nawet grupowo. Aż miło było popatrzeć jak się starali, aby za ten wysiłek dostać przygotowane przez nas jedzonko. Sprawczynie całego zamieszania Moje menu: 1. Muffiny owsiano - bananowe 2. Muffiny z cukinią i suszonymi pomidorami 3.Sałatka ze szpinaku i rukoli z grillowanym kurczakiem i figą 4.Granola z jogurtem naturalnym i granatem Menu Amelii z Pierwsze primo! 1.Serek gruszkowy
Kuchnia w opałachprzekąsek ze sklepowych półek, ale także dobrze sprawdzają się jako dodatek, urozmaicenie i wzbogacenie smaku posiłków, które przygotowujesz! Dziś mam dla Was pyszną, delikatną, kremową, słodką i sycącą owsiankę bananową , którą wcześniej możesz przygotować w domu, a następnie zabrać w każde miejsce i przed spożyciem dodać wybrną przez siebie mieszankę Bakeo! To takie proste, a takie pyszne! :D Składniki
Zdrowie na języku :Ppół.Pierwszą część dodajemy do zmiksowanych bananów, a drugą do zmiksowanego kiwi - oba musy mieszamy, ale nie łączymy ze sobą.Kieliszki od szampana napełniamy do 1/3 wysokości musem bananowym, następnie nakładamy około 2-3 łyżeczek dżemu malinowego - równo rozprowadzamy, na wierzch malin dodajemy mus z kiwi, a następnie łyżkę samego miąższu z kiwi. Wierzch dekorujemy truskawką.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmiazgę. Mus przelewamy do dwóch wcześniej przygotowanych naczyń. Truskawki myjemy, osuszamy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera - miksujemy na jednolity mus, a następnie przelewamy do naczyń na mus bananowy, tak aby obie masy się nie połączyły. Na wierzch musu truskawkowego nakładamy po gałce lodów waniliowych a następnie posypujemy orzechami( orzechy wrzucamy na lnianą ściereczkę, zakręcamy a następnie miażdżymy młotkiem
Słodkie Przyjemnościpodawane z zimnymi dodatkami. Przepis właściwie nie potrzebny, bo wykonanie banalne, ale smaków na to cudo jest pewnie tyle co osób je przygotowujących. Dziś mam dla Was propozycje jabłkowo bananową z owsiano-kukurydzianą kruszonką. I choć składniki mało oryginalne, smak niesamowity. Przepis na crumble bananowo-jabłkoweSkładniki:2 jabłka4 bananycukier trzcinowy60 g masła100 g cukrugarść płatków owsianych40 g mąki
Słodkie Przyjemnościobok - w kawiarni u Żarneckich, gdzie wielkość gałki jak i połączenie smakowe zależy tylko od nas. Lody wyrabiane są bez ulepszaczy czy barwników, co jest ich zdecydowanym atutem! Wybraliśmy, bananowe, truskawkowe i brzoskwiniowe. Pod koniec zwiedzania nie obyło się bez wypróbowania tradycyjnych oscypków - których - jak wcześniej nam się wydawało - nie lubimy. W większym błędzie być nie mogliśmy! Mi zasmakował
Słodkie PrzyjemnościZobaczyłam leżącą na korytarzu małą, piękną dynię i to jej się uchwyciłam. Chciałam ciasto, ale jednocześnie nic wielkiego, a raczej przystępnego, dobrego nawet na śniadanie. Pomyślałam o chlebku bananowym, ulubionym Marcina, i postanowiłam zrobić coś podobnego, tyle, że dyniowego. A że złość i chaos we mnie tamtego dnia były spore, sam chlebek nie wystarczył. Potrzebowałam jeszcze wypasionych dodatków
Gotowanie to kochaniewódce.Składniki:1/3 syropu czekoladowego1/3 nektaru bananowego1/3 wódki czystejbita śmietanaprzyprawa do deserów w młynkuPrzygotowanie:Wszystkie składniki dobrze schłodzić.Do kieliszka wlać na dno syrop czekoladowy. W shakerze wymieszać nektar bananowy z wódką. Wlewać po woli na syrop czekoladowy i wtedy utworzy się druga warstwa. Na górze szprycą do ciast z końcówką gwiazdki delikatnie i wolnymi ruchami nałożyć bitą śmietanę. Bitą
Ala piecze i gotujeDzisiaj propozycja kolejnego drinka na Sylwestrową imprezę.SKŁADNIKI20 mililitrów rum brązowy, 20 mililitrów whiskey, 2 łyżki lodu 20 mililitrów likieru bananowego, 80 mililitrów soku pomarańczowego WYKONANIELód dodać do wysokiego naczynia o pojemności 150 mililitrów. Zalać płynami wymieszanymi w shakerze. Można od razu podawaćSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie
W kuchennym oknie Ewypoza tym Brasileiro jako ten pochodzący z kraju ciepłego, nie lubi rzeczy zimnych - kanapka musi być ciepła.Teraz tylko jeszcze kawa z mlekiem i 5 łyżeczkami cukru albo shake bananowy i śniadanie gotowe.Oczywiście do kanapeczki można dodać naszej ostrej przyprawy lub ketchupu
Smaki Brazyliiwłaśnie do tego gatunku. Wycięty z gazety i pieczołowicie przechowywany razem z innymi, przechodził niejeden raz metamorfozy.Składniki: - 800g mielonej wieprzowiny- 500g mielonej wołowiny- 3 kolorowe papryki- 3 szalotki bananowe- pęczek dymki- 4 jajka- 7 łyżek tartej bułki- główka czosnku- 4 łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa, chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła
mojewypiekiinietylkogotowego. Skorzystałam z gotowego pappardelle – długich, szerokich, karbowanych wstążek do przygotowania smacznego, prostego i szybkiego dania – pappardelle z brokułami. Składniki: - ok. 300 g makaronu- 2 brokuły- 2 szalotki bananowe- 3 ząbki czosnku- koperek- 400 ml śmietany kremówki- 200 ml kwaśnej śmietany- sól, cukier, biały pieprz, czosnek suszony- olej kokosowy Brokuły podzieliłam na różyczki i opłukałam. Ugotowałam we wrzącej
mojewypiekiinietylkojedni ją lubią inni – nie. Sushi owocowe, mam nadzieję, przypadnie do gustu jednym i drugim. Tym razem, inspiracją dla mnie był przepis Wilsona Chunga na „ sushi na słodko kokosowo-bananowe”. Składniki: - 500g ryżu do sushi- 1 puszka mleka kokosowego (400ml)- 600ml wody- 80g cukru pudru- 1 łyżeczka soli- sushi nori 6 szt.- 1 dojrzały banan- 1 dojrzałe mango- truskawki
mojewypiekiinietylkomają bardzo wielu zwolenników zdążyłam już się przekonać. Ogromnym powodzeniem cieszyły się racuszki z twarogu, bananowe, racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku. Kontynuując ten temat… racuszki ryżowe z jabłkami. Składniki: - 1 ¾ szklanki mąki ryżowej- 4 jajka- 400g jogurtu greckiego- 200ml mleka kokosowego- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru z wanilią- laska wanilii (ziarenka)- szczypta soli (do białek
mojewypiekiinietylkoprostu „lubią”. Są to czosnek, natka pietruszki i… wino marsala, ale nie tylko. Składniki: - ok. 3l bulionu (do wyboru warzywny,drobiowy)- 1kg brązowych pieczarek- główka czosnku- 4 szalotki bananowe- 2-3 marchewki z bulionu- 150ml wina marsala- natka pietruszki- sól- świeżo zmielony pieprz- 400ml mleka kokosowego- olej rzepakowy + masło Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki. Kilka najmniejszych zostawiamy
mojewypiekiinietylko