wersja z kolei w składzie zawiera głównie jabłka, jednak to ananas był smakowo dominujący w tej mieszance. Taki fajny soczysty, świeży ananas utrzymywał się przez cały czas jedzenia, a bananowa nuta była fajnym słodkim uzupełnieniem. Konsystencja może nie przypaść do gustu tym, którzy nie lubią gryźć wiórków kokosowych, bo jest ich tutaj całkiem sporo. My osobiście dałybyśmy ich jeszcze więcej
Candy Pandasjeśli chodzi o świąteczne klimaty to cynamon i przyprawa korzenna również świetnie się tutaj sprawdzą 😏 To ostatni przepis przed cyklem świątecznych inspiracji! Ah uwielbiamy ten czas 😍 Składniki: Fistaszkowo-bananowe -200g fistaszków -160g suszonych bananów -cynamon -łyżka oleju kokosowego Cashew-morele -200g nerkowców -180g suszonych moreli (niesiarkowanych) -łyżka oleju kokosowego Midałowo-figowe z konopią
Candy Pandasdaktylowy: Kolor jogurtu jest karmelkowy. Konsystencja skłania się bardziej przy galaretce, ponieważ po wymieszaniu nie uzyskujemy już aksamitnej konsystencji budyniu. Zarówno w zapachu jak i w smaku jest bardziej bananowy niż daktylowy ale te owoce również nadały swojej karmelowej nuty. Wyczuwalna jest też delikatna, odświeżająca kwaskowość. Słodycz też jest dość wysoka ale zjedzenie takiego kubeczka solo nie stanowi wyzwania ;) Podsumowanie
Candy Pandassię i zacząłem wcinać gofry. Po kilkudziesięciu śniadaniach bez jaglanki postanowiłem do niej wrócić i tym razem zawitała jaglanka z bananem , bo tak samo jak było w przypadku ciasta bananowego bezglutenowego , banany mi się po prostu zwyższały. Dobrze, że z konieczności ich zużycia powstało coś tak pysznego. Myślę, że użycie smażonych bananów i sosu na bazie tahini to ciekawa
Blendmandzieci może być to atrakcyjne danie… pewnie dlatego mi pasowało, bo jak wiadomo, mężczyźni nigdy do końca nie dorastają. Moim pierwszym skojarzeniem po zrobieniu i skosztowaniu pierogów było bananowe sushi. Banalne wykonanie i połączenie smaków, ale jednocześnie takie, przy którym buzia sama się uśmiecha. Do tych pierogów posłużyło mi ciasto na pierogi z mąki orkiszowej , które Wam polecam. Myślę
Blendmansmażyć na rozgrzanym, na patelni oleju (około 1 cm warstwa) z obu stron, na złoty kolor. Usmażone placuszki układać na ręcznikach papierowych w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Placuszki bananowe podawać na ciepło lub na zimno, oprószone cukrem pudrem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi od 16 mniejszych do 11 większych (jak u mnie, wylewanych chochelką) placuszków. Placuszki
Gospodyni Miejskawierzch każdej porcji rozkładamy gorący ser halloumi i dekorujemy bazylią. Pyszne letnie jedzenie. Orzeźwiające, lekkie i sezonowe. Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI 800-900g dojrzałych pomidorów, najlepiej różnych 3 szalotki bananowe 80g 200g bagietki, może być czerstwa 15-20 oliwek, czarnych i zielonych 1 łyżka kaparów drobnych z zalewy 2 gałązki świeżej bazylii (20-25 sporych liści) ½ średniego bakłażana
Karo in the KitchenSłonawo-słodkie, satysfakcjonująco krzepiące, lekkie placuszki śniadaniowe :) Z szybką w przygotowaniu masą biszkoptową miałam już do czynienia przy pieczeniu omletu biszkoptowego: Kokosowo-bananowy omlet z piekarnika . Ten typ ciasta jest bardzo poręczny w kuchni, bo błyskawicznie się je przygotowuje, nie wymaga długiej obróbki cieplnej i efekt wychodzi niesamowicie puszysty. Krótko mówiąc skutkuje w otrzymaniu placuszków lekkich jak chmurka
Grunt to przepis!smakować wszystkim :) Jak zawsze nie użyłam cukru, a jedynie ksylitolu i stewii, chociaż w przepisie nie ma ich zbyt dużo - dodatkowym naturalnym słodzikiem są dojrzałe banany i miód. Ciasto bananowe z płatkami róż 3/4 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki ryżowej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki orkiszowej razowej 3 jajka 2 dojrzałe banany 3 łyżki ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu
FitKotBananowa owsianka -najlepsza z możliwych.Czy jest coś lepszego o poranku niż miseczka pożywnej owsianki? :)Po tak sycącym posiłku nabiera się energii na dalszą część dnia. SKŁADNIKI na jedną porcję Banan 4 łyżki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki ciepłej wody cynamon nasiona słonecznika jogurt naturalny 150 lub 180g WYKONANIE Płatki owsiane zalewamy wodą na 10 minut..Banana obieramy i drobno
Mała w garnku mieszaLato. U nas przyjemnie świeci słońce. W takie dni jak ten bardzo często sięgam po deserową wersję kawy. Dziś zapraszam Was na moje letnie przebudzenie, czyli daktylowo bananową kawę. Pyszna, szybka w przygotowaniu… do tego zwieńczona słodyczą bitej śmietany. Czysta przyjemność Spróbujcie i Wy. P.s. Jeśli cenicie smak dobrej kawy polecam Wam zajrzeć do palarnii kawy CoffeeNation
Słodkie okruszkiKoktajl szpinak – banan to kolejna propozycja zielonego koktajlu. Pyszny, kremowy, a w smaku bardziej bananowy, niż szpinakowy Polecam :* Składniki na koktajl: 2 spore garście liści szpinaku 1 banan 0,5 szklanki wody malinowej słodzimy wg. uznania Przygotowanie koktajlu: Opłukany szpinak wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy banana i wodę. Wszystko razem rozdrabniamy za pomocą blendera na gładki koktajl. Gotowy koktajl
NiePieprz.plśniadanko miałam gofry z toną truskawek i syropem z agawy, dzisiaj pochłonęłam mnóstwo truskawek i czereśni, ale ciągle było mi ich mało, więc zrobiłam jeszcze szpinakowo-truskawkowo-bananowe smoothie . Było pyszne! Składniki: banan umyty świeży szpinaku umyte świeże truskawki mleko roślinne i woda (u mnie w takich samych proporcjach) Wykonanie: Wszystkie składniki w wybranych przez siebie proporcjach dodajemy do blendera
Lamarida.pljeszcze nie jadłam. Są duże, okrągłe, wielkości papierówki, a miąższ w środku jest ciemnofioletowy! Smakują jak gruszka, ciekawe, prawda? Kolor mają piękny i idealnie pasują do koktajlowego miksu! Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką / 1 porcja Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 banan 1 nektarynka 1 duża śliwka cukier lub miód do smaku Przygotowanie: Banana obieramy ze skóry. Nektarynkę przekrawamy
Moja smaczna kuchniawyczuwalne kryształki lodu ponieważ mrożone są w małych foremkach i mogą przeszkadzać osobom, które lubią się wgryźć w loda. Tym co przeszkadzają kryształki lodu polecam bardziej kremową wersje truskawkowo-bananową . składniki: 500 g truskawek 1 duży gęsty jogurt naturalny (400 g) ok 10 łyżek syropu miętowego Truskawki zmiksować na mus. Do miski przełożyć jogurt i dodać zmiksowane truskawki. Całość zmiksować
Monia miesza i gotuje