barszcz biały - 854 przepisów (strona:32/57)

Barszcz wołyński 135

tylu gatunków barszczy. A uwierzcie mi jest ich sporo. Od czasu do czasu będą pojawiały się na blogu. Dzisiaj prezentuję barszcz wołyński. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Ok. 300 – 500 gram chudego mięsa ( szynka, łopatka, ja ugotowałam na kurczaku ) Główka białej kapusty ( mała około 1 kg ) 2 ½ l wody Buraki ćwikłowe ( około 700 gram ) 1 spora marchew 1 pietruszka 1 cebula Pomidory

Smaki Ewy
Wielkanocny barszcz chrzanowy z jajkiem i białą kiełbasą 122

cebulką zupa z dodatkiem białej kiełbasy własnej roboty smakuje rewelacyjnie i szybko znika z talerzy naszych gości. Składniki: 500g wędzonego boczku 5 cebul 4 liście laurowe 500ml żuru z butelki (zakwas) 120g chrzanu 3 ząbki czosnku 100ml śmietany 18% 4-5 ziemniaków 4 jajka 3 białe surowe kiełbasy majeranek sól pieprz olej Wykonanie: 1. Białą kiełbasę sparzyć w 1 litrze(...)ziemniaki są już ugotowane, wlać zakwas, dodać żółtka wymieszane ze śmietaną i pokrojone białka. Na samym końcu dodać chrzan, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Barszcz chrzanowy podawać z upieczoną kiełbaską

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z fasolką i cebulką 143

Szybkie pierogi, idealne na wigilijny stół do barszczu czerwonego, jeśli taki zajadacie lub jako danie obiadowe z cebulką i boczkiem. Zachęcam do lepienia pierożków. Pierogi z białą fasolą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ryba po grecku 209

tatar ze śledzia – wigilijna kapusta – kompot z suszu – uszka wigilijne – zakwas do barszczubarszcz wigilijny – pierniczki – szybki piernik – kruche świąteczne ciasteczka Przygotowanie : 40 minut Składniki: – 800 g filetów z dorsza lub innej białej ryby – 1/2 kg marchewki – 2 większe pietruszki – 100 g selera – 1 cebula

nietylkopasta.pl
PRZETWORY: Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego 158

małych buraczków, które podkreślą kolor i smak świątecznych przystawek a zalewa sprawdzi się doskonale  jako bazę do wigilijnego barszczu. Buraczki marynowane w zalewie z octu winnego Składniki: 1 kg małych buraków 3 szklanki wody 1,5 szklanki białego octu winnego 3 łyżki cukru 1 łyżka soli 6 liści laurowych 4 zabki czosnku 10 ziarenek ziela angielskiego garstka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków 169

grzybami. Dobrym dodatkiem do krokietów jest barszcz czerwony do popicia lub jak nasza propozycja puree z pieczonych buraków. Składniki na naleśniki: - 230 g mąki - 230 ml mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju Składniki na farsz: - 2 cebule - 2 łyżki masła - 500 g pieczarek - 500 g białej kapusty - pieprz, sól Dodatkowo bułka tarta

Kuchenne Wariacje
Wegetariański barszcz na botwince 209

średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku 1 duży pęczek koperku mała puszka białej fasoli sól do smaku sok z cytryny/kwasek cytrynowy do smaku 4-5 łyżek cukru do smaku po kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu 2-3 listki laurowe 0,5 szklanki domowego zakwasu na barszcz ok. 2-2,5 l wody Wegetariański barszcz na botwince - jak zrobić

Moje Qulinaria
Barszcz ukraiński 196

ziemniaki twardnieją, dlatego gotuję je osobno. Jeśli macie ochotę możecie wrzucić je pokrojone w kostkę razem z burakami. Barszcz ukraiński Składniki: 3 podudzia z kurczaka 3/4 szklanki fasoli Piękny Jaś 5-6 średnich buraków 2 marchewki pietruszka kawałek selera kawałek białej kapusty 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka octu winnego/jabłkowego (lub soku z cytryny) 4-5 liście laurowe(...)tarce o dużych oczkach, a dwa pozostawiamy w całości, kapustę szatkujemy. Warzywa dusimy na maśle klarowanym przez 5-10 minut i dodajemy do wywaru wraz z ugotowaną fasolą. Barszcz doprawiamy octem. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Po około 20 minutach dorzucamy przecier pomidorowy. Z gotowego barszczu możemy usunąć warzywa, które wrzuciliśmy w całości (marchewkę, pietruszkę, seler, czosnek

PatiGotuje
Barszcz z kiszonych buraków – prosty przepis 150

zostawić na minimum 30 minut pod przykryciem, aby smaki się przegryzły. Potem należy go przecedzić. Barszcz najlepiej smakuje następnego dnia. Pamiętajmy, aby przed podaniem go podgrzać, ale nie zagotować. Barszcz podajemy z uszkami , krokietami, pierożkami lub od tak w kubku do picia np. do pysznej smażonej ryby. Smacznego   Kiszone buraki z zakwasem Jak przygotować? Przygotowujemy 2 kg buraków(...)pokojowa). Od czasu do czasu zaglądamy do naszego słoja i sprawdzamy czy na powierzchni nie pojawiła się biała piana. Zdejmujemy ją, a nasz słój wstawiamy w chłodniejsze miejsce. Gdy zakwas jest gotowy możemy go wykorzystać w ciągu około 2 tygodni. Dzisiejszy barszcz podałam z ekspresowymi Tortellini (pierożki z grzybami) Makarony Babuni EkoMak . Czasem warto sięgnąć po takie szybkie rozwiązania

Słodkie okruszki
Prawdziwy barszcz ukraiński. Przekonaj się, czy robisz go właśnie tak [PRZEPIS] 780

razu do gotującej się wody, jest sposób, aby dały z siebie znacznie więcej. A zatem, do dzieła! Barszcz ukraiński – przepis Składniki: 70 dag żeberek wieprzowych, dwie cebule, kilogram buraków, dwie marchewki, 3-4 ziemniaki, 20 dag kapusty kiszonej, dwie garście białej fasoli, trzy ząbki czosnku, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, masło. Zrób tak: Fasolę namocz przez(...)czosnek pokrojony w cienkie plasterki i gotuj kolejne 5-10 minut. Teraz wrzuć kapustę razem z fasolą, dokładnie wszystko wymieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze jakieś dwie minuty. Gotowy barszcz odstaw co najmniej na 15 minut, aby smaki się połączyły, po czym ponownie wymieszaj. Gotowe! Rada: barszcz możesz podać z kleksem kwaśnej śmietany. Na Ukrainie tradycyjnie je się

Kulinarna Polska
Barszcz ukraiński 181

Dzisiaj zapraszam na naprawdę rewelacyjną, łatwą w przygotowaniu, pyszną i pożywną zupę - barszcz ukraiński. Jego podstawą są dobrze wszystkim znane warzywa - buraki, kapusta, marchew i ziemniaki, co skutkuje bardzo przystępną ceną przygotowania dania, które w dodatku nie wymaga wiele pracy i jest bardzo proste. Doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni, gdyż jest nie tylko bardzo bogaty w witaminy, ale też(...)główki białej kapusty, 3 marchewek, 1 dużej cebuli, 8 ziemniaków, 1 puszki białej fasoli. 3 ząbków czosnku, 3 łyżek koncentratu pomidorowego, 4 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczki suszonego majeranku, 1 łyżeczki suszonego lubczyku, 2 łyżek oliwy, pęczka natki pietruszki, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Barszcz ukraiński to kuchnia bardzo prosta. Ja przygotowałem go na żeberkach wieprzowych, lecz

Wyprawy kulinarne
Sałatka z grzybowym tortellini 130

szpinakiem. Ja zawsze mam jedno lub dwa opakowania gotowych tortellini w zapasie. Gdy się spieszę podaję je do domowego barszczu z pieczonych buraków lub robię z nimi sałatkę. Składniki: 1 opakowanie pierożków z grzybami Tortellini EkoMak 3 cm pora (biała cześć) 1 puszka kukurydzy 3/4 czerwonej papryki 200 g żółtego sera w kostce pieprz i sól do smaku 4 łyżki

Słodkie okruszki
Bounty bez pieczenia 105

wiórki kokosowe do posypania ciasta Masa kokosowa: 150g wiórków kokosowych 60 g masła 350 g śmietanki 30% 100 g białej czekolady Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka masła Jak zrobić bounty bez pieczenia Białą czekoladę posiekaj na niezbyt duże kawałki. Do rondelka wlej 200 ml śmietanki i dodaj do niej 60 g masła. Podgrzewaj(...)przepisy na ciasta bez pieczenia Cytrynowy puszek Ciasto Grzane Wino Bananowa krówka Tarta z rabarbarem Proste ciasto bez pieczenia Biały lion Zobacz też nowe przepisy Bounty bez pieczenia Pomidorowa pasta z makreli Smalec z fasoli Kanelbullar – szwedzkie bułeczki z cynamonem Barszcz czerwony z pieczonych buraków Artykuł Bounty bez pieczenia pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Maminkowy barszcz ukraiński 109

Różne są wersje barszczu ukraińskiego. My podamy tę, którą gotowała nam Mama Zosia. Troszkę zmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem.     Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej  białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano do mięsa

Maminek kulinarny
Wielkanoc 2013 :))))) 149

jęczeć zaczną pospołu, Siadają sobie ślicznie do stołu, Inaugurując SMAKOWY RAJ Konsumowaniem świątecznych jaj Potem szyneczka, Schabik, Wędzonka, Biała kiełbasa, Tatar, Golonka, A gdy obrzydną im już zakąski, Zaraz dostają kawałek gąski, Frytki, Czerwonej ciut-ciut kapusty I barszcz na szynce pieprzny i tłusty, Do tego chlebek Masło, I sól, A w międzyczasie Gul, Gul, Gul, Gul. Wreszcie makowiec, Placek

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania