Coroczny sezon rabarbarowy uważam za otwarty Nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła go od genialnie prostych i niezastąpionych smakiem muffinek. Są mięciutkie, wilgotne, słodkie, z lekkim
Made By Mom And SonSkładniki:200 g mąki50 g kaszy kus kus1 łyżeczka proszku0,5 łyżeczki solipieprzbazylia150 ml wody100 ml oliwy z oliwek1 jajko1 mała cebulka2 łyżki zielonego
CiastkozercyMaślane babeczki z żelkami i bitą śmietanąNie znam zbyt wielu osób, które nie lubią żelków, a już na pewno nie znam żadnego takiego dziecka. Z okazji
CiastkozercyPost Babeczki z jagodami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemnie ogromnym powodzeniem, postanowiłam więc wykorzystać je jako dekorację do czekoladowych babeczek. Przepis na babeczki to nieco zmodyfikowana wersja ciasta czekoladowego i wyszedł naprawdę rewelacyjnie :) Babeczki nie rosną tak mocno jak klasyczne muffiny, dlatego jest mnóstwo miejsca na różyczki z kremu i dowolne ozdoby. Składniki na babeczki: 140 g mąki 140 g białego cukru 60 g brązowego cukru 1 łyżeczka
CiastkozercyMuffiny inaczej babeczki. Proste w przygotowaniu, miękkie, puszyste... Idealne do popołudniowej kawki, na imprezy, spotkania. A ja je dziś upiekłam dla córci z okazji Dnia Dziecka :) Składniki: * 250 g mąki pszennej * 6 łyżek cukru * 4 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * 250 ml mleka lub wody gazowanej * 80 ml oleju * 2 jajka Wykonanie: Mąkę
Zrób to smacznieMuffiny możemy przygotowywać z różnymi owocami .Ze względu na sezon jagodowy, przygotowałam oto takie muffinki z przepisu alexMuffiny jogurtowe z jagodami SKŁADNIKI:jogurt naturalny - 270 mlśmietana
Kuchnia DanusiMuffiny są przepyszne, można je przygotowywać również z innymi owocami.Z tego przepisu wychodzi 12 muffin. Muffiny z czerwonymi porzeczkami
Kuchnia DanusiMuffiny z gruszką to pyszne, mięciutkie babeczki najeżone kawałkami tego słodkiego owocu. Jak każde muffiny, także i te przygotowuje się błyskawicznie. Dodatek śmietany do ciasta sprawia, że babeczki po upieczeniu są wyjątkowo miękkie i wilgotne. Najlepiej jest wykorzystać średnio soczyste owoce, aby ciasto nie namokło od ich wilgoci. Muffiny po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego, gdyż
Smakołyki BerenikiDziś mam dla Was przepis inspirowany muffinami, które mój mąż pomimo mrozu przyniósł mi na wczesne śniadanie w Nowym Jorku. Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich kupione w budce koło hotelu. Mój polski wariant to nieco zmodyfikowany przepis na muffinki bananowe, które można znaleźć np. tu i tu . Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany
Ciastkozercysobotę! Nie ma nic piękniejszego, niż rozpoczęcie weekendu pysznymi słodkościami. Zapraszam Was na kokosowe babeczki z żurawiną i biał ą czekolad ą, proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycające smakiem i zapachem . Smacznego :) **** Buon sabato a Tutti! Iniziamo il weekend con dei golosi muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi, un dolcetto da realizzare in poco tempo(...)mieszamy tylko do połączenia się składników. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę, którą delikatnie wmieszamy do ciasta. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Babeczki pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Przed podaniem babeczki dekorujemy rozpuszczoną białą czekolad
La grande e la piccola cuocakrem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują smak całości. Pycha. Bardzo polecam. Są szybkie do przygotowaniu, urzekające i rozpływające się w ustach. Składniki na 12 babeczek: 225 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 120 g masła 150 g cukru kryształu 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 ml mleka(...)cukrem do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii. Kolejno, ciągle ucierając dodajemy naprzemiennie mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao
Made By Mom And Sonkrem jest czekoladowy a pyszne, soczyste truskawki na wierzchu idealnie przełamują smak całości. Pycha. Bardzo polecam. Są szybkie do przygotowaniu, urzekające i rozpływające się w ustach. Składniki na 12 babeczek: 225 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 120 g masła 150 g cukru kryształu 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 ml mleka(...)cukrem do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii. Kolejno, ciągle ucierając dodajemy naprzemiennie mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao
Made By Mom And Sonpiec [5] na 240 stopni. Jajca ubijcie ze cukrym, potyn dejcie ty mōnki i wlyjcie ta rozpuszczōnoł szokolada z masłym. Jeszcze trocha pomiksujcie i wlyjcie do takich forymek na babeczki (muffiny)- nojlepi tak 2/3 forymki, żeby Wōm sie niy wyloło, jak to baje rosnōńć. Do kożdyj forymki wciepcie na wiyrch [6] po jednyj kostce szokolady i rajn
Chop w kuchniWypiekanie na śniadanie [ klik ] , kolejny tydzień i tym razem przepis zaczerpnięty od Bereniki [ klik ] Babeczki - muffiny to pyszny pomysł który wybrała dla nas Monia i to był trafny wybór. Babeczki są puszyste, aromatyczne, pachnące jabłkami a jak się piekły to cynamonem pachniało w całym domu, ba na całej klatce schodowej. Zachęcam do pieczenia, dodam że moje już pożarte. Drożdżowe muffiny
Moje Małe Czarowanie