Niewiarygodna ilość słodyczy w jednym torcie. Czekoladowy biszkopt przełożony kremem czekoladowym z dziurką w której znajdują się słodkie cukiereczki. Na koniec całość wykończona batonikami KitKat. Składniki na biszkopt: 250g masła 250g cukru 3 jajka 200g mąki 50g kakao łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem czekoladowy: 200g masła 250g cukru pudru 200g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 400g(...)czekoladowych M&M's 16 podwójnych batoników KitKat Sposób przygotowania: Biszkopt: miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku naraz cały czas miksując. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z kakaem oraz proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch foremek wysmarowanych masłem, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut
wysmienitykonserwantów i gumy guar, czy jak jej tam... ;) Batony kawowe, od których można się uzależnić. Gdy mam czasem ochotę na małe "coś" między posiłkami, to zjadam takiego jednego batonika. Ale nie róbcie tego za często :) Składniki: 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao w proszku 3 łyżki świeżo parzonej kawy 1,5 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka(...)dokładnie zblendowałam na jednolitą masę Przełożyłam do małej foremki wyłożonej folią spożywczą i włożyłam do lodówki na ok. 5 godzin Gdy całość dobrze się połączyła, pokroiłam w batoniki. Ostatnio zrobiłam tak, że rano zamoczyłam migdały, a wieczorem przygotowałam masę. Włożyłam na noc do lodówki i na drugi dzień miałam batoniki gotowe Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniakonserwantów i gumy guar, czy jak jej tam... ;) Batony kawowe, od których można się uzależnić. Gdy mam czasem ochotę na małe "coś" między posiłkami, to zjadam takiego jednego batonika. Ale nie róbcie tego za często :) Składniki: 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao w proszku 3 łyżki świeżo parzonej kawy 1,5 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka(...)dokładnie zblendowałam na jednolitą masę Przełożyłam do małej foremki wyłożonej folią spożywczą i włożyłam do lodówki na ok. 5 godzin Gdy całość dobrze się połączyła, pokroiłam w batoniki. Ostatnio zrobiłam tak, że rano zamoczyłam migdały, a wieczorem przygotowałam masę. Włożyłam na noc do lodówki i na drugi dzień miałam batoniki gotowe Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commężowi przypominał bardziej snikers'a:-)). Wiadomo, nie smakuje identycznie jak ten ze sklepowej półki, bo brak mu ulepszaczy, mleka, sporej dawki rafinowanego cukru. Dla mnie jest to jednak batonik idealny. Karmel na bazie fistaszków powala na kolana. Chociaż, muszę przyznać, że te orzechy w mojej kuchni pojawiają się niezwykle rzadko, ze względu na toksyczność skórki. Następnym razem dodam może migdały(...)orzechy laskowe. Tak się prezentuje mój olbrzymi twix: Składniki na formę 13x22cm (10 batoników): Warstwa czekoladowa: 170 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 3/4 szklanki karobu, 4 łyżki wody z moczenia daktyli. Ciasteczko: 1/3 szklanki migdałów, 1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych, 5 daktyli. Karmel: 7 daktyli, 4 łyżki masła orzechowego (u mnie domowej roboty masło arachidowe), pół łyżeczki wanilii, szczypta soli. Wykonanie
Jeść, by żyć w zdrowiuBardzo lubię batoniki na bazie daktyli. Jednak te sklepowe ,mimo iż mają ,,niby „ zdrowy skład bardzo odbiegają smakowo od tych zrobionych w domu.Polecam je serdecznie ,pokochacie je jak ja!. Składniki : około 8 batoników 400 g suszonych lub świeżych daktyli 6 łyżek płatków owsianych 6 łyżek migdałów zmielonych na mąkę garść orzechów włoskich ,posiekanych na drobno 2 łyżki z czubkiem kakao(...)plastyczna. Potem zakładamy rękawiczki foliowe i masę przekładamy na folię również . W taki sposób najłatwiej rozwałkować ją nie brudząc się na prostokąt ,czy kwadrat i z niego uformować pojedyncze batoniki .Moje batony były na tyle zwarte, że nie wymagały wkładania do lodówki .Jednak jeśli w waszej kuchni jest ciepło ,to lepiej przechowywać je w lodówce.Są pyszne. Tu jeszcze
Ladylaura.można najeść się jakimikolwiek słodyczami. Baton zawiera 12 gram białka, 4 gramy błonnika i 1 gram kwasów Omega-3. Ponadto bogaty jest w witaminy. minerały i wegańskie bakterie probiotyczne. Batonik oblany jest dość cienką warstwy chrupiącej czekolady (podobną do tej w lodach na patyku). W środku znajdziemy dwie warstwy - jedna chrupka, orzechowa i druga - gładka, bardzo słodka, czekoladowa. Ogólnie bardzo(...)smaczny, chociaż przydałby się dodatek odrobiny "gładkiego" masła orzechowego :) Batonik Vega Snack jak sama nazwa mówi, ma stanowić jedynie przekąskę w przeciwieństwie do poprzedniego. Z wyglądu podobny do popularnych batoników zbożowych, częściowo oblanych czekoladą. Całość jest dość twarda, ciągnąca się, więc trzeba porządnie popracować szczęką. W smaku naprawdę świetny. Jest to po prostu porządna dawka czekolady z nutą orzechów
Poranek na słodkoodpowiada olejek, który jest jednak mocno wyczuwalny. Całość smakuje dobrze. Ostatni to najciekawsze zestawienie smaków: borówek i nasion chia, ale także malin, sezamu i daktyli. Te ostatnie sprawiają, że batonik jest najsłodszy ze wszystkich, jednak słodycz ta pozostaje przyjemna. Borówki i maliny nadają z kolei cudownego zapachu. Podczas jedzenia można odnieść wrażenie, że pod nosem stoi miseczka świeżych owoców! *** Podsumowując(...)degustacja każdego z produktów MadeGood była po prostu czystą przyjemnością. Wierzcie mi - spróbowałam do tej pory kilkunastu ekologicznych, zdrowych batoników i przekąsek, więc mam już pewne wymogi co do smaku i zapachu. Produkty MadeGood postawiły teraz poprzeczkę naprawdę wysoko. Od następnych będę wymagać jeszcze więcej! :) Batoniki i kulki Granola Minis możecie kupić w sklepach internetowych ze zdrową żywnością. Sprzedawane
Poranek na słodkoWitam Kochani, dziś mam dla Was bardzo zdrową i pyszną przekąskę idealną na drugie śniadanie czy dla dzieci do szkoły, o czym mowa? O pysznych, chrupiących batonikach. Do ich przygotowania potrzebujemy tylko kilka składników, a efekt jest bardzo zadowalający. Do stworzenia batoników będziemy potrzebowali: -2 banany -5 łyżek miodu -1,5 szkl płatków owsianych górskich -0,5 szkl płatków(...)niej masę. Dokładnie dociskamy i wyrównujemy. Pieczemy 35-40 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Wyciągamy z blaszki, i studzimy. Następnie kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki. I gotowe :-) Oczywiście możecie sobie zmieniać dodatki, można dodać żurawinę, rodzynki, chrupki zbożowe, wiórki kokosowe i inne Bardzo polecam, syta, smaczna przekąska
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDziś mam dla Was kolejną porcję batoników zbożowych, ale tym razem zdecydowanie czekoladowych. To za sprawą kakao, które w połączeniu z mlekiem waniliowych daje mieszankę wprost obłędną... Takie batoniki rewelacyjnie sprawdzą się jako element drugiego śniadania czy to w szkole czy w pracy :-) SKŁADNIKI po 3 łyżki płatków pełnoziarnistych: owsianych, orkiszowych, pszennych i jęczmiennych po 2 łyżki kakao, mielonego siemienia(...)jajko Płatki, siemię, kakao i otręby mieszamy razem. W drugim naczyniu mieszamy mleko sojowe, jajko i miód. Następnie płynne składniki przelewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Formujemy dowolne kształty batoników, układamy je na papierze do pieczenia i zapiekamy ok. 20 minut (mniejsze chwilę krócej, większe chwilę dłużej). Studzimy na kratce
Czary - gary w kuchniPrzyznam szczerze, że chodziło coś owsianego za mną od dłuższego czasu. Nie pozostawało więc nic innego, jak zakasać rękawy i coś zrobić. Batoniki są przepyszne, bardzo energetyczne, zapomnijcie o tych kupnych. Możecie również z masy zrobić najzwyklejsze ciastka, w zależności co bardziej do Was przemawia. Jako dobry spajacz składników wystąpiły tutaj banan jak i jabłko, oczywiście masło orzechowe(...)daktyle. Bardzo polecam jako przekąska, drugie śniadanie czy np przegryzka na wyprawie w góry. Jeśli wolicie ciasteczka, to z masy uformujcie łyżką ciastka. Z podanej ilości wychodzi 8 batoników. Drukuj Batony owsiane bez cukru window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g płatków owsianych górskich 1 dojrzały banan 1 jabłko 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki oleju kokosowego (użyłam nierafinowanego
Mieszam w GarnkuPyszne i domowe batoniki owsiane! Przygotowanie trwa dosłownie chwilę, a po godzinie chłodzenia możemy cieszyć się smakiem domowych batoników. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki ziaren (słonecznik, dynia) 0,5 szklanki suszonych owoców – użyłam wiśni 2 łyżki masła 4 łyżki miodu Masło mieszamy z miodem, podgrzewamy i mieszamy do całkowitego połączenia. Płatki owsiane, ziarna i suszone owoce mieszamy(...)zmieszał się z płatkami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy owsiankę mieszaną i mocno dociskamy i formujemy prostokąt. Wstawiamy do lodówki na 60 minut, gdy masa stężeje kroimy batoniki
Gotowanie i blogowanieSernik, który ostatnio był absolutnym hitem. Wilgotna marmurkowa masa serowa przykryta masłem orzechowym z kawałkami orzechów i czekoladą a wierzch wzbogacony jeszcze kawałkami batoników Snickers. Dla fanów masła orzechowego chyba nie ma lepszego ciasta. Fakt, jest dość kaloryczne ale gwarantuję, że mimo to nie poprzestaniecie na jednym kawałku. *blaszka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera(...)manny 125 ml oleju 2 łyżki kakao na polewę: 4 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka lub śmietanki dodatkowo: 2 batoniki Snickers 150 g biszkoptów okrągłych Blaszkę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, następnie dodać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaOstatnio przypomniało mi się jak rok temu w Moskwie zajadałam batoniki twarogowe (mała wzmianka o nich tutaj ). Oczywiście w Polsce też są już dostępne, jednak nie łatwo jest kupić dobry batonik twarogowy. Dlatego też postanowiłam zrobić swoje własne. Efekt - jak dla mnie wspaniały, wyszły delikatne, czekolada dopełnia całości. Może zamiast 100% mlecznej czekolady warto przełamać je odrobiną gorzkiej(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy ser biały, ucieramy, aż masa będzie jednolita. Gdy czekolada w foremkach będzie dobrze schłodzona, wykładamy do niej masę twarogową. Następnie wkładamy batoniki do lodówki. Po schłodzeniu czekoladek należy pokryć czekoladą schłodzoną masę twarogową, aby czekoladki były z każdej strony oblane czekoladą
psgotujemyPyszne, chrupiące, idealne na drugie śniadanie. Domowe batoniki sprawdzą się także jako szybka, zdrowa przekąska podczas podróży. Zamiast kupować rzekomo "zdrowych" batoniki muesli spróbujcie przygotować takie w domowych warunkach. Bez syropu glukozowego, tłuszczu palmowego i konserwantów! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki płatków żytnich 2 łyżeczki miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 miarka odżywki białkowej(...)Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć mocno dłonią lub dnem szklanki. Piec 20-30 minut w 180*C. Gdy masa wystygnie kroić na kawałki. Gotowe batoniki zawinąć w papier śniadaniowy i przechowywać w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blog