muffinomania trwa nadal. Różnorodność sposobów, na jakie można je przyrządzić, oszczędność czasu i zapewnienie sycącego śniadania zjadanego w porannym pośpiechu z kubkiem mleka. Duże, apetyczne i kryjące w sobie bananowy smak. Któż by się nie skusił? Składniki -150 g masła lub margaryny -200 g cukru -4 jajka -2 banany -łyżka soku z cytryny -300 g mąki -2 łyżeczki proszku
Zielona KuchniaDelikatne, pachnące i wilgotne, z lekko wyczuwalną bananową nutą. Idealne na drugie śniadanie ;-) Przepis pochodzi z ulotki z Biedronki, trochę przeze mnie zmodyfikowany. Składniki -200 g mąki -200 g cukru -1 dojrzały banan -100 g masła -200 ml mleka -3 jajka -1 łyżeczka cukru wanilinowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki oleju -szczypta soli -5-8 dag suszonych moreli
Zielona KuchniaPRZYGOTOWANIE | PREPARATION Zblenduj ➡ posyp po wierzchu nasionami Chia (opcjonalnie)➡ ciesz się smakiem 💕💜. Blend it ➡ sprikle with chia seeds (optional) ➡ ENJOY 💕💜 ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też: Malinowo-bananowa chmurka
Better Life By Auntie Judokładamy miód lub daktyle i jeszcze chwilę blendujemy. Następnie dodajemy miękkie masło i mikserem na wolnych obrotach dokładnie miksujemy. Mąke mieszamy z sodą i solą i dodajemy do masy bananowej. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej, wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach C. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest wilgotny to pieczemy jeszcze
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRównie dobra jest na zimno. SKŁADNIKI 400g czerwonej papryki, okrągłej i mięsistej (waga po oczyszczeniu) 800g podłużnych pomidorów (lima) 800g dyni Hokkaido 350g cebuli (różne – czerwona, biała , żółta, szalotka bananowa) 3 duże ząbki czosnku 1 niepełna łyżeczka soli morskiej ½ łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 czubata łyżeczka suszonej bazylii ½ łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Karo in the KitchenNiestety zbliża się jesień, więc następuje sezon na śliwki. Można je wykorzystać na różnorodne sposoby. Ja przygotowałam szybkie i bardzo smaczne ciasto bananowe ze śliwami. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki grycznaej 2 łyżki mąki kukurydzianej cynamon aromat 2 wydrylowane śliwki Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem
Truskawkowa Fiestakażda okazja, jak i jej brak będą dobre, by go przygotować :) Piernikowy chleb, ale niech Was nie zmyli nazwa. Nie jest to chleb słodki, deserowy jak np. popularny wypiek bananowy. Pachnące nuty korzennego piernika są bardzo wyczuwalne, ale czuć też aromatyczny rozmaryn, a pikanterii dodaje grubo mielony pieprz i chili. Taki chlebek idealnie komponuje się z serami pleśniowymi. Ja podałam
Mienta blogcukru 130 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z olejem. Zblenduj banana z cukrem na puszystą masę. Połącz masę czekoladową z bananową, po czym przesiej do tego mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj. Przełóż całość to formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 160-170 C przez 30 minut na środkowej
greenscarfpieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąki, proszek do pieczenia i sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko powciskaj przepołowione owoce „dupką
greenscarfsmakuje owsianka czy kasza ugotowana na mleku... Ale! Uczę się tutaj pieczenia zupełnie innych słodkości niż tradycyjne cista przeznaczone na poranny posiłek. Wegańskie placki kokosowe, pełnoziarniste bułeczki, chlebki bananowe czy magiczne czekoladowe ciasta z... cukinią ! Wysokie temperatury na zewnątrz nie zachęcają do spożywania gorących śniadań. Tym bardziej cieszą mnie przepisy, które teraz poznaję. Dodatkowym plusem jest wykonanie
Gawron w rosolekrem wykładamy na schłodzone ciasto. Na krem wykładamy wystudzoną bezę. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Ciasto przechowujemy w lodówce przez max. trzy dni. (inspiracja z przepisu Bananowa chmurka
Domowy Smak Jedzeniarozpoczęła się degustacja. Mnie osobiście bardzo posmakowało piwo Roskoszne (tak, tak, pisane przez s, gdyż jego nazwa pochodzi od jednej z dzielnic miasta). Lekkie, jasne pszeniczne piwo, o delikatnym bananowym posmaku. Porter z prażonym jaśminem też był bardzo zacny – kawowo-czekoladowe nuty i przyjemna słodycz to lubię. Spróbowałam również piwa z mniszkiem o uroczej nazwie This is Mlecyk, a także
Obiad gotowyIdealne dla lubiących banany. Pożeraczy lodów. Pogoda choć nie rozpieszcza zróbmy sobie małą przerwę na lody bananowe. Nie za słodkie, z dodatkiem kawy bardziej wyraziste. Ja osobiscie dodałam jeszcze pokruszoną czekoladę. Składniki : 4 banany - dojrzałe - żółtawe z brązowymi plamkami takie najlepsze. 1/3 łyżeczka kawy rozpuszczalnej cukier brązowy - opcjonalnie czekolada - według uznania. Przygotowanie : Banany obieramy układamy na talerzyku wyłożonym papierem
Garnkowe fanaberieładne w kształcie ciasteczka Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez 20 minut albo aż ciasteczka będą miały złocisty kolor. Smacznego! * Przepis podejrzałam u AnarchistKitchen. Artykuł Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plindywidualny plan żywieniowy układam po konsultacjach (patrz zakładka KONTAKT ) ŚNIADANIE Kalorie:479.2 kcal/ Białko:12.9 g/ Tłuszcze:25.6 g / Węglowodany:47.6 g / Błonnik:5.9 g KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY Płatki owsiane – 20 g (2 x Łyżka) Masło orzechowe – 30 g (2 x Łyżeczka) Szpinak (świeży) – 25 g (1 x Garść) Cynamon
Powiedz dietom nie