pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąki, proszek do pieczenia i sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione owoce „dupką
greenscarfsmakuje owsianka czy kasza ugotowana na mleku... Ale! Uczę się tutaj pieczenia zupełnie innych słodkości niż tradycyjne cista przeznaczone na poranny posiłek. Wegańskie placki kokosowe, pełnoziarniste bułeczki, chlebki bananowe czy magiczne czekoladowe ciasta z... cukinią ! Wysokie temperatury na zewnątrz nie zachęcają do spożywania gorących śniadań. Tym bardziej cieszą mnie przepisy, które teraz poznaję. Dodatkowym plusem jest wykonanie
Gawron w rosolekrem wykładamy na schłodzone ciasto. Na krem wykładamy wystudzoną bezę. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Ciasto przechowujemy w lodówce przez max. trzy dni. (inspiracja z przepisu Bananowa chmurka
Domowy Smak Jedzeniarozpoczęła się degustacja. Mnie osobiście bardzo posmakowało piwo Roskoszne (tak, tak, pisane przez s, gdyż jego nazwa pochodzi od jednej z dzielnic miasta). Lekkie, jasne pszeniczne piwo, o delikatnym bananowym posmaku. Porter z prażonym jaśminem też był bardzo zacny – kawowo-czekoladowe nuty i przyjemna słodycz to lubię. Spróbowałam również piwa z mniszkiem o uroczej nazwie This is Mlecyk, a także
Obiad gotowyIdealne dla lubiących banany. Pożeraczy lodów. Pogoda choć nie rozpieszcza zróbmy sobie małą przerwę na lody bananowe. Nie za słodkie, z dodatkiem kawy bardziej wyraziste. Ja osobiscie dodałam jeszcze pokruszoną czekoladę. Składniki : 4 banany - dojrzałe - żółtawe z brązowymi plamkami takie najlepsze. 1/3 łyżeczka kawy rozpuszczalnej cukier brązowy - opcjonalnie czekolada - według uznania. Przygotowanie : Banany obieramy układamy na talerzyku wyłożonym papierem
Garnkowe fanaberieładne w kształcie ciasteczka Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez 20 minut albo aż ciasteczka będą miały złocisty kolor. Smacznego! * Przepis podejrzałam u AnarchistKitchen. Artykuł Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plindywidualny plan żywieniowy układam po konsultacjach (patrz zakładka KONTAKT ) ŚNIADANIE Kalorie:479.2 kcal/ Białko:12.9 g/ Tłuszcze:25.6 g / Węglowodany:47.6 g / Błonnik:5.9 g KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY Płatki owsiane – 20 g (2 x Łyżka) Masło orzechowe – 30 g (2 x Łyżeczka) Szpinak (świeży) – 25 g (1 x Garść) Cynamon
Powiedz dietom nieChrupiące grzanki z ogórkiem jogurtem i czarnuszką Surówka Colesław z czarnuszką Crumble z truskawkami Sałatka z papryki i ogórka zielonego w jogurcie z czarnuszką Deser arbuzowy z jogurtem Deser bananowy z jogurtem i płatkami owsianymi Jajka w sosie jogurtowo-pietruszkowym Jogurt grecki z owocami Jogurt z bananem musli, kokosem i chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Jogurt
Moja smaczna kuchniamąki, sodę, proszek i sól – dobrze wymieszać przy pomocy trzepaczki, odstawić. Banany przełożyć do wysokiego naczynia, zblendować ręcznym blenderem na masę (blendować do rozdrobnienia owoców, nie nadmiernie). Do purée bananowego dodać olej, jogurt oraz ekstrakt – wymieszać łyżką do połączenia. Płynne składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką do połączenia. Na koniec wsypać borówki i delikatnie wmieszać je w ciasto, ciasto odstawić
Even Better FoodDeser, który przygotowuje się z prędkością światła, a wygląda i smakuje obłędnie. Rozwiązanie banalne i ciężko je nazwać przepisem, ale można potraktować jako inspirację. Możliwości w wyborze dodatków nieograniczone, bananowe łódki zabiorą na pokład wszystko. Bo czasami coś zwykłego i oczywistego podanego inaczej smakuje po prostu lepiej. Spróbujcie. Składniki: 2 banany 4 łyżeczki masła orzechowego kilka malin kilka borówek kilka
Fitsweet.mełyżki wódki 0,5 kg bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury
Pieguskowa KuchniaPomysł na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów - placuszki bananowe z płatkami owsianymi i cynamonem. Idealne na drugie śniadanie. Poniższe placuszki nie zawierają ani grama cukru, więc będą świetną alternatywą do kupnych słodyczy. Zachęcam do smażenia! 😃 Składniki na 12 sztuk (porcja dla 2 osób): 2 duże, dojrzałe banany 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (55 g) 1,5 łyżki masła klarowanego odrobina cynamonu
Ugotowaćokoło godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem budyniowym i owocami Smacznego
paapilotkaaJakiś czas temu pokazałam wam zupę petardę, czyli zupę bananowa. Weszła ona na stałe do naszego menu i co jakiś czas jest przeze mnie robiona, modyfikowana. Tym razem wzbogaciłam ją o dodatek jarmużu, dzięki czemu zupa nie tylko zyskała zielony odcień ale i trochę nowy smak. Polecam, a przekonacie się że znika w tempie ekspresowym. Smakuje zawsze . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSerek waniliowy zmiksuj z masłem orzechowym i 2 piernikami. Do pojemnika wlej masę jogurtową, na nią fantazyjnie wylej masę piernikową. Lekko wymieszaj łyżką. Na wierzch posyp posiekane migdały, chipsy bananowe i pokruszone pierniki. Całość obsyp cynamonem. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny. Po tym czasie lody są gotowe i kremowe
SMYKWKUCHNI