Batony zawierające same zdrowe produkty, są szybkie w przygotowaniu i pyszne. Składniki: - 1,5 szklanki płatków owsianych - 1 szklanka płatków komosy ryżowej - 0,5 szklanki miodu - 2 płaskie łyżki oleju kokosowego - 0,5 łyżeczki cynamonu - 5 kropli olejku waniliowego - 0,5 szklanki migdałów - 0,5 szklanki pestek z dyni (prażone) - 0,5 szklanki rodzynek - 0,5 szklanki żurawiny Przygotowanie(...)była mocno zbita), dzięki temu po upieczeniu nie będzie się łamać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. kroimy na dowolnej wielkości batony. Zapraszam na zakupy wszystkich czytelników tego bloga do sklepu Agnex na zakupy, dla każdego coś dobrego i rabat 5% na zakupy tych pyszności na hasło ZDROWE-BAKALIE
Kulinarne życieprzepis na napakowane bakaliami,pestkami oraz płatkami owsianymi energetyczne batony. One z powodzeniem zastąpią niezdrowe słodycze po które często sięgamy gdy dopada nas chęć zjedzenia czegoś słodkiego. Takie batony śmiało możemy zabrać ze sobą do pracy,szkoły czy na piknik. 2,5 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. nasion słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. suszonej żurawiny
Kolorowa kuchnia ElkiZastanawiacie się czy stworzenie zdrowego deseru jest możliwe? Zwłaszcza jeśli tym co lubicie najbardziej są różnego rodzaju ciasteczka i batony? Moja dzisiejsza propozycja potwierdza, że dla chcącego nic trudnego. Może być zarówno słodko, jak i zdrowo;) Zastanawiacie się też pewnie skąd te 4 smaki w nazwie. Ano już odpowiadam – w batonikach daje się wyraźnie wyczuć kokos, słonecznik, orzechy(...)jasną rolujemy w dłoniach i układamy na środku ciemnego prostokąta. Zwijamy z pomocą papieru do pieczenia (masa ciemna powinna opleść masę kokosowo-słonecznikową). Kroimy na 4-5 cm „batony”. Podobnie postępujemy z resztą masy. Przechowujemy w lodówce. A dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wysoką jakość mam super niespodziankę. Do 30.04.2017 r. na zakupy w sklepie Agnex
Smaki Na Talerzupopołudniową kawą. Batoniki można zabrać ze sobą na wynos do pracy lub szkoły. Polecam także inne przepisy na domowe batoniki: Batony owsiane z kakaem, makiem i żurawiną Domowe batony musli Na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl otrzymacie zniżkę w wysokości 5 % na wszystkie produkty Agnex (rabat obowiązuje
My Chcemy Jeśćbyła ciepła. WĘDZENIE -olcha,buk -3,5 godziny do koloru jaki mnie zadowalał w temperaturze 55 stopni PARZENIE LUB PODPIEKANIE PARZENIE- Woda 75 stopni parzymy do momentu gdy batony w środku będą miały(...)stopni następnie studzimy w zimnej widzie 5 min. i wieszamy do ostygnięcia w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu . PODPIEKANIE- w wędzarni bez dymu w temp. 85-90 st. do temperatury w batonie 68 st. PODSUSZANIE W chłodnym przewiewnym pomieszczeniu 15-20 stopni.U mnie odbywało się to w kuchni na karniszu przy delikatnie uchylonym oknie w okresie zimowym 7-14 dni.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.czym nasz baton przekładamy do lodówki na około 1 godzinę (ja zawijam delikatnie boki papieru na którym leży i tak „zapakowany” wkładam do lodówki). Gdy baton dobrze zastygnie, kroimy go na dwie części i oblewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Wierzch batoników posypujemy rozdrobnionymi w dłoniach owocami liofilizowanymi i ryżem ekspandowanym. Wstawiamy do lodówki, aby nasza polewa
Słodkie okruszkigodziny w temperaturze 55-60 stopni PARZENIE Woda 75 stopni do uzyskania w batonie 68 stopni STUDZENIE -5 min.w zimnej wodzie, następnie wieszamy w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu aż batony będą chłodne .I na koniec chowamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.związujemy z jednej strony , napychamy mięsną masą , porządnie dociskając ,żeby pozbyć się powietrza . Związujemy na końcu . W części środkowej robimy, dodatkowe wiązanie ze sznurka , wtedy będzie pewność ,że baton jest dokładnie napchany, dociśnięty i pozbawiony powietrza . Wieszamy na dzień przed wędzeniem w chłodnym miejscu , żeby batony się porządnie osadziły i osuszyły . Wędzimy w wygrzanej wędzarni , drewnem liściastym
Ogrodnik w podróżyblendujemy z mleczkiem i roztopionym olejem kokosowym. Formujemy batony i wkładamy na 2h do zamrażarki. Następnie roztapiamy gorzką czekoladę ze słodzidłem i mleczkiem kokosowym. Polewamy nasze batony i wkładamy ponownie do zamrażalnika
Czarnawisienkaprzepisem na przekąskę do pracy, czy szkoły, która nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Wystarczy mieć wymienione składniki lub sprytnie je zamienić, połączyć, wymieszać i upiec, cóż więc trudnego? Takie batony to genialny zamiennik sklepowych „zdrowych przekąsek”, które niestety w sporej części są pułapką z ogromną ilością niezdrowych, zbędnych dodatków. Przygotowując je w domu, mamy pewność, co znajduje(...)pieczenia. Na tak przygotowaną formę wykładamy masę, równomiernie ją rozprowadzamy i wyrównujemy. Pieczemy 35-40 minut w 170 stopniach. Chwilkę studzimy i kroimy na kawałki. Smacznego! Artykuł Najlepsze zdrowe batony musli FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongdobrego dla zdrowia znajduje się w maku. Dobroczynne działanie żurawiny doceniono w XVI wieku. Te trzy składniki wraz z płatkami owsianymi tworzą smaczną słodką przekąskę. Oto przepis na domowe batony owsiane z kakao, makiem i żurawiną. Składniki 150 g płatków owsianych górskich 2 banany 1 łyżka maku 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu Garść żurawiny(...)kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika studzimy i dopiero jak upieczona masa owsiana będzie zimna, kroimy na porcje. Batony owsiane z żurawiną, makiem i kakao to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy. Płatki owsiane są bogate w białko, błonnik i wiele aminokwasów oraz
My Chcemy Jeśćcukru 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 660 ml śmietany 30% 2 opakowania fixu do śmietany 1 łyżka cukru pudru 1 baton o smaku kokosowym (56 g) ok.. 30 małych bezów Kolorowa posypka i płatki do dekoracji Rolada: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując po łyżce(...)przez 10 minut. Jeszcze ciepły biszkopt odwracamy na suchą ściereczkę i zwijamy w rulon. Odkładamy do wystudzenia. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixu i cukru pudru. Baton siekamy na drobne kawałeczki. Połowę śmietany rozsmarowujemy na rozwiniętej roladzie. Na śmietanie rozsypujemy pokruszonego wafelka oraz układamy 20 bezów. Zwijamy roladę dość ciasno. Resztą kremu dekorujemy wierzch ciasta
VioletoweKucharzeniegolonki mielimy dwukrotnie. Do zmielonego farszu dodajemy stopniowo przyprawy i dokładnie mieszamy. Napełniamy osłonki . Po tej czynności batony kiełbasy wkładamy do lodówki na 12-24 godz. Przed wędzeniem batony wyciągamy z lodówki i na 2 godz. wieszamy w temperaturze pokojowej. OSUSZANIE - 40 min w temp.35-40 st. WĘDZENIE Dwa razy w temp.20-30 st. przez 5-8 godzin. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 3 jajka ¼ szklanki śmietany(...)laski wanilii Ganache z białą czekoladą: 400 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady 30 g masła ½ laski wanilii 1 fix do śmietany Spód: Masło rozpuszczamy w rondelku. Batony kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy je z masłem, wykładamy dno tortownicy o średnicy 22 cm. Wstawiamy do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C (funkcja góra-dół).Twaróg
VioletoweKucharzenieuzbiera się 8 sztuk, piekę bezę. Tym razem upiekłam batony musli. Nie są może bardzo dietetyczne ale na pewno zdrowsze od gotowych ze sklepu. Batony musli to prawie zdrowa przekąska wg pomysłu Koronowianki z portalu Przyślij Przepis. Składniki: • 8 białek • 1 opakowanie musli egzotycznego 425 g • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki
To co kocham