zainspiruje i na stałe wpisze się do Waszego menu Każdy z przepisów jest podany z makro i ładunkiem glikemicznym Zestawienie pysznych omletów Bardzo sycący omlet z serkiem wiejskim i bananem Omlet z fetą i zielonym groszkiem Kakaowy z porzeczkami Omlet a’la kanapka Szpinakowy omlet z fetą Omlet owsiany z jabłkiem i cynamonem Omlet w stylu śródziemnomorskim Klasyczny omlet
Natka PietruszkiNaleśniki drożdżowe , to jedna z moich ulubionych wersji naleśników! Nadają się do pałaszowania zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dzisiaj ukręciłem je sobie z masłem orzechowym, syropem klonowym, bananem, malinami, tartą czekoladą i płatkami migdałów… Oj jak mi takie coś smakuje…! Naleśniki drożdżowe Do przygotowania naleśników nie potrzebujesz skomplikowanych i trudnodostępnych składników, w związku z tym jest
Blendmanśniadanie jest w stanie dodać nam energii oraz pozytywnie nastroić na cały dzień. Owsianka kawowa którą dzisiaj ukręciłem, to idealny przykład jedzenia, które DAJE KOPA! Połączenie płatków owsianych, orzechów, bananów, syropu klonowego oraz świeżo zaparzonej kawy, to nie tylko gwarancja wspaniałego smaku. Dzięki tym kilku składnikom uzyskasz energię potrzebną na cały poranek. Owsianka kawowa Jestem wielkim fanem płatków owsianych oraz
Blendmanwłaściwości dla człowieka, na przykład alkalizują krew, zmniejszają magazynowanie tkanki tłuszczowej i eliminują metale ciężkie z organizmu. Czy wiesz, że wodorosty dulse są 30 razy bogatsze w potas niż banany, a nori ma dwa razy więcej białka niż wiele mięs? Gotowane na parze. Nie chodzi tylko o to, co Japończycy jedzą, ale jak to jedzą. Nie smażą swoich potraw
ProstePesto.plmożecie całość polać miodem. Podobne przepisy: Nocna owsianka z orzechami, jabłkami i kiwi Nocna owsianka z serkiem wiejskim Bircher musli z sokiem jabłkowym Owsianka z truskawkami Nocna owsianka z bananem i mrożonymi jagodami Artykuł Nocna owsianka z mango pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyluty pojawiły się dwa wpisy: szybkie bułeczki twarogowe i warzywne krakersy z burakiem. Ciekawy przepis na wykorzystanie resztek w kuchni. Marzec- Kwiecień- Maj- Czerwiec Marzec zaczęłam pieczoną owsianką z bananami i czekoladowymi dropsami. Następnie był szybki przepis na serową babkę. I dość pracochłonny zawijany tort orzechowy z domowym kremem budyniowym. W kwietniu zaprosiłam Was na szwajcarskie ciasteczka Chrebeli o dość
dolcevitainmykitchenwiele owoców i warzyw i widzisz, że są duszone, możesz uniknąć ich marnowania dzięki dehydratorowi. Suszone pomidory dodawane do makaronów lub sałatek są idealnym dodatkiem smakowym. Suszone jabłka lub banany można wykorzystać nie tylko jako przekąskę, ale także jako uzupełnienie śniadaniowego musli. Ryżownice i parowary. W Japonii urządzenia do gotowania ryżu są nieodzowne, a ich dieta jest jedną z najzdrowszych
ProstePesto.plbłonnik, witaminy, składniki mineralne, a także cenne kwasy tłuszczowe omega-3. Serdecznie zapraszam do inspirowania się naszymi przepisami Zdrowe koktajle dla małych i dużych Koktajl z jarmużem i bananem – bogaty w sulforafan Czekoladowy koktajl na napoju migdałowym – pyszny, słodki, a bez dodatku cukru i słodzików Koktajl kokosowo-jagodowy – wspaniały smak i kolor Owocowy koktajl na kefirze
Natka Pietruszkisezonowych, lokalnie pozyskiwanych produktów, więc poniżej znajduje się lista idealnych składników na każdy miesiąc. Styczeń: cykoria czerwona, czosnek, persymona, cebula, pasternak, brukselka, rzepa, bób, cytryna, mandarynka klementynka, jabłko i banan. Luty: czerwona boćwina, awokado, karczoch, seler, kalarepa, sałata, czerwona kapusta, czerwone szparagi, świeży groszek, kiwi, czerwona pomarańcza. Marzec: czosnek, rukiew wodna, cebula dymka, kapusta rzymska, mniszek lekarski, truskawki, laur, limonka
ProstePesto.plpyszny pomysł na ciepłe śniadanie lub kolację. Idealny posiłek do kubka kakao lub herbatki dla dzieci. Szybkie racuszki z jabłkami, banalne w przygotowaniu, do których możesz dodać jednego rozgniecionego banana. Racuchy podane na ciepło z cukrem pudrem, miodem lub domowym dżemem będą świetnym pomysłem na posiłek. Smakują także na zimno, zrumienione na patelni lub podgrzane w piekarniku. Do racuchów
Zasmakuj Kuchni