awokado - 6329 przepisów (strona:309/422)

Kolorowe pasty kanapkowe. 157

Smak, który będzie stanowił jedność z kolorem! Nie chodzi tu o to, żeby jakąś sztuczką zafarbować wszystko na jakikolwiek odcień. Chodzi o harmonię zmysłów;) Pasta zielona: 1 dojrzałe obrane awokado 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 1 łyżeczka oliwy sól i pieprz         Wszystkie składniki ugnieść widelcem do konsystencji pasty. Pasta czerwona: 1 czerwona papryka - upieczona

zadanie-gotowanie
Mix dal curry z brokułem 157

koktajlowych        -  ¼ łyżeczki   kurkumy - roszponka (lub inne sałaty)                 -    ¼ łyżeczki imbiru - kawałek awokado                                   - ¼ łyżeczki brązowego cukru - ząbek czosnku

Wegańska kuchnia orientalna
Jajka z pastą chrzanową 210

trochę jogurtu naturalnego. Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Polecam też: Jajka z pastą sardynkową Jajka faszerowane pastą z awokado

Monia miesza i gotuje
Jajka nadziewane łososiem 171

jajka nadziewane, nie tylko na Wielkanoc. Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado . Specjalnie dla mojego męża jajka faszerowane pieczarkami . Będzie bardzo jajecznie! Jajka nadziewane Składniki: 4 porcje 4 duże jajka 4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis 3 łyżki creme fraiche 2 łyżki koperku

codojedzenia
Hello Spring! 145

których szukacie najczęściej na blogu. Kolorowe sałatki, coś do kanapki i jakieś dobre ciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd

Pink Envelope
Wielkanocny kremowy, pikantny sos z maślanki,kminku i awokado 129

Składniki 1 średnie awokado 3/4 szklanki maślanki sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 pęczek szczypiorku 1/4 szklanki kolendry zielonej 1/4 szklanki majonezu (lub jogurt grecki) 1/2 łyżeczki nasiona kminku świeżo zmielone sól i pieprz do smaku - Trzeba pamiętać ,że majonez jest doprawiany ,więc lepiej posolić po spróbowaniu. Wykonanie Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Jeśli cos zostanie to można

w mojej kuchni
Dukkah – egipska przyprawa 143

Pierwszy raz o dukkah (du’ah, duqqa) usłyszałam kilka tygodni temu. Podczas rozmowy o tym, co by tu zjeść przed i po treningu i dlaczego to miałoby być awokado. Z masłem orzechowym. „I jeszcze to duką posyp” – napisała mi znajoma. Na moje średnio inteligentne „co to duka”, dostałam odpowiedź, żebym użyła google i że ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1096

groszkiem Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem Jajka z pikantną pastą z rukoli i sera Lazur  Pasta jajeczno-serowo-oliwkowa w rulonach z szynki Jajka sadzone w papryce Awokado z sałatką wiosenną Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i jajkiem  Sałatka z buraków po ukraińsku Wiosenna sałatka z szynką Sałatka z porem, rzodkiewką i jajkiem  Sałatka brokułowa z fetą, szynką

Czerwień i błękit
Jajka faszerowane awokado 192

Za tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję

Ana Mari's world
Jajka faszerowane awokado 192

Za tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję

Ana Mari's world
Sojonez 158

Istnieje wiele wersji wegańskiego majonezu: z mleka roślinnego, tofu, ziemniaka, fasoli, ryżu, awokado, słonecznika... Bez problemu można go też kupić w wegańskich sklepach. Dla mnie ta wersja sojonezu jest najbliższa oryginału, a istnieją nawet wszystkożercy, którzy ją preferują :). Za posmak jajeczny odpowiada czarna sól Kala Namak. Tajemnicą, żeby sojonez podczas miksowania się nie zważył i uzyskał piękną gęstą konsystencję, jest

Tani Weganizm
Dietetyczny chleb bez mąki 220

ziołami, na bazie płatków i otrębów owsianych, które możecie zastąpić orkiszowymi lub żytnimi. Pieczywo banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, z dużą porcją błonnika. Skropione oliwą lub obłożone plastrami awokado może być znakomitą bazą do kanapek.   Czas przygotowania: 50 minut Porcje: 2 chleby Składniki: 430 g białego sera półtłustego 120 g płatków owsianych (można zastąpić otrębami lub wymieszać pół

SzczyptaSmaQ
Placuszki z fasoli z dynią 122

łyżeczka masła  Do podania: owoce np.: pestki granatu + mus czekoladowy z  tego przepisu + orzechy do posypania- wersja na słodko  wędlina, bądź łosoś z kozim serkiem i awokado- wersja wytrawna Przygotowanie: Zalej siemię lniane wrzątkiem. Wrzuć do miski przestudzone siemię lniane, jajka, puree i dopraw. Zmiksuj na gładko wszystkie składniki blenderem. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Smaż

Smiling Shrimp
Tatar z łososia z kaparami i świeżą kolendrą 204

Należy więc spożyć tatar do paru godzin, przechowując w lodówce przed podaniem.  Zapraszam na inne przepisy na tatar z łososia na moim blogu:   Tatar z łososia z awokado i świeżą kolendrą ; Guacamole z łososiem i limonką ; Życzę smacznego.  Składniki: 250 g świeżego łososia 1/2 czerwonej cebuli (szalotka będzie idealna)   1 garść świeżej kolendry 2 łyżki kaparów

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania