siebie! To wspaniały deser, kremowy, słodki, sporządzony z minimalnym wkładem pracy. Perfekcyjny deser na ostatnią minutę. Lubicie takie deser? Ja przepadam, zwłaszcza za snickers, bo to mój ulubiony batonik! Taki deser muszę jeść z wyhamowaniem! Zawiera on niemało kalorii, a karmelizowane mleko to cukrowa bomba! Deser bez pieczenia to naprawdę fajny pomysł na deser, kiedy nie mam ochoty na wypieki(...)Cheesecake deser Składniki: 5-6 porcji 100 g pokruszonych ciastek 500 g twarożku 200 ml śmietanki, 30% 3 łyżki cukru pudru 200 ml karmelizowanego mleka 4 batoniki snickers, małe Rozdrobnij ciastka i ułóż na dnie szklanek. Ubij lekko śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj twarożek i cukier puder. Ułóż krem na wierzchu pokruszonych ciastek na przemian z cheesecake. Pokrój na kawałki
codojedzeniawymaga pieczenia ani wielkich umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. SNIKERS LODOWY PRZEPIS TUTAJ Trzywarstwowe, lodowe ciasto karmelowe z orzeszkami, smakiem i wyglądem przypominające popularny batonik. Niebo w ustach! Ciasto szybko się robi gdyż nie wymaga pieczenia, jednak musi ono dobrze schłodzić się w lodówce aby herbatniki zdążyły zmięknąć, a następnie trochę poleżeć w zamrażarce. CIASTO FILADELFIA(...)kawy w upalne popołudnie. Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym. KRÓL LEW PRZEPIS TUTAJ Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. KARMELOWIEC PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne, proste i mocno karmelowe oraz nie wymagające pieczenia ciasto. CHRUPIĄCE CIASTO Z NUTELLĄ I BRZOSKWINIAMI
Blog z Apetytemcytrynowa, wiśniowa i owoce leśne -200g truskawek -1 duży banan -1 nektarynka lub brzoskwinia KREM -500ml śmietany 36% -2 tabliczki białej czekolady (dobrej jakości) DODATKOWO -1 batonik Kinder chocolate Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie ostudzoną galaretkę wlewamy do szklanek, i wstawiamy do lodówki do stężenia. Owoce kroimy na małe kawałki, i układamy z nich(...)Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej ostudzoną czekoladę i wszystko mieszamy na najwyższych obrotach kilka sekund. Krem szprycujemy na stężały deser. Ja całość posypałam startym batonikiem kinder. I gotowe :) Oczywiście przechowujemy je w lodówce. Polecam, pyszne, łatwe i idealne na te gorące dni. Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżki sody 2 jajka Składniki na masę; 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 puszka masy kajmakowej (460 g) 30 dag masła w temp, pokojowej ok pół batonika snikers Przygotowanie; Masło rozpuścić w garnuszku o grubym dnie, dodać miód i cukier. Mieszać do rozpuszczenia. W kubku sodę mieszamy z octem. Wlewamy do masy w garnku. Chwilę podgrzewamy(...)końcu porcjami dodajemy zimny budyń. Miksujemy aż krem będzie gładki. Masą smarujemy każdy blat ciasta. Układając jeden na drugim. Na wierzchu także posmarować kremem. Posypać pokruszonymi ścinkami i posiekanym batonikiem. Zostawić na około godz. w temp, pokojowej a następnie włożyć do lodówki. Ciasto najlepsze jest po kilkunastu godzinach, kiedy blaty zmiękną. Przed podaniem ciasto wyjąć na jakieś pół godz
Radość kipiąca uśmiechem.zwykłe babeczki. To babeczki nie z tej ziemi! Mają aksamitną konsystencję i niespodziankę w środku. Mmm, palce lizać! Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki na 5 szt: 2 batoniki „Mars” 50 g masła 150 g czekolady mlecznej (50 do polewy) 50 ml śmietanki 30 % 2 jajka (2 białka do ubicia) 4 łyżki mąki garść orzechów włoskich łyżeczka miodu/ cukru (najlepiej(...)orzechy włoskie pokruszone na kawałki. Następnie łączymy je z uprzednio roztopioną masą. Dodajemy ubite białko. Delikatnie mieszamy i wykładamy całość do foremek, do połowy wysokości. Do środka wciskamy kawałek batonika i przykrywamy go do 3/4 wysokości foremek. Babeczki pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Ozdabiamy je polewą z mlecznej czekolady i śmietanki oraz czereśnią lub innymi
Pyszny DuetZapewne każdy z Was zna smak batoników Kinder Bueno i pralin Ferrero Rocher. A próbowaliście je może w połączeniu, w trochę innym wydaniu? Prezentujemy Wam właśnie taką mieszankę. Nie przerażajcie się długim opisem. To nie jest aż tak skomplikowane. Choć zajmuje trochę czasu, ale myślę, że warto go poświęcić, dla takich chwil przyjemności. Składniki: Biszkopt: 220g cukru (szkl.) 240g mąki(...)oraz 3 łyżki żelatyny, rozpuszczonej w 1/2 szkl. gorącej wody, cały czas energicznie mieszając. Tak przygotowaną, lekko przestygniętą polewę wylewamy na wierzch tortu, nie zapominając o brzegach. Całość dekorujemy batonikami Kinder Bueno i pralinami Ferrero. Można też „postawić” przysłowiową wisienkę albo nawet kilka. Tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Oblizujemy się z zachwytem
Pyszny Duetnajdzie ochota na "coś" słodkiego, warto sięgnąć po domowej roboty batoniki czekoladowe z masłem orzechowym i chrupiącymi zbożami preparowanymi, słodzone miodem. Nie są pracochłonne, bo ich przygotowanie zajmuję tylko 10 minut! Jedynie na ich spróbowanie trzeba czekać trochę dłużej, gdyż muszą zastygnąć w zamrażalniku 😉 Smakują znakomicie i zarówno małe, jak i duże łasuchy będą zachwycone ich smakiem. Jedyny minus(...)mieszamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Nie doprowadzamy do zagotowania! Rondelek ściągamy z ognia i wsypujemy chrupiące zboża. Mieszamy. Otrzymaną masę przenosimy do foremek ( u mnie foremki na batoniki), ugniatamy i wyrównujemy. Wkładamy do zamrażalki na około 2 godz. Przechowujemy w lodówce
Kuchnia MagdaLenywszelkie musli lądowało w zakupowym wózku, bo nie wyobrażam sobie zjeść mleko z samymi płatkami. Aż pewnego razu, już chyba z rok temu, pomyślałam by zrobić domowe zdrowe batoniki. Jednak nie dostosowałam odpowiednich proporcji i zamiast batoników wyszło coś w rodzaju kruszonki. I tak! Wtedy mnie olśniło, że przecież taką granolę mogę właśnie robić sama, a nie kupować gotowców
Kuchnia w czekoladziewyłożyć papierem do pieczenia. Masę na batony przełożyć do blachy. Dobrze ugnieść i wstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny. Gdy masa stężeje, pokroić na kawałki. Batoniki można polać czekoladą. Batoniki przechowywać w lodówce max 3 dni. Smacznego
kolorowotorcikowoposiekaną czekoladę, wymieszać i przełożyć do foremki (21cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć i wyrównać wierzch. Odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Pokroić w równej wielkości batoniki. Można polać czekoladą ale i bez niej batony są bardzo słodkie ;) Rady: Ekspandowane żyto i brązowy ryż + jabłko można zastąpić zwykłym ryżem ekspandowanym(...)Batoniki należy przechowywać w chłodnym miejscu
Smakołyki Asidobrym jedzonkiem. 💓 Składniki : na 2 pucharki puszka mleczka kokosowego light (twarda część) 200 g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej o smaku waniliowym 2 łyżki ksylitolu jagły ekspandowane batonik kokosowy od bakallandu wiórki kokosowe aromat migdałowy Przygotowanie: Jogurt mieszamy w miseczce z odżywką białkową i odrobiną aromatu migdałowego. Twardą część mleczka kokosowego ubijamy wraz z ksylitolem przy(...)kilka łyżek jogurtu. Powinien on ułożyć się na dnie, a jagły "unieść" się nad tą warstwą. Na koniec rozprowadzamy na wierzchu bitą śmietanę kokosową, posypujemy wiórkami i posiekanym batonikiem. Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce przez min. 1 godzinę. Smacznego! 💛 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Elliegładkiej masy. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki 30% Wykonanie: Czekoladę rozpuścić na parze i wymieszać do uzyskania jednolitej masy ze śmietanką. Dodatkowo: dżem porzeczkowy wiórki kokosowe batoniki milky way, kolorowe perełki cukrowe do ozdoby kawa do nasączenia biszkoptów Wykonanie całości: Biszkopty nasączyć kawą. Ułożyć pierwszy biszkopt, posmarować go dżemem porzeczkowym i połową kremu milky way. Położyć kolejny(...)kremu (zostawić trochę do posmarowania boków). Przykryć tort ostatnim biszkoptem i rozprowadzić na nim polewę czekoladową. Boki posmarować kremem milky way i posypać wiórkami kokosowymi. Tort ozdobić według uznania batonikami i perełkami. Schłodzić w lodówce
Trufelkowojedzenie słodyczy nie przybliża do celu. Od urodzenia Miłoszka nie opuszcza mnie ochota na „małe co nieco”. Coraz częściej prosiłam Eugeniusza, żeby wracając z pracy kupił mi batonik albo ciastko… Nie pomagały też mama i babcia. które z uporem maniaczek obdarowywały mnie ciastem (babcia) i moimi ukochanymi bezami (mama). Oczywiscie po krótkiej przyjemności pojawiały się też(...)słodycze trzeba go mieć stale w gotowości. Bo wiadomo – gdy nadchodzi ochota na coś słodkiego liczy się to co mamy pod ręką. Jeśli na blacie w kuchni leży batonik, a deser jest jeszcze „w proszku” – idę o zakład, że wygra baton:) Ten deser warto zawsze mieć pod ręką – jeśli nie chcemy ulec pokusie słodyczy
Niedzielny kucharzTort mocno orzechowy i karmelowy z batonikami Snickers. Słodycz tortu przełamuje gorzka kawa. Dekoracja szybka, bo tort robiony spontanicznie kawy. Składniki na biszkopt czekoladowy: 1 ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 masło 2 łyżki kako ¼ szklaki wody 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Składniki na krem śmietanowy: 1 litr śmietanki 30% 500 g serka(...)Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę dzielimy na trzy równe części. Do jednej z nich dodajemy pokrojone w kostkę batoniki. Przekładanie: Każdy biszkopt nasączamy kawą. Wykładamy kolejno masę orzechową, krem mascarpone, biszkopt, masa orzechowa, krem śmietanowy z batonami, biszkopt. Wierzch i boki ciasta smarujemy śmietaną i rozmazujemy masą karmelową
Słodki Zakątek