Mamy to istoty wyjątkowe - każdy się z tym zgodzi, prawda? Sama nie jestem mamą, ale za to jestem dzieckiem mojej Mamy, co dostarcza mi nie tylko
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki mokre, osobno sypkie- raz dwa i gotowe. Babeczki zawsze kojarzyły mi się z długim staniem w kuchni i mozolnym wypełnianiem foremek. Kiedy zrobiłam te właśnie muffiny zmieniłam zdanie. Ciekawe w tych babeczkach jest to, że jak ma się podstawowy przepis to można dowolnie kombinować z różnymi smakami i dodatkami. Polecam każdemu, szczególnie tym osobom, które lubią połączenie bananów
Pobite gary Barbaryjogurt grecki kwaśną, gęstą śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub maślanką.Aromat śmietankowy można zastąpić łyżeczką ekstraktu waniliowego.Upieczone i wystudzone muffiny można dodatkowo polać lukrem i udekorować lentilkami.Źródło przepisu: Śladami Słodkiej Babeczki
Gospodyni MiejskaNie śledzę zbyt uważnie facebooka, nie oglądam wiadomości. Mój C. nadrabia to wszystko za mnie, przy czym dzieli się co ciekawszymi smaczkami. Tym razem nie mógł
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKiedy padło hasło ciasto z gruszkami, w głowie zakiełkowało mi od razu milion różnych pomysłów. Ciasto z całymi gruszkami, tym razem w wersji czekoladowej, babka karmelowa
Pożeraczka, czyli raz adobrzekolejna propozycja na pyszne muffiny bez mąki. Niedawno na moim blogu pojawił się przepis na Pistacjowe czekoladowe babeczki bez mąki , a teraz pora na kolejną, pyszną alternatywę dla kalorycznych, pszennych muffinów pełnych samych złych kalorii. Są słodzone jedynie bananem, opcjonalnie można dodać stewię lub ksylitol. Fasola dostarcza nam wiele białka. Jest bogata w potas, wapń, fosfor i cynk. Zawiera
Czarnawisienkajaśminową - jakoś bardziej mi smakuje, choć też ma ten charakterystyczny, lekko sztuczny posmak. W przepisie była łyżka, ja dałam łyżeczkę, i uważam, że to ilość jak najbardziej wystarczająca.Babeczki jaśminoweSkładniki:(na 12 sztuk)80 g miękkiego masła120 g cukru300 g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli1 łyżeczka wody jaśminowej250 ml mleka2 jajkakrem:150 ml śmietany kremówki(...)połączenia się składników.Masę przelać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, do suchego patyczka.Ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno. Dodać barwnik i likier, zmiksować. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciskać na babeczki, w środku układać jajeczka.Smacznego!Bardzo chciałam wszystkim podziękować
Pożeraczka, czyli raz adobrześwieży rabarbar ale możemy tez użyć mrożonego. Przepis na muffiny został zapożyczony z bloga Tysia Gotuje;) Zapraszam kochani do Justyny, znajdziecie tam same wspaniałości na muffiny i nie tylko;) Babeczki z rabarbarem, szybkie, smaczne, słodkie ale jakie zdrowe. Mój syn jak zresztą każde dziecko zachwyca się nimi do ostatniej sztuki. Składniki na 12 średnich muffinów
Życie zaczyna się w kuchniBardzo pyszne, idealnie skomponowane muffinki, bo przecież czekolada i banany współgrają ze sobą doskonale. Za sprawą owoców babeczki są delikatne, mięciutkie i pięknie pachną. Czekoladowe kropelki
Domowa cukiernia EwyNie jestem pewna czy jakiekolwiek inne wypieki smakują mi tak bardzo jak te z dodatkiem dyni. A babeczki dyniowe z domową konfiturą z moreli wyszły obłędne
Mienta blogzmniejszyłam ilość cukru o połowę). Biała czekolada w połączeniu z palonym masłem nadała babeczkom orzechowo-karmelowego smaku - coś pysznego. Zabrałam jedną do szkoły na drugie śniadanie, podzieliłam się z koleżanką, która natychmiast zażądała przepisu - tak jej zasmakowały. Na brunch przygotowałam je w formie na muffiny (bardziej podzielna - wyszło 12 sztuk) i z jagodami zamiast rabarbaru - bo tego ostatniego nie mogłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzegotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Z podanego przepisu wyszło mi 13 babeczek. W czasie gdy muffiny stygną przygotować krem. Ser typu philadephpia umieścić w miseczce wraz z kremówką i całość ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, wedle uznania i połowę kostki miękkiego masła- wymieszać, przyozdobić wystudzone
Krakowskie smaki Aniliczyć, że wynikną jakieś pozytywy z deszczu. Na przykład więcej jagód! Nie obraziłabym się, a Wy? Dziś kolejna letnia jagodowa propozycja. Zapraszam na Muffiny z jagodami i kruszonką. Szczerze, dawno nie jadłam tak dobrych babeczek, oj dawno! Spokojnie można wykorzystać zamiast jagód jakieś inne sezonowe albo mrożone owoce. Spróbujcie :) PS. Dzięki za odwiedziny na FB! Jest nas już 900!"Składniki(...)Dodajemy ekstrakt i ponownie lekko mieszamy.W drugiej misce wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do płynnych składników dosypujemy suche i mieszamy.Ciast przelewamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Każdą babeczkę posypujemy łyżką umytych i osuszonych jagódPrzygotowujemy kruszonkę:Do miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy mąkę i cukier i ugniatamy tworząc małe okruszki, którymi następnie
Słodkie PrzyjemnościCzekoladowo się nam na blogu zrobiło ;) To dobrze! Pogoda za oknem taka, że nic tylko sięgać po czekoladowe słodkości ;) Dziś mam dla Was pyszne, ekspresowe babeczki czekoladowe z twarogowym nadzieniem. Udekorowane, oczywiście, polewą czekoladową. Smakują bosko! Polecam :) Składniki: (12 stuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kako 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki wody(...)dodać cukier, kakao, sodę i sól, wymieszać. Do suchych składników wlać wodę, maślankę, olej, ocet winny i ekstrakt waniliowy. Składniki delikatnie połączyć, najlepiej przy pomocy drewnianej łyżki. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać do 1/3 ich wysokości, nałożyć po 1 łyżce zmrożonego nadzienia serowego, przykryć ciastem, mniej więcej do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 175 stopni przez około
Domowa cukiernia Ewy