Naleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Białka ubijam z solą na pianę. Resztę składników ucieram na gładką masę w mikserze lub blenderem. Łączę obie
prawdziwe jedzenieOrzeźwiający gęsty koktajl na bazie jagód i bananów. Składniki na 4 porcje: szklanka jagód 2 banany szklanka soku bananowego 2 łyżki cukru kostki lodu Banana pokroić na kawałki. Wrzucić razem z jagodami, sokiem i kostkami lodu do blendera.Dokładnie zmiksować i przelać do szklanek
wyzwania kuchenneSezon jeżyn nastał na dobre, cieszmy się nimi póki jeszcze są. Dlatego zapraszam dzisiaj na jedno z najszybszych i prostszych ciast, czyli chlebek bananowy czyli banana bread, do którego tym razem trafiły jeżyny, dzięki czemu ten słodki wypiek zyskał delikatnie kwaskowaty smak. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpewno nie raz do nich powrócę. Są wilgotne, z wyczuwalnym aromatem banana, krem karmelowy doskonale się z nimi komponuje, przypominają nieco znane wszystkim banoffee pie. Naprawdę polecam!! Muffiny bananowe z kremem kajmakowym Składniki na 12-14 sztuk: 3 dojrzałe bananów 1 jajko ¾ szklanki maślanki lub kefiru ½ szklanki rozpuszczonego masła lub oleju 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka
Mania GotowaniaORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL TRUSKAWKOWO- BANANOWY Z SYROPEM MIĘTOWYM! NAJLEPSZY NA UPALNE DNI! SKŁADNIKI: - banan - 500 g truskawek - 1 szklanka mleka - 3 słodziki - syrop miętowy Wszystkie składniki miksujemy blenderem, schładzamy w lodówce conajmniej 1 godzinę. Podajemy w wysokich kieliszkach. Macie ochotę na taki koktajl? ;-) Smacznego! ZAPRASZAM
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: - 400g truskawek - 200g ananasa -400ml nektaru z bananowego - kilka kostek lodu - 6 słodzików lub cukier Wszystko blenderujemy w mikserze! GOTOWE! PYSZOTA MEGA ORZEŹWIAJĄCE! POLECAM!!! ZAPRASZAM NA MOJĄ STRONĘ NA FACEBOOKU! SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIalternatywa dla Nutelli. Bez cukru, bez zbędnego tłuszczu - tylko banany, kakao i migdały. Nie lubię tych żółtych, wygiętych owoców, jednak tę formę mogę pochłaniać non stop. Uwaga - uzależnia. KREM BANANOWY Z MIGDAŁAMI /własny;/ na słoik 300 - 350g 3 przejrzałe banany 1/2 szklanki ciemnego, gorzkiego kakao 3/4 szklanki migdałów ze skórką Obrane banany i kakao miksuję blenderem. Pod koniec wrzucam
W kuchni Karmel-itkiUpiekłam wczoraj dwie delikatnie różniące się wersje ciasta czekoladowo-bananowego. Mam nadzieję, że przypadnie Wam ono do gustu - w smaku jest pyszne! Połączenie banana i czekolady jest jednym z moich ulubionych (zaczęło się od, niestety już nie produkowanych, lizaków Chupa Chups). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy AleksandryZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :)Składniki:na spód- 1 opakowanie herbatników (200 g)- 100 g masłamasa serowa- 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek- 1 szklanka cukru pudru- 1 cukier waniliowy- 1 kostka masła - 5 bananówPrzygotowanie:Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy nią foremki
Zainspirowana w kuchniKawa z mlekiem i... bananem :) A całość uzupełnia kremowa bita śmietana. Kiedyś w pewnej ogólnopolskiej sieci z literą "M" w nazwie piłam takie bananowe latte i bardzo mi posmakowało, choć przypuszczam, że z bananami za wiele wspólnego nie miało, a pewnie tylko zawierało dodatek sztucznego syropu :) Później podobną kawę podejrzałam u Ady (Pora Coś Zjeść). A ponieważ odkryłam
Kraina Tysiąca SmakówChlebek bananowy robiłam już kilka razy, ale dawno; były to wersje na mące pełnoziarnistej bez masła i cukru. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMusy bananowe to mój ulubiony deser lub II śniadanie. Z reguły jadam je w cieplejszych porach roku, bo najlepiej smakują takie prosto z lodówki. W tym sezonie jest mi jednak dość ciepło, wiec jem jak mi przychodzi smak, z tym, że ich nie schładzam, a nawet wręcz przeciwnie: banany po wyjęciu z z lodówki podgrzewam wcześniej na czajniku;) Wersje robię
Zdrowa Kuchnia Sowywystygnięcia.Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.Banany obrać, rozgnieść - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz pozostałą granolą. Smacznego
kolorowotorcikowopoddałam się pogodzie, słoneczku i wolałam wyjść na spacer, niż stać przy garach :)Oj, czasem można !A żeby głodnym nie wychodzić na ten spacer, na szybko przygotowałam placuszki twarogowo-bananowe. Polecam, są pyszne ! Składniki:200 g twarogu półtłustego2 mocno dojrzałe banany3 łyżki mąki pełnoziarnistej, np Lubella1 jajkododatkowo:2 łyżki pestek słonecznika1 łyżka mioduolej rzepakowy do smażeniaWykonanie:Twaróg pokruszyć, banany obrać
kolorowotorcikowoBardzo lubimy to ciasto, chlebki bananowe są szybkie w przygotowaniu, smakują wybornie za każdym razem, niezależnie co da się do środka bo smak można kombinować do woli. Tym razem elementem najważniejszym był dodatek masła orzechowego, do tego rewelacyjna polewa. Przepis pochodzi ze strony Taste and Tell.Przy okazji polecam inne wersje: chlebek z dodatkiem dyni, ananasowo-kokosowy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik