten owoc nam się kojarzy, jednak poziom słodyczy był na odpowiednim średnim poziomie. W tej propozycji od Puffins największym atutem
Candy Pandasfirmie. Miałyśmy nawet chwilę refleksji nad tym czy aby na pewno dodać go do wypieku :D Ale ostatecznie miałyśmy niesamowicie ochotę na domowe Fig Bar’y i nie żałowałyśmy! Batony z tym dodatkiem wyszły cudownie orzechowe, nie za suche i mięciutkie (przepis już w niedzielę!). Bardzo polecamy :) Na domowym chlebku wieloziarnistym smakuje wybornie! <3 Ocena: 6 pand
Candy Pandasogóle nie przeszkadzają, ponieważ robiąc domowe napoje roślinne również nie przecedzamy ich do końca. Mleko otrzymuje duży plus za brak specyficznego smaku kokosa, który często wyczuwany jest w batonach oraz wiórkach kokosowych kiepskiej jakości. Jednak całość nie jest intensywnie kokosowa, ten uwielbiany przez większość aromat uzyskałyśmy po podgrzaniu i ugotowaniu na nim kremu do jednego z przepisów. Podsumowanie
Candy Pandasprzypadku nie posiadania konta na FB być obserwatorem naszego bloga. Nagrody: Zestaw 3 smaków Rawnello od Raw And Happy Zestaw owocowych przekąsek od Puffins Dwa zestawy batonów od Zmiany Zmiany Trzy zestawy batonów od Bombusenergy Mamy 7 nagród także wygrywa aż 7 osób!! :D Recenzje wszystkich produktów znajdują się u nas na blogu, także zachęcamy do skorzystania
Candy Pandasprzeczytania recenzji i zamawiania kwietniowej edycji. W naszym pudełku znalazło się sześć produktów: *Konfitura wiśniowa korzenna od Cherry Tree *Krem Warszawski od Baton Warszawki *Masło sezamowe słodzone syropem z agawy od Primavika *Napój Chias od Chias *Granola od Sypkie
Candy Pandasmleka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220 g margaryny Kasia Dodatkowo: dżem wiśniowy opakowanie podłużnych biszkoptów puszka masy krówkowej (400 g) 2 batony Princess kokosowa (po 37 g każda) Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, stale ubijając. Dodajemy wiórki kokosowe, płatki migdałowe. Na koniec dodajemy
Pyszności SłodkościBanana rozgniatamy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy, dokładnie przyklepujemy na grubość około 1 cm. Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach. Po lekkim wystudzeniu kroimy na batony
słodki bratek